acil yardım 93 zj g.cherokee kafa sallama problemi(balans gibi aşırı titreme)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sumerarit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,744

sumerarit

Yeni Üye
herkese merhaba,

1 hafta önce 1993 model grand cherokee sahibi oldum,sanırım bu iş bir hastalık :smiley: daha şimdiden arabanın heryerine baktırmaya başladım.birde tabiiki internette bu siteyi buldum ve üye oldum.herkese bukadar bilgi paylaştığı için teşekkür ederim.

bir sorunum var yardımcı olabilecek bir arkadaşım varsa çok sevinirim,işin içinden çıkamadık bir türlü.

aracımda giderken iki tekerlek birden bir kasise girince aşırı derecede balans titremesine benzer bir sarsıntı yaşanıyor hatta aracı yoldan çıkaracak kadar,bazen frene basmakta bu durumu tetikliyor.forumda buna benzer bir sıkıntı okumuştum,ancak net bir cevap bulamadım.
anladığım kadarıyla direksiyon amortisörünü ve gevşemiş olan rotilleri değiştirdim dün ama bugün hala aynı şeyi yapıyor,Bursa dayım tam olarak ne olduğunu anlayan bir usta da bulamadım,fikri olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim aracı kullanamıyorum,yalpalaması çok rahatsız edici.şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: acil yardım 93 zj g.cherokee kafa sallama problemi(balans gibi aşırı titreme)

ön takım hiç elden geçtimi tüm aksamlara bir baktır. Değişmesi gereken parçaları değiştir derim. Titreme death wobble olabilir mi youtubeda bu şekidle arat bazı videolar var nasıl olduğu ile ilgili direksiyon amortisöründen kaynaklanabilir ama lastiklerin standart ise yapmaması gerekir. ön düzeni bilen birilerine göster muhtemelen onlardandır.

Ynt: acil yardım 93 zj g.cherokee kafa sallama problemi(balans gibi aşırı titreme)

teşekkürler

evet haklısınız,you tube da baktım sorun tamda death wobble.ön takımlara baktırdım ama pek birşey bulamamışlardı,bende araştırınca direksiyon amortisörünü duydum ve değiştirdim,birde rotilleri değiştirdm.çıkan parçalar hakikaten bitmiş.ama yine eskisi kadar şiddetli olmasa da aynı problemi yapıyor,acaba başka hangi parçalara baktırmak lazım bilen kişilre ihtiyacım var:smiley: çünkü bursada bu araçlara bakan fazla usta yok,olanda bakmak için bile dünyanın parasını istiyor. tekrar teşekkürler

Merhaba, trackbarı ön aksa bağlayan civata ve şaseye bağlayan ball joint gevşek olabilir. iyice sıktırın. büyük ihtimalle bundan yapar. ayrıca trackbar burcu,ön alt üst control arm (denge kolu) burçları kötüyse yapar. Ayrıca kötü ön fren diski, ön düzen ayarsızlığı, düzensiz aşınmış lastiklerde neden olabilir. ama asıl ana nedenler ilk yazdığım gibi trackbar ve denge kolu burçları ve civatalarının yeterli torkta sıkılmamış olmasıdır.

sizin bahsettiğiniz konunun aynısını bende aracımı ilk alıp istanbul sivas arasında yaşadım standart lastik olmasına ve bakımlarını yaptırmış olmama rağmen(mert'e duyrulur :D) yolda fark ettim ,sorun direksiyon amortisörüydü, değiştim bitti

mrb anlatınız şikayet trak barla rot amasör şikayetii bazı amasörler dik çalısır bazılarıda yatay çalısır önce aracın üstündeki amasörü güzelce kontrol ediin yanlış bir rot amasörü olmasın bu araçlarda artı trak barın fişeklerini tornacıda yaptırıyorlar dısardan baktınızda saglam gözüküyor oldu diyorsunuz araç üstünde olmuyor bir dodge ram 2500de iş güzarlık yaptım tornacıda fisak yaptırdım çok güzel oldu dedim aracı tutamıyorduk araç anlatınız gibi kafa salama dalma hepsini yaptıı fişek yaptırmayın trak bar alın rot amasörü saglamsaa tabiki önce ona bakın :smiley:)))))))))))

teşekkürler,rot amortisörü dediğiniz sanırım direksiyon amörtisörü yatay duran.bu parçayı orjınali ile değiştirdim,trak bara tekrar baktırıcam.

birde dönüş yaparken direksiyonu fazla çevirince atlayarak gidiyormuş gibi yapıyor ön taraf yine bu sebeptenmidir yoksa 4x2 modunda kullanıyorum diye mi yapıyordur,fikri olan varmı acaba.(birde araçta 17'' lastikler var,bununda etkisi olur mu ki?)

birde dönüş yaparken direksiyonu fazla çevirince atlayarak gidiyormuş gibi yapıyor ön taraf yine bu sebeptenmidir yoksa 4x2 modunda kullanıyorum diye mi yapıyordur,fikri olan varmı acaba.(birde araçta 17'' lastikler var,bununda etkisi olur mu ki?)

Youtube taki videoyu izledim. Sorunsuz bir araçta hiçbir şartta böyle birşeyin olmaması lazım. 4x2 moduyla direksiyonu fazla çevirmeyle vs ilgisi olamaz. Acilen işten anlayan bir ustaya göstermekte fayda var. Tehlikeli bir duruma benziyor.

Mrb aracii. Arazi konumunda lowda. Giderkenmi tam sag sol. Cevirdinizde. Ses yapiyor lowda yapiyorsaa normal. Diger. Yuksek. Devirde. Yapiyorsaa aks. Kafasi ola bilirrr.

Fazlaa. Yukee biniyor tam cevirdiginizde on saftin katlamalaridaa yapaa bilir. Gormeden tahmini. On safti sokturun arazi sanzimanina baglanan kafayi disarda esnetin bakalim takilmaa varmii cok kuruma yapiyoorr

selam bursada yaşıyorsanız çok şanslısınız ben küçük sanayide birlik oto ali osman ustayı size öneriyorum zj nin erbabı ve dürüst bir adam ben eskişehirden aracımı ona getiriyorum gidin görüşün selamımı söyleyin eses den yıldırım derseniz tanır eminim sorununuzu çözecektir internetten birlik oto bursa deyin bulursunuz

teşekkürler tüm yazılanları kontrol edicem.birlik otoyada uğrayacağım.

benimde 93 grand cherokee aracımla aynı sorunla karşı karşıyayım çözmeye çalışıyorum siz değerli dostların fikirleriyle sorundan kurtulmaya çalışıyorum umarım sonuç alırız.şuan tek değişilmemiş olan direksiyon amortisörü onuda değişecem bakalım sorun çözümlenirmi

çözülüyor arkadaşım için rahat olsun,eğer hala hafifde olsa track bar ve bağlı olduğu rotbaşlarını birde burçları kontrol ettirirsen kesin çözülür.deneyimle sabit oldu,ben baya uğraştımda :smiley:))

Ben özel bir Yatırımcıyım! E-posta ile hızlı bir şekilde her türlü yatırım için bizimle iletişime geçin: Elitefinance2000 @ gmail . com +16318584522

bu vibrasyon tekerlerin dönerken boşluk yapmış burçların rezonansa girmesiyle meydana gelir.sizin ilk baktırmanız gereken nokta taşıyıcıların alt ve üst burçları.muhtemelen boşalmıştırlar.

dönerken arka dış tekerin atlaması def.kilidinden kaynaklı.dış teker iç tekere göre açısı fazla olduğu için iç tekeri yakalayamıyor ve sekiyor.bu sürekli 4 çeker araçların çoğunda böyledir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,852
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

SON KONULAR

Geri