99 Vitara Sıralı Sistem Lpg ile Km'de Kaç TL ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yenerh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,639

yenerh

benim meskenim dağlardır
Yer
trabzon
arkadaşlar bende yeni aldım vitaramı 99 model otomatık sıralı sistem var arabamda ayarlarını yeni yaptırdımasvaltda 160 lira yakıyo kmde ama arazıde baya farkedıyo 300 ü buluyo duruma göre 340 a varıyo sizce normalmıdır... değerlerını gaydettım dedi bana 240 ı yukarı geçmez demışdı bana ama yıne aynı yakıyo dekrar gittiğimde muhendıs yokdu ordakı kişi bana bunlar böyledır deyıp benı kafadan ekdi... motor calışdığında geç geçiyo gaza öncesı erken geçıyodu bunu duzeltmesını isdediğimde onu erken geçmesı niçin yaparsam dıyaframları bozulur beyının dedi ama böyle de olunca hafdada 20 tllik benzın gıdoyo sizce normal mi bunlar bilgilenndırırsenız sevnırım saygılar..

Goruntu(040).jpg

Etiketler
Ynt: 99 Vitara Sıralı Sistem Lpg ile Km'de Kaç TL ?..

arkadaşlar bırde şunu sorayım ben tup tankını değişmek isdiyorum benımki buyuk 60 lık arkada duz küçük 40 litrelık almak isdiyorum teklı kolduğun arkasına düşünuyorum 50 lik sığarmı ki kullananlar sizler kaçlık kullanıyorsunuz küçük larak..

Ynt: sıralı sistemde yakıt km de kaç tl sizce

arkadaşımda 2000 v6 1995 modeli var oda 40 lt taktırdı yerine ancak o uyuyor km de 200..230 krş yakıyor suzikide bilgim bu kadar

yenerh' Alıntı:
arkadaşlar bırde şunu sorayım ben tup tankını değişmek isdiyorum benımki buyuk 60 lık arkada duz küçük 40 litrelık almak isdiyorum teklı kolduğun arkasına düşünuyorum 50 lik sığarmı ki kullananlar sizler kaçlık kullanıyorsunuz küçük larak..
düz küçük 40 lt tekli koltuğun arkasına diklemesine sığıyor. emniyet payı hariç 30 lt. gaz alıyor. aracım 2001 1.6 jlx düz vites 5 kapı ve üzerinde tartarini sıralı sistem var. ben çok rahat karışık kullanımda (şehirçi + şehirlerarası) 100 km de 10 lt sarfiyatı yakalıyorum. arazideki sarfiyat ise tamamen koşullara bağlı. düz yoldaki sarfiyat size fikir verebilir. lpg devreye giriş sıcaklığı olarak genelde 30-40 derece arası set ediliyor motor soğuk iken yaz günlerinde 1 km sonra, kış aylarında ise 2-3 km sonra lpgye geçiyor. bu ayarlar ile aracımı yaklaşık 60.000 km kullandım diyafram falan bir sorun yok ancak yinede bu ayarlar lpg markası ve işletim sistemine bağlı olarak fark gösterebilir

benzınden tupe geçişde hemen geçıyodu fakat ayardan sonra şimdi bıraz beklıyo dekrar eskı halıne getırsem dıyafram erken bozulurmu bılmıyom usda öle dedı ama belgi yabanlarınız vardır :smiley:)

bence sizde benim gibi servisinizi değiştirin. tartarini gibi bir markada firma ismi vermeyeyim beni göbeğimden işettiler. bu yüzden git gel yaklaşık 1000 km yol yaptım. kızdım en sonunda başka bir ilde bulunan tartarini servisine gittiğimde servis sahibinin sorunumu çözmesi 10 dk. almadı .tabi oraya gidip gelmekte 500km'me maloldu. ama sonuçta 3 aydır lpg sorununu unuttum.adam bu yazılımla bu sistem çalışmaz dedi. önceden hem çok yakıyor hemde araba gitmiyordu.şimdi hem az yakıyor hemde iyi gidiyor. yani bu usta işi şans. benimkisi acemi nalbant işi oldu anlayacağınız. selamlar...

istanbul trafiği, otomatik vites 235/75/15 mt lastikler takılı iken 25 kurus yakıyor 1 km de , 14-15 litre/100 km eder şehir içinde yoğun trafik.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR