Acil Krank Ve Piston Kollarını Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gardiyano Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,336

gardiyano

Ana Kamp
Yer
BOLU
Arkadaşlar 1997 Frontera(A ) yatak sardığından dolayı şu anda Ankara da Yıldız Opel de Ahmet Usta tarafından motoru indirildi..Bulduğumuz krankın eğimli olması nedeniyle acilen krank (588 ürün kodu) ve piston kollarına ihtiyaç var ..bilgisi olanların yardımcı olmasını bekliyorum.Motor inmiş vaziyette olduğu için Acil yazdım ...Saygılarımla..

0539 578 77 78

Etiketler
Ynt: Acil Krank Ve Piston Kollarını Arıyorum

Malzeme ortada...Sağlık olsun diyelim..

IMG_20140215_110404.jpg

IMG_20140215_142930.jpg

IMG_20140215_142942.jpg

IMG_20140215_110415.jpg

Gezenbilirden ulaşabildiğim Sarper2 ve Kapaksan İbrahim Arıcı beye göstermiş oldukları ilgiden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum..Ahmet Usta ya ise Fronti yürümeye başlayınca ayrıca teşekkür edeceğim...Krank ve 4 kolu ACİL aranmaya devam etmektedir.saygılarımla.

IMG_20140215_143004.jpg

Bu olay olmadan önce olacağına dair belirti var mıydı? Hissedilen bir terslik vs?

Selamlar
Ahmet hocam bir iki kişiyle konuştum hızlı dönüş olacak gibi bakalım.
Bekliyelim.

sakyuz' Alıntı:
Bu olay olmadan önce olacağına dair belirti var mıydı? Hissedilen bir terslik vs?

Evet vardı..bir kaç haftadır forumda çalışma problemi olduğunu , benzinde motorun ilk çalışma anında çok zorluğu vardı,motor çok zorlanıyordu.Beni yanıltanda o oldu ve boğaz kelebeğine yöneldim.meğersem aksilik motorun kendisindeymiş.ayrıca Yıldız opel Ahmet usta motorun dururken 2000 devirden fazla gaz verilmemesini bununda bizimki gibi eski modellerde yağlamanın yetişemediğini ve yatak sarmaya sebe olduğunu söyledi.kanaatimce benim araçta da bu oldu,boğaz kelebeği temizlendikten sonra 4000 devire kadar çıkan gaz vermeler denenmişti..sağlık olsun diyelim...saygılarımla

Sarper16' Alıntı:
Selamlar
Ahmet hocam bir iki kişiyle konuştum hızlı dönüş olacak gibi bakalım.
Bekliyelim.

Teşekkürler Sarper2 ..ilgin için çok sağol.ayrıca Hüseyin ustamdan (Otecopel)da yardım istedim Sağolsun zamanlı zamansız telefonla rahatsızlık verdim ama yarın öğleye kadar güzel bir haber alacağımı tahmin ediyorum.Eğer Sarper veya Otecopel Hüseyin ustamdan haber alamazsam Omega 2.2 nin krankını adapte ettireceğim.başka seçeneğim kalmıyor çünkü..ilgi ve lakanıza çok teşekkürler.saygılarımla.

ostim güven otoda 2.2 araçlar vardı orya bi sorsanız belki vardır

Güven otoda frontera 2.2 yok,Omega 2.2 var.yukarda bahsettiğim adaptede güvende bulduğum Omeganın krankının fronteraya adaptasyonuydu..

isuzu rodeo muydu neydi onunla aynı olması lazım aracınız bir de isuzu parçacılarına sorun derim.

Selamlar
Ahmet Hocam bügün işlerim vardı Ankara daydım.
Ostim, İvedik ve Şaşmaz da yok,
Ayrıca Bursa dada yok,
Şu anda Adapazarı nda balkan opel de olabilir onlara bir sor,
onlarda sökük bir araba var. Bilgn olsun. Bulamassan biraz bekleyeceğiz.

Değerli Arkadaşlar,yaşadığım birkaç olumsuzluktan dolayı bugün Bolu dan Ankara ya aracın yanına geldim ve rektefeci ile yaptığım görüşmede akşam 18.30 da krankın % 50 ile taşlanabilceğini söylemesi üzerine adaptasyonunu düşündüğüm omega 2.2 den vazgeçtim ve eski krankın taşlanmasını kabul ettim..Bana zaman ayırıp görüşen OTECOPEL Hüseyin Usta ya ,Sarper2 kardeşime ve Sadoz(Şadan bey) kardeşime çok teşekkür ederim.Yıldız Opel ile görüşlerimi ve edindiğim izlenimleri bilahare sizinle paylaşacağım.saygılarımla

Sevgili dostlarım,bildiğiniz gibi yaklaşık 10 gündür Ankara Yıldız sanayide Yıldız Opelde arabamın motoru inmiş,krank arayışı,piston kolu arayışlarının içersindeydim.son yazdığım gibi %50 krank taşlama ile kurtardık piston kolunuda sağolsun İstanbuldan Cihan oto aracılığıyla temin ettik.ve dün saat 13.15 itibariyle motor start verdi.Bugünde aynı saatlerde Ankaradan Boluya geldim..şu anda herhangi bir sorun yok sadece iticilerden ses geldiğini biliyorum birde hava akış metre bozuk olduğu için çekişde problem var.Başkaca bir aksaklık görmedim.Acilen Hava akış metre temini için arayışlardayım.Gelelim Yıldız Opel servisine...Benim tavsiyem Ankara ve civarındaki arkadaşların uğrayacağı bir servis değil.Belki ufal tefek arızalar için gidilebilinir ancak benim gibi motor yapımı gibi ağır işi olanların gidebileceği ve aracını yaptırabileceği bir yer (Servis demiyorum çünkü servislikle alakası yok) ve usta değil.Benim naçizane fikrim bu.Eğer ben ısrar etmeseydim arabam hala Yıldız Sanayide bekliyor olacaktı.ısrarım sonucu(arabamı parçalı vaziyette çıkartmakla ve yakmakla ilgili konuşmalarımdan sonra akşam 21.00 e kadar çalıştı ve pazar günü tirilyon verseler açmam dediği dükkanı pazar günü açması sonucu pazar saat 13.00 de aracın kontağını çevirebildim ve bugün öğlen Bolu ya gelebildim.Naçizane fikirlerim bunlar.Usta güven vermiyen birisi..Yinede siz bilirsiniz..

gardiyan abi çok geçmiş olsun bununla kurtardığın için umarım çok fazla paraya malolmamıştır ben bir kazıklandım ordan başkalarıda sakın gitmesin benim aracın sadece hava akış sensörü bozuktu ve bu sebebten ötürürde iş bilmediği için araca motor yapmaya kalktı yada biz öyle sandık ama nerde daha kötüsü oldu eski contaları taktığı için aracta su eksiltmeler vuruntu başadı beyaz duman atmalar kabus gibi serçal opelde araca yeniden motor yaptırdım düzeldi ama bu sefer abs beyni göstergeler bozuldu deren geçen hafta aracımı 22.700 tl ye sattımda kurtuldum gerçekten kurtuldum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,606
Kaydolan Son Üyemiz
Alesta 67

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.