98 Grand Cherokee Arka Speakerler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Zakof Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,631

Zakof

Today is the first day of the rest of your life
Yer
Ankara
Web
gmail.com
98 GC nin arka kapılardaki orjinal speakerlerin gücünü, direncini ve boyutlarını bilen varmı acaba ? Kapı döşemelerini sökmeden öğrenmek istiyorum.

Bir tanesi arızalı gibi geliyor bana. Yüksek seslerde dız dız ediyor.

Selamlar,

Etiketler
Ynt: 98 Grand Cherokee Arka Speakerler

95 GC nin arka hoparlör mebranı yırtılmıştı. Söküp Pioneer uygun çaptaki hoparlörünü taktım ama eski tadını alamadım.Tavsiyem üzerindekini söktürüp tamir ettirin( hoparlör degerlerını hatırlamıyorum ama şekli ve montajı standart hoparlörden farklı.

97 GC'min arka hoparlörlerinin ikisini de orjinal çıkmasıyla yeni değiştirdim. Tanesini 75 TL'ye aldım. Eskilerin arkasına az önce senin için baktım, ama gücünü falan hiçbirşey yazmıyor. Sadece bir takım numaralar var.

Önce ben de pioneer falan birkaç tane hoparlör denedim, ama hiçbirisi orjinali gibi ses vermedi. Usta da söylemişti zaten orjinalinin çok kaliteli olduğunu ve hiçbirşeyin orjinalinin yerini tutmayacağını. Kaç yıllık hoparlörler, yeni son teknoloji hoparlörden çok daha iyi oldu. Aynısını yapmanı tavsiye ederim. Şu an süper ses alıyorum!

Çok teşekkür ederim sizlere Ali bey ve Kerem bey. öylediklerinizden yola çıkarak çıkma bulmaya, veya tamir ettirmeye çalışacağım.

Selamlar,

Serviste orjinal yenisi de var da... 300 Euro falan dediler! İstanbul'daysan Master servise sorabilirsin. Tamir olmuyor dediler, ama belki bir imkan vardır, bilmiyorum!

master servisin alt sırasında en sagda bir çıkmacı var..onada da sorabilisin..Amerikan ve özellikle grand cherooke çıkmaları satıyor..

Ankaradayım arkadaşlar ya hurdacılar sitesinde yada yıldız sanayinde bulabilirsin dediler. Bakacağım artık.

Bahsettiğiniz çıkmacının telefonu varmı acaba? İstanbuldan da arkadaşlarım alıp gönderebilir.

İlginize teşekkürler.

Selamlar,

şu anda tatilde ve istanbulun dışındayım..acil değil ise haftasonu dönüyorum..kartvizitligimde numarası mevcut ordan veririm..

hoparlör çapı 16 cmdir yeni nesil hoparlörler eskiye göre çok daha güçlü ve kalitelidir . teyp veya ampfilikatörünüzün maksimum ses çıkış gücüne ( rms ) göre hoparlörler kullanabilirsiniz . jbl , hertz ve jvc tavsiye edebileceğim markalardndır .

arka hoparlörler bi defa elime geçmişti ama hatırladığım kadarıyla ne gücü ne çapı hakkında üzerinde hiçbir ibare yoktu. çıkması için ankara da ostim taraflarına da bakmanızı öneririm

biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın atladım.. bahsettigim parçacının telefonunu bulamadım.. :( gezen bilir üyesi eksperoto serkan beye bu topigin link in özel mesaj atıyorum belki yardımcı olabilir..

selamlar..

Flying Surfer Keremle birlikte değiştirdik onun hoparlörleri...
Benim pek aklıma yatmadı ama, tam yerine oturtmadan orjinal hoparlörlerle, kenwood gibi 2 yollu güzel bi hoparlörü elle tutup denediğimizde gerçekten biraz kötü ses geliyordu...
Ustanın dediğine göre bizim amfi çıkışlarının omajı ile, bu yeni nesil hoparlörlerin olması gereken omajları tutmuyormuş... Yeni nesil hoparlörlerde bu yüzden ses kalite düşüklüğü oluyormuş... Omaj farklılığıda yeni hoparlörü çabuk yıpratıyormuş... Mantıklı ama, ben bu omajın uygun olmadığı konusuna pek aklım yatmadı...
Usta derki, yeni nesil hoparlörle ve yeni nesil ana ünite kullanacaksan, anfiyi devreden çıkarıp, o anfiye giren ve çıkan kabloları birbirine bağlayıp, bi terim var, onu yapmak lazımmış... Zaten bizim anfiler girişlerini ana ünitenin rca çıkışından değil, hoparlör çıkışlarındandan alıyor dalgaları... "Hi input lan anfi" deniyor bizimkilere....
Orjinal hoparlörlerin çıkması, Ankara' da, gençlik caddesi ile Anıtkabirin duvarının kesiştiği kavşaktaki tesisatçıda var... Çiçekçinin yanı... Yılmaz elektronik galiba. Benide tanıyorlar... "Alp' in selamı var. Arkadaşıyla birlikte, Grand Cherooke ile gelmişler" derseniz, hatırlayacaklardır.. Yılmaz bey, ismini yanlış hatırlamıyorsam, babamın eski bi arkadaşı...
Bena orjinal hoparlör almak çok mantıklı gelmiyor. Bi kere çıkma ve pahalı, yıllarca kullanılmış. Artı cone' ları karton. Bu hoparlörler hep nemden dolayı yırtılıyorlarmış. Kullanılmış alacaksınız, bi sene sonra onlarda yırtılacak. Yeni nesil plastik cone' lu hoparlör almakta fayda var. Ama ses kalitesi düşüyor deniyor işte.
16 cm oluyor... Pioneer' ın orjinal sitesinde araç modelinizi girdiğinizde, gereken hoparlörler çıkar karşınız, buradanda derinlik v.s. gibi detayları öğrenebilirsiniz..
Keşke yeni nesil hoparlör alınıp, tamamiyle takılıp, pandizotlar felan, denenebilse...
Emin değilim ama, hoparlörün artı eksi çıkışlarıma bi ommetre bağlanıp, omajları öğrenilir galiba, buda yeni nesil hoparlörlerle karşılaştırılır..

Sağlıcakla...

mirkan' Alıntı:
hoparlör çapı 16 cmdir yeni nesil hoparlörler eskiye göre çok daha güçlü ve kalitelidir . teyp veya ampfilikatörünüzün maksimum ses çıkış gücüne ( rms ) göre hoparlörler kullanabilirsiniz . jbl , hertz ve jvc tavsiye edebileceğim markalardndır .
Mirkan,
Senin tesisat yapılırken orjinal anfi mi kullanıldı?
Başka bi anfi takıldıysa, aküden anfiye giden yeni güç kablosunu nereden geçirdiler biliyor musun?
Teşekkürler...

Zakof' Alıntı:
Bilgilendirma için teşekkürler Alfonso bey,

Selamlar,
Ric caa :smiley: :smiley: :smiley:

araştırıyorum, Grandların ses sistemleri ile ilgili bi konu açacağım heralde, galiba, belki, sanırsam :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR