98 Grand Cherokee Arka Speakerler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Zakof Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,638
Ynt: 98 Grand Cherokee Arka Speakerler

Alfonse' Alıntı:
Mirkan,
Senin tesisat yapılırken orjinal anfi mi kullanıldı?
Başka bi anfi takıldıysa, aküden anfiye giden yeni güç kablosunu nereden geçirdiler biliyor musun?
Teşekkürler...

her tesisat yaptırdığım aracımdaki gibi kapı eşiklerinin altından :smiley:
xetec 200.4 anfi kullanıyorum şu anki planım 3 takım midi bu anfiye gireceğim . elimde olan jbl 1201.1 mono sub anfisine ya 2 adet 30 cm 3000 watt pioneer ya 2 adet 30 cm 4000 watt jbl ( namı değer w-12 ) ya bagajı iptal edip 8 adet 30 cm 1000 watt jbl gt4-12 yada 4 adet 30 cm 1600 watt jbl power serisi sub kullanmayı düşünüyorum .

Etiketler

mirkan' Alıntı:
her tesisat yaptırdığım aracımdaki gibi kapı eşiklerinin altından :smiley:
xetec 200.4 anfi kullanıyorum şu anki planım 3 takım midi bu anfiye gireceğim . elimde olan jbl 1201.1 mono sub anfisine ya 2 adet 30 cm 3000 watt pioneer ya 2 adet 30 cm 4000 watt jbl ( namı değer w-12 ) ya bagajı iptal edip 8 adet 30 cm 1000 watt jbl gt4-12 yada 4 adet 30 cm 1600 watt jbl power serisi sub kullanmayı düşünüyorum .

Dur yahu.... ??? ??? ??? Beyin şeysimesine uğrattın beni ??? ??? ??? Bunları bilen var, bilemeyen var, di mi? :smiley:
Ben aküden gelen anfi güç kablosunu motor kompartmanından içeriye nasıl geçirdiğini sormuştum sana, şimdilik, sadece... ;D

Sırf bu tesisatı dinlemek için gelirim İstanbul' a.. Videosunu çekip, müzik sisteminin sesiyle tabi, koysana buraya Mirkan... ;)

Alfonse' Alıntı:
Dur yahu.... ??? ??? ??? Beyin şeysimesine uğrattın beni ??? ??? ??? Bunları bilen var, bilemeyen var, di mi? :smiley:
Ben aküden gelen anfi güç kablosunu motor kompartmanından içeriye nasıl geçirdiğini sormuştum sana, şimdilik, sadece... ;D

Sırf bu tesisatı dinlemek için gelirim İstanbul' a.. Videosunu çekip, müzik sisteminin sesiyle tabi, koysana buraya Mirkan... ;)

koyucamm tabi abim elime ilk 1000 tl geçtiği anda tamamdır olmadı kredi kartı ile yapıcamda kararsızım . abartmadan 2 tane 30 3000 wattmı koysam acaba yoksa abartıp 90 tlden 7 tane daha 1000 watt jblmi alsam ?
güç kablosuna gelince o kolay gidiyorsun tesisatçıya konsolun sol alt kısmından başlıyor sökmeye taa ki arka koltugun altına kadar . olay bu abim ;)

Bin tane 1000 vat Jbl koy ;D ;D
Alla alla........yaaaa...
:smiley:

mirkan' Alıntı:
3000 watt rmse alışmış kulaklarıma ve ciğerlerime yetmiyor malesef :smiley:

Senin gibi tatlı adamın ciğerini yerim ben..... :smiley: :smiley: :smiley:

*Anfinin güç kablosunu motor kompartmanından içeriye nereden geçirdin....?

*Benim anladığım kadarıyla, bizim rca' dan değil, ses kablolarından çalışan orjinal gold infiniti "hi input lan" anfilerimiz 2 ohm. Anfinin 2 ohm olması ne demekse, ne demek? :smiley:

*Orjinal hoparlörlerimizde 2 ohm...

*Şimdi, 2 ohm çalışan hi input lan anfimin önüne, 4 ohm hoparlör için yapılmış, mesala bi pioneer ana ünitenin mosvet ses çıkışlarını bağlasam ne olur?

*Bu bağlantıdaki 2 ohm' luk anfinin arkasına, 2 yollu felan kenwood v.s. 4 ohm hoparlör bağlasam ses kalitesi ne olur? Hoparlör ömürleri ne olur, araba yanar mı? ;D

*Yoksa anfiyi bypass yapsam, yani pioneer ana ünitenin ses çıkışlarından hoparlörleri direk bağlasam, orjinal anfili haline göre daha iyimi ses çıkar....

Manipey yok ??? Önce ana ünite alıcam, ses performasını dinleyip, büyük ihtimal hoparlörleri değiştiricem, patlaklar galiba, sorularıma aldığım cevaplar aklıma yatarsa, çünki aracımı fazla söktürmek istemiyorum, her biyeri orjinal ve daha çoğu vidasına anahtar değmemiş, yani extra anfinin güç kablosunu geçirmeye felan uygun yer bulursam, bi köprülenebilir veya mono anfi alıp, bagaja sub koyucam... daha ilerisini ise sonra Mirkan güzel kardeşim bilecek, ben bilmem ;D

:smiley: Hadi mirkan, patlat cevapları, çöz kafamdaki tilkilerin kuyruklarını.... :smiley:

Çabuk söyle, vururum :smiley: Çıldırtma adamı? ;D ;D

Seviyorum seni... Öptüm... :smiley:

Alfonse' Alıntı:

*Benim anladığım kadarıyla, bizim rca' dan değil, ses kablolarından çalışan orjinal gold infiniti "hi input lan" anfilerimiz 2 ohm. Anfinin 2 ohm olması ne demekse, ne demek? :smiley:

*Şimdi, 2 ohm çalışan hi input lan anfimin önüne, 4 ohm hoparlör için yapılmış, mesala bi pioneer ana ünitenin ses çıkışlarını bağlasam ne olur?

*Bu bağlantıdaki 2 ohm' luk anfinin arkasına, 2 yollu felan kenwood v.s. 4 ohm hoparlör bağlasam ses kalitesi ne olur? Hoparlör ömürleri ne olur, araba yanar mı? ;D

*Yoksa anfiyi bypass yapsam, yani pioneer ana ünitenin ses çıkışlarından hoparlörleri direk bağlasam, orjinal anfili haline göre daha iyimi ses çıkar....

Para yok ??? Önce ana ünite alıcam, ses performasını dinleyip, büyük ihtimal hoparlörleri değiştiricem, sorularıma aldığım cevaplar aklıma yatarsa, çünki aracımı fazla söktürmek istemiyorum, her biyeri orjinal ve daha çoğu vidasına anahtar değmemiş, yani extra anfinin güç kablosuna felan uygun yer bulursam bi köprülenebilir veya monu anfi alıp, bagaja sub koyucam... daha ilerisini mirekan bilecek, ben bilmem ;D
Hadi mirkan, patlat cevapları, çöz kafamdaki tilkilerin kuyruklarını....

1. o senin tatlılığın abim :smiley:
2. 1ci sayfada güç kablosunu içeriye nasıl aldığımızı yazmıştım ( bentley değil bu abi o kablonun geçeceği çok yer var)
3. 2 ohm anfiniz güç üzerine yapılmış bir anfidir kuvvetlidir fakat kalitesiz çalar . yeni nesil anfilerle kıyaslanamaz bile ( anfinizin çıkış frekansını biliyormusunuz ? )
4. omaj düşükse ses yüksektir omaj katlamalı gider 2-4-8-16-24-48 tabi bu 48 ve 24 ü sadece evlerimizde kullandığımız devasa müzik setlerinde görebiliriz mükkemmel kalitede çalar tüm frekansları tam verir en yüksek seste bile asla bozmaz . düşük omajda ise tam tersi kısık seste güçlü çalar açtıkça sses kalitesizleşir .
5.hi input lan anfinizi satıyorsunuz . deck çıkışı olan yeni nesil bir anfi alıyorsunuz . pioneer ana ünite ile birlikte aracınıza takıyorsunuz . :smiley: en sağlıklı ve kalitelisi bu . çöplerle zaman harcamayınız please .
6.kenwood gitsin ütü , su ısıtıcı vs. yapmaya devam etsin marka değildir artık kendisi hertz marka 2 yollu 16 cm speakeri alıyoruz hiç tereddüt etmeden gönül rahatlığı ile araca takıyoruz . ne yanar ne söner relax ;)
7.ana üniteden direk güç vermek çok daha kaliteli ses verir tabi ön ve arka kapılara hertz
8.bende seni seviyorum sayıyorum saygı duyuyorum öpüyorum .
9. istanbula gelince hepsini hallederiz idare et öyle ( ön ve aarka kapıya birer takım mid bir ana ünite iki anfi iki bas)

Alfonse' Alıntı:

*Şimdi, 2 ohm çalışan hi input lan anfimin önüne, 4 ohm hoparlör için yapılmış, mesala bi pioneer ana ünitenin mosvet ses çıkışlarını bağlasam ne olur?

Manipey yok ??? Önce ana ünite alıcam, ses performasını dinleyip, büyük ihtimal hoparlörleri değiştiricem, patlaklar galiba, sorularıma aldığım cevaplar aklıma yatarsa, çünki aracımı fazla söktürmek istemiyorum, her biyeri orjinal ve daha çoğu vidasına anahtar değmemiş, yani extra anfinin güç kablosunu geçirmeye felan uygun yer bulursam, bi köprülenebilir veya mono anfi alıp, bagaja sub koyucam... daha ilerisini ise sonra Mirkan güzel kardeşim bilecek, ben bilmem ;D

:smiley: Hadi mirkan, patlat cevapları, çöz kafamdaki tilkilerin kuyruklarını.... :smiley:

Amfi çıkışına amfi bağlarsan direk o mosfetler mısır patlağı gibi olur...Sakınnn!!! 2 ohm zaten kısa devreye yakın bir empedanstır ve güç üzerinde direk etkisi vardır. 4 ohm hoparlör kullanılacaksa paralel bağlanmalı ve total ohm 2 ye düşürülmelidir. Tavsiye etmem ama hiç başka çare yoksa 2 ohm 3 watt taş direnç te aynı işi görür ama (artı uca seri olarak) Amfiyi bayar ve uzun sürede kare dalga ve protect yapar. 2 ohm da çalışabilen amfi nimettir :smiley:...4 ohm hoparlörü de pekala sürer ama güç düşer. Çok şey anlatırım ama yatmam lazım bi de ön arka hoparlörler paralel olabilir GC de oraları çalışmadım...benimki 5.9 o yüzden bide bagajda ekstram var. Infinity candır...

mirkan' Alıntı:
1. o senin tatlılığın abim :smiley:
2. 1ci sayfada güç kablosunu içeriye..................................................
..............................
................

Çok teşekkürler Mirkan... Görüşücez...

Sağlıcakla..

flying surfer' Alıntı:
Bunlar aşağı yukarı kaça patlar? Ne kadarlık bir bütçe düşünmek lazım?
Bütçe işi inanılmaz değişken Kerem... Sana cevap vermek inanılmaz zor...

Ama tahminim;
300 400 lira marka bi ana ünite olsa, 200 300 gibi 4 kapı hoparlör sistemi olsa, sub artı sub anfiside ne billiyim 350 olsa, kablo, işçilik felan 100 olsa, heralde bu basit sistem en az 900 1000 lira gibi olur.... Ama belkide çok yanılıyorumdur rakamlarda, bakıcaz... Önce şu sorularımın cavabını bulmam lazım, işin olabilitesini çözmeden kafamda, başlayamıyorum işe. Oynucam da, yerim yok :smiley:

Malzemenin kalitesine, markasına göre fiyat çok çok oynuyor. Benim şu andaki koşullarımı biliyorsun, sistemi öğrenince sırayla yapıcam. Önce ana ünite alıcam, hoparlör felan almaya o anda imkanım kalmadığı için mevcut hoparlör ve anfi sistemini bir süre bu yeni aldığım ana ünite ile kullanmak zorundayım. 1 2 hafta en fazla. Sonra, gerekiyorsa hoparlör alıcam kapılara, en son gerekli hattı çektirip ufak bi bas ve bas anfisi alıcam. Ama belki bunları araştırıken, sorularımın cevaplarınıda yavaş yavaş buluyorum, hesaplı bişeyler çıkar karşıma, şak diye alırım... Mesala geçen gün, 200 liradan biraz daha aza, az kullanılmış çok iyi bi marka kutulu bas ve anfi teklifi geldi bana güvenilir bi üyeden. sorularımın cevabını bulamadağım için daha, almadım... Kaçtı... Yani aklıma yatarsa, ana üniteden önce, en son alacağım subı bile alabilirm, hesaplı bulursam hoparlöörleri bile birlikte alırım.

Ürünlerini satan üye varsa tekliflere açığım....

Bu sistem bana yetecek, daha fazla abartmak istemiyorum sistemi. İmkanlarımda el vermez zaten. Ama, belki sonra büyütürüm, bu da bi hastalık, bulaştımı bırakmıyor :smiley: Off-road gibi. 2 inch yükseltip durcam diyorsun, sonra rahat durmuyorsun, yükseldikçe, yükseliyorsun, biliyorsun :smiley: :smiley: :smiley:

Ben o gün Yılmaz elektronikte sana çok müdahale edemedim. Hem o gün, şu andaki azıcık bilgime bile sahip değildim, hem de sen orjinali çok kurcalatmayı sevmiyorsun. iyi durumda orjinal hoparlörü buluncada sana aldırmayıp, malı kaçırmış gibi olmana sebep olmak istemedim...
Eğer sende bişeyler yapmak istiyorsan, bekle biraz, ben şu sorularıma cevap bulayım, birlikte yaparız belki..

Arada sende araştır istersen, mesala, dürüst, yaptığı işi açıklayan, arabamıza bizim titizliğimizde davrananan, sorularımızı sallamayan, ukalalık etmeyip, sadece ben bilirimci olmayan, çakal çukal olmayan bi tesisatçı bulsan, hiç fena olmaz... :smiley: Çok şey istedim, di mi? ;D

Bide senin usa menşeeli net sitelerle aran iyi, ben araştırıyorum ama bide sen bak istersen.....

Keşke Pazar işim olmasaydıda teklifine yessss yessss yesss deseydim, dağa çıksaydık.... Vallahi içime oturdu :smiley:

Alp, benim için müzik sistemi, yapmak istediklerim listesinde en az 7. veya 8. sırada olabilir (belki)! Daha önce yükseltmekle başlayan, büyük lastik, rock slider, vinç tamponu, vinç montajı, portbagaj ve Hella sislerle devam eden birçok yapmak istediğim şey var. Bahsettiğiniz sistemler 1.000 -1.500 TL civarlarında ise belki dediğim gibi son sıralarda olmak üzere düşünülebilir. Ancak daha fazla tutacaksa, mesela 3.000 - 4.000 TL gibi, benim için fantazi, "gerek var mı o kadar harcamaya" diye! Çünkü şu anki orjinal sistemim bana fazlasıyla yetiyor. Sadece MP3 nasıl çalabilirim, onu düşünüyorum. Bir de ben orjinal hastası olduğum için orjinali söküp te başka şeyler takmak konusunu bir kez daha uzuuun uzun düşünmem lazım! Bu hoparlörler de patlasa, yine 75 TL verir orjinal çıkma alırım diye düşünüyorum. Ama tabii insan her gün yeni bir şey görüyor, öğreniyor, fikirler değişebiliyor. Eğer yeterince ikna olur ve ihtiyaç görürsem, hiçbir konuda sabit fikrim yok, her şey mümkün! ;)

Gelebilseydin iyiydi, ama neyse, belki haftaya kardeş!... :smiley:

flying surfer' Alıntı:
Alp, benim için müzik sistemi, yapmak istediklerim listesinde en az 7. veya 8. sırada olabilir (belki)! Daha önce yükseltmekle başlayan, büyük lastik, rock slider, vinç tamponu, vinç montajı, portbagaj ve Hella sislerle devam eden birçok yapmak istediğim şey var. Bahsettiğiniz sistemler 1.000 -1.500 TL civarlarında ise belki dediğim gibi son sıralarda olmak üzere düşünülebilir. Ancak daha fazla tutacaksa, mesela 3.000 - 4.000 TL gibi, benim için fantazi, "gerek var mı o kadar harcamaya" diye! Çünkü şu anki orjinal sistemim bana fazlasıyla yetiyor. Sadece MP3 nasıl çalabilirim, onu düşünüyorum. Bir de ben orjinal hastası olduğum için orjinali söküp te başka şeyler takmak konusunu bir kez daha uzuuun uzun düşünmem lazım! Bu hoparlörler de patlasa, yine 75 TL verir orjinal çıkma alırım diye düşünüyorum. Ama tabii insan her gün yeni bir şey görüyor, öğreniyor, fikirler değişebiliyor. Eğer yeterince ikna olur ve ihtiyaç görürsem, hiçbir konuda sabit fikrim yok, her şey mümkün! ;)

Gelebilseydin iyiydi, ama neyse, belki haftaya kardeş!... :smiley:

Tam düşündüğüm gibi.... ;)

sen bi bekle, bakalım ben neyi kaça yapıcam, rock slider gibi deneme tahtası olcam gene ya :smiley: neyse, seninde sıran gelir elbet :smiley:

Ama dediğim konuları araştırısan, tesisatçı bulmak felan gibi, sevinirim :smiley:

Ben neti araştırırken bi ürün gördüm usa' da, bi kablo, bunu bizim ana ünitenin arksındaki sokete takıyorsun, orjinal soketide buna takıyorsun, bu zımbırtıdada audio in girişi var, mp3 bağlıyorsun, hatta bi jackı var cd changer bağlıyorsun kaset çalara :smiley: kablo sadece, elektronik parça statütüsüne girmez galiba, getirtebiilir tr' ye..
araştır, bulursun...

Öncelikle,
Çok teşekkürler....

Amfi çıkışına amfi bağlarsan direk o mosfetler mısır patlağı gibi olur...

Anfinin çıkışına değil, önüne yazdım... Yani hi input lan anfinin girişine ana ünitenin mosfet speaker çıkışlarını bağlıcam, mesala diyelimki bizim anfi 50x4 (Doğrusunu bilen var mi bu arada?) Ana ünitemin mosfet speaker çıkışıda 50 watt diyelim. Anfinin bir çıkışı 100 watt olur. Doğru mu? Ne olur? :smiley: Buna benzer bişeyi ssbman veya memorian yapmıştı. Problem yok dediler ama, detaylı konuşmamıştık galiba, konuya onlarda katılsa keşke

2 ohm zaten kısa devreye yakın bir empedanstır ve güç üzerinde direk etkisi vardır. 4 ohm hoparlör kullanılacaksa paralel bağlanmalı ve total ohm 2 ye düşürülmelidir.

Yani 4 ohm iki hoparlörün artılarını birbirine, eksilerini birbirine bağlayıp (iki hoparlör parallel bağlanmış oldu di mi şimdi?) sonuçta ortaya çıkan bir artı bir eksi ucuda 2 ohm çıkışı olan anfiye bağlayacağız, di mi?
Ama ben bir çıkışa bir hoparlör bağalayacağım doğal olarak. Şöyle yapabilir miyim?
Tek yollu güzel bi 4ohm mid ile 4ohm bi tweteri parallel bağlarsam tek kapı için, olur mu? Compenant yaptım yani :smiley: Kaliteli tweeterların önünde kendi süzücüleri var. Tek satılan midlerin önüne süzücü lazım olur mu? Bide, süzücüyü bağladığımızda hoparlörü, bu süzücü denilen (crossover deniyor galiba) toplam omajı değiştirir mi? Yani bi yük gibimidir bu süzücü?
Yani sıram şu: 4ohm 4x50w çıkışlı ana ünitenin speaker çıkışını, 2 ohm çalışan 50wx4 hi input lan anfinin girişine bağlamam lazım, bu anfinin çıkışınada, yukarıda yazdığım, 2 ohm' a düşürdüğümüz parallel hoparlör düzeneğine bağladık... oldu mu? ses kalitesi nasıl oldu? :smiley:

Tavsiye etmem ama hiç başka çare yoksa 2 ohm 3 watt taş direnç te aynı işi görür ama (artı uca seri olarak)

Taş direnç dediğiniz şey kandanstör mü, hani üstünde farat değeri felan yazar, hap gibi bişey :smiley:

Amfiyi bayar ve uzun sürede kare dalga ve protect yapar.

"Kare dalga" ve "Protect" ne demek, cihazda overload yazması ve sesin kesilmesi mi bu?

2 ohm da çalışabilen amfi nimettir :smiley:...

Neden nimet?
Bu anfiyi nasıl değerlendiririz, bende sonuçta orjinali çok kurcalamamak, pypass yapıp iptal etmemek, heleki elimde gold infiniti orjinal anfi varken bunu kullanmak isterim... Ama sonuç bi işime yarayamayacaksa orjinali istemem. Piyasadaki bütün mallar artık 4ohm biliyorsunuz

4 ohm hoparlörü de pekala sürer ama güç düşer.

Aşırı mı düşer, sonuçta arkaya sub bağlıcaz, biraz kaliteli ses gelse olur. Volümü açarız, ana üniteden sub sesini kısarız felan, olmaz mı?
4omh 4x50w ana ünitenin speaker şıkışlarına, 2 omh 4x50w hi input lan anfi sürüp, 4ohm hoparlörle anfiden çıksak, ana ünite veya anfi veya hoparlör veya araba :smiley: yanar veya ömürleri kısalır mı?

Sonuçta,
Gold Infiniti, 5 bant ekolu, joystickli ana ünitem sapasağlam duruyor odamda, söktüm :smiley: Koleksiyon değeri var saklıcam.... :smiley:
Bu orjinali kullanmak istemiyorum ama :smiley:...
Ve,
Uzaktan kumandalı, mp3 lü, usb li güzel bi ana ünite alıcam. Pioneer, jvs felan, ama bunlar hep 4 ohm...
Bu yeni 4ohm 50wx4 ana ünite ile, orjinal 2 ohm hoparlörleri nasıl kullanırım, orjinal anfili mi kullanayım, yoksa orjinal anfiyi by pass edip 4ohm 50wx4 speaker ana ünite çıkışlarına 2 omh orjinal hoparlörleri mi bağalyayım, bişey yanar mı bu şekilde veya ömürleri kısalı mı?

Çok şey anlatırım ama yatmam lazım

Keşke uyanıp çok şey anlatsanız, sizin yerinize bende uyuyabilirim :smiley:

bi de ön arka hoparlörler paralel olabilir GC de oraları çalışmadım...

Yani, ön sol 4ohm hoparlörü, arka sol 4ohm hoparlörle parallel yapıp, bunu orjinal anfinin, mesala sadece ön sol çıkışına veya sadece arka sol çıkışına bağlıyoruz, di mi? Bu mantıklı gibi. Sadece feader yapamayız, balans yaparız... Ses kalitesi yukarıda yazdığım seçeneklere göre nasıl olur...? 4ohm hoparlörleri 2ohma çevirmiş gibi oluyoruz, kaygım ses kalitesi ve yangın :smiley:

benimki 5.9 o yüzden bide bagajda ekstram var.

98 5.9 konusunda çok şanslısınız, size imrenmiyorum dersem yalan olur :smiley: :smiley: :smiley:

Infinity candır...

Infiniy canda, haklısınızda, benim 95 5.2' nin sistemi demode ve radyo usa versiyonu, mesala 100.0, 88.8 dinlenmiyor, tek rakamlı frekanslar çalışıyor bi tek, cd yok, mp3 yok, uzaktan kumanda yok, usb yok, hoparlörlerde çok eski hatta belki patlak, ana üniteyi söktüm dedim ya, hatırlamıyorum patlaklar mı, bir aydır sadece susturucusuz v8 dinliyorum :smiley: , kullanılmış orjinal hoparlör bile bana pahalı, ki yıllarca kullanılmış karton conelu bişeyi istemem, sıfırınıda alamam ki? Dolaysı ile piyasadaki 4ohm hoparlörlere mecburum

Cevaplarınız benim için çok değerli ve verimli olacak, şimdiden, yeniden teşekkürler....
( mümkün olduğunca az teknik terim, teknik isim kullanarak yazar mısınız lütfen, ben cahilim :smiley: )

Sizi tanımak isterim...
Sağlıcakla...

arkadaşlar epey zaman olmuş ve çoğu arkadaş forumdan ayrılmış fakatt eğer yazımı gören biri olursa yardımını rica ediyorum..

Orjinal 96 Zj ses sistemi değiştirlmeden duruyor, biz buna ek olarak 5.9 ların bagajdaki tavan pandizotunu bulduk ve sisteme ilave etmek istiyoruz, orjinal fazladan 4 tane hoparlörümüz var..

Şimdi ben bu arka kısma ekstra hoparlörleri nasıl bağlıycam? Eğer 2 ohm çalışıyorsa sistem, ben bunlara arka kapılardan paralel çeksem bu dört hoparlör 1ohm değere mi düşecek? Nasıl bağlamam gerekiyor?

Bi de bu pandizotta tiz hoparlörü yerleri var ya ufak, buralara nası bi bağlantı yapıp tiz alabilirim? Component almam gerekiyorsa da yine componenti nasıl bağlıycam :smiley:

İnşallah birileri yardım eder, şimdiden teşekkür ederim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR