Acil Yardım LR Ambulans Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan spedy1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,059

spedy1

Ana Kamp
Yer
Kayseri /Talas
Arkadaşlar aranıza yeni katılan bi üyeyim başlıktanda anlaşılacağı gibi şu ambulans LR yi Ostimde babamla otomobiline (skoda 120L)parça ararken tesadüfen gördük hemen yanına gittik bide baktıkki 4 tane ambulans 1 tanede Türk telekomdan çıkma bi araç onda winç vardı bide giriş kapısında askeriyeden çıkma olduğu belli olan üstü açık bi LR vardı yeşil renkli neyse uzatmayalım içerde 5 tane daha LR ambulans vardı hepsinde winç vardı sorduk hepsinin benzinli olduğu 1992 model olan dışarda gördüklerimizin 10.000 ytl içerdekilerin ise 1996-98 model olduklarını onlarında 16.000 ytl civarında olduklarını söylediler araçlarda standart 2500 cc LR motoru varmış forumda bu fiyatlara dizelinin alınabileceğini gördüm ama bu araçlar hakkında bilgi edinmek istiyorum ben askerken bizim taburda bunların dizeli vardı ambulansta normal kasada şöförler ambulansların çok kolay devrildiğini söylemişlerdi. Ayrıca bu ambulans araçları alıp üstünü kesip çift kabine çeviren veya standart haline getirenleride gördüm bu işte yeniyim aracı arazidede kullanacam hatta römörk çektirmeyi bile düşünüyorum ama bütçemde biraz sınırlı 10.000 ytl gibi bi para ayırabilirim çok zorlarsam biraz daha bu araçtan kullanan tanıdığınız varmı yoksa şekli şemali benim için ideal otomobilin gidemediği üzüm bağıma gidebilmek hatta yük taşıyabilmek için kullanmayı planlıyorum tabii elimden geldiğincede off road yapabilmeyi istiyorum bi adet enduro motorum var onunla arazide harika anlar yaşıyorum ama böyle bi aracada ihtiyacım var yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar

Etiketler
Fiyatlar sanki biraz pahalı gibi. Benim ustada bir ay kadar önce benzer bir Defender görmüştüm, hurdadan alınma 4.000 YTL gibi bir fiyata alınmış. Kaporta ve motor masrafı vardı ama her halükarda fiyatının bahsettiğiniz gibi 10.000 YTL'ye geldiğini sanmıyorum.

Bu araçla araziye girilirmi bana sıkıntı yaratırmı aracın tavanı oldukça yüksek dengesiz gibi duruyor. motor 2500 cc benzinli Dizelmi alsak ne dersiniz dizelin fiyatları nedir? Bu aracı toplayan varmı varsa resmini görebilirmiyim ve uygun fiyatlı nerede bulabilirim

Ynt: Acil Yardım LR Ambulans Hakkında

Tavan konusunu dert etmeyin, bu ambulanslardan çok nefis araçlar yapıldığını gördüm :smiley: Tabi bunlar maddi açıdan fayda/maliyet analizi gerektiriyor. Forumdan kullanan büyüklerimiz yardımcı olacaklardır size :smiley:

Bunun dışında benzinli ve dizel motorların farklı artıları ve eksileri var. Fazla performans beklemeden yakıt tasarrufu düşünüyorsanız, ilk taktırma ve periyodik bakım masraflarını göze alabiliyorsanız torklu bir dizel motor kullanabilirsiniz. Ama derseniz ki ben koskoca aletin pati çekmesini istiyorum (Yavuz abi saygılar ;D ), rektifiye gerektirirse masrafı az olsun ve bastın mı gitsin o vakit benzinli motor daha cazip tabi. Tamamen kullanım amacınızı göz önünde bulundurmalısınız.

ambulanslardan uzak durun derim! hele o fiyatlarla akıl işi değil, çok masraflıdır, kesmek isterseniz komple tavan gerekir ve astarı yüzünden pahalıya çıkar, 2.5 benzinli rezalet bir LR motorudur, V8 kadar yakar ama 2.5 dizel kadar gider
ambulans şekliyle ancak karavan yapılabilir ancak hem yerinden kalkmaz hem de araziyi unutun derim inanılmaz dengesizdir, devirirsiniz aracı
2.5 düz dizel sorunsuz bir motordur, 11-12 lt mazot yakar, ama performansı hiç konuşmayalım :smiley:
size piyasadan bir Defender 110 2.5 dizel almanızı öneririm, 11-12.000 YTL ye temiz birşey bulursunuz
kolay gelsin

SEVGİLİ ARKADAŞIM BENDE SENİN GİBİ UZUN SÜRE O AMBULANSLARIN PEŞİNDE KOŞTUM SONRA 110 DA KARA KILIP İHALEYE GİRİP BİTANE EDİNDİM ASKERİYEDEN ÇIKMA Bİ ARACI KULLANILACAK DURUMA GETİRMEM 3 AYIMI ALDI ARACIM DİZEL İLK UZUN YOLUMA 15 GÜN ÖNCE ÇIKTIM SÜRATLE İŞİM YOK DİYORSAN RAMPALARDA ACELEM YOK KAMYONLARLA BİRLİKTE TIRMANIRIZ DİYORSAN ARAÇ İYİ NE BAĞLARSAN ÇEKER ARDINDAN DÜZENEK YAPARSAN 2 KİŞİ RAHAT YATAR İÇİNDE ARAZİDE ANLATMAYA GEREK YOK HERHALDE EFSANESİ VAR YAKIT 80-90 KM SÜRATLE UZUN YOLDA(ADAPAZARI-UŞAK ARASI)100KM DE 10LT YAKTIM ŞEHİR İÇİ DEĞİŞKEN OLUYOR. MOTOR BİRAZ GÜRÜLTÜLÜ İZALASYONLA BAYAĞI AZALDI AMA DERİN SULARDAN UZAK DURUYORUM.BAŞKA SORUN OLURSA YARDIMCI OLURUM.ARACIM ARABA KOM SAYFASINDA 54 AE 344 DELİ MAVİ RENKTE İSMİM TANJU ÇALLI SAKARYA

merhaba arkadaş:
defender 110 bende askeriyeden bir tane aldım TANGO arkadaşım sana kısaca ne olduğunu anlatmış.forumlarda eski yazılanlarıda incelersen sana epeyce yardımcı olur.tangonun yazdıkları birebir doğru.ben 1450 kg fındık çektim araçla(950 kg aracın içinde,500 kg romorkta )banamısın demedi.tam bir katır.yavaşlığına ve gürültüsüne katlanırım diyorsan alacak bineceksin.ben çok memnunum.

M.GOZUTOK
TB2NIZ

300TDI da fabrika verisi 3500kg. frensiz, 4000kg. frenli, 2.5 dizeli bilmiyorum ama eminim çok daha fazlasını zorlanmadan çeker, zaten bu araçlarda Low range olduğu için böyle değerler veriliyor

spedy1' Alıntı:
Bu araç hakkında daha fazla bilgisi olan biri varmı acep?
var var olmaz mı. ilk ihalelerde gördüğümde yıllardır hayali kurulan landa kavuşuyorum diye zıplayıp aldım. ne olacaktiki kesilir biçilir bir forma sokulurdu. nasılolsa 650 milyonla ihaleye çıkmıştı. ama kazın ayağı öle olmadı. ambulans olduğundan ruhsat işlemleri bir hayli masraflı oldu. fiyatların böle yüksek olmasının bir sebebi bu olsa gerek. şanslıydım arabam motor açısından çok temiz çıktı. 32000 deydi. kullanan sağlık ocağındaki şöförle temasa geçtim, vakadan dönerken çukura düşürmüşler. ufak tefek hasarı olmuş yaptıracak para bulamayınca kaderine terk etmişler. benzinli motor haliyle yakıttan masraflı ama çevik. çalıştığım kurumda 2000 model td5 motorlu lr ler var. koca dengesiz ve yıpranmış olmasına rağmen td5 gibi atik. ( abartmıyayım )
kendi kendime bişeyler yapıyorum. arabayı toplamak gerçekten masraflı bencede 110 düz dizel askeriye çıkması alırsan daha iyi olur.

bir konuyu merak ediyorum bu arabalara dizel motor atmak çok mu zor. yeni bir yasadan bahsedilip duruyorlar. çok zorlaştırılmış diye duydum. kulaktan duyma bilgilere sahibim tabi. landımızdan ziyade ford bronco ya dizel motor attırmak istiyoruz.

tam olarak işleyiş nasıl. bununla ilgili bir yönetmelik türü bişey var mı? tse nin sayfasından günlerce aradım malesef hiç biryerde bununla ilgili bir mevzuata raslamadım.

Trafik sayfasında detaylı açıklama mevcut (www.trafik.gov.tr). Yalnız işlem sırasında motora ait evrakların tam olmasına azami hassasiyet gösterin, change motor diye hem kendi başınızı hem de ustanın başını yakmayın sonra :D

VitaEsMorte' Alıntı:
Trafik sayfasında detaylı açıklama mevcut (www.trafik.gov.tr). Yalnız işlem sırasında motora ait evrakların tam olmasına azami hassasiyet gösterin, change motor diye hem kendi başınızı hem de ustanın başını yakmayın sonra :D

MOTOR VEYA ŞASE DEĞİŞİMİ

1. Motor satış senedi, Gümrük Şahadetnamesi veya fatura ile satın alınan motor
bloğunun girişi ile ilgili son sahibi arasındaki satışa esas belgeler.
2. Garanti kapsamında değiştirilen motor bloğu için fatura ve bu motor bloğunun
garanti kapsamında değiştirildiğine dair firmanın yazısı.
3. Teknik belge-plan proje
4. İki adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)
5. Yeni Tescil ve Trafik belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosu'ndan)
6. Eski Tescil ve Trafik belgeleri
7. Karayolları Fenni Muayene İstasyonu'nca tespit yaptırılır..

http://www.trafik.gov.tr/trafik_islemleri/13.asp

ostimde gördüğünüz araçlara yaklaşmayın çekme belgesinde ve aracın değişenlerinde sorun yaşarsınız... Makbul bir firma değildir ...bilgilerinize....

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
Zazizizo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR