97 zj hararet sorunu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MUSTANG Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,338
Ynt: 97 zj hararet sorunu

ancak 95 model ve sonrasında fan sisteminden kaynaklı hararet sorunu olmamalı; 95 ve öncesinde sorun böyle çözülüyor. Yine çözüm olabilir ama idareten olursa başka sorunlar çıkabilir...
 

Etiketler


Ynt: 97 zj hararet sorunu

sinaa' Alıntı:
mantıklı. bir de üzerine daha düşük sıcaklıkta açan termostat takın derim. ilk 2 en uygun fiyatlı çözüm arayışı bunlar bence.
hangi termostat uyuyor nereden alabılırız .
 

Ynt: 97 zj hararet sorunu

radyatör kanallarında kıreclenmede olabılır dıye dusunuyorum yılların verdıgı yorgunluk var :smiley: bununla ılgılın kımyasal varmıdır varsa nereden bulabılırız .
 





Ynt: 97 zj hararet sorunu

bende 97 model var önce orjinal amerikan radyatör kapağı sonra orjinal amerikan termostat taktırdım olmadı sonra radyatör şişlendi olmadı en son fan termiği değişti fayda oldu ama yine yetersiz çok zorlayınca çıkıyor kaldık üst kapağa sonumuz hayır ola
 

Ynt: 97 zj hararet sorunu

Sanırım elektrikli fan çözüm olacaktır , benim aracımda elektrikli fan var , klima açık-kapalı , hava 25 derece ya da 34 derece olsun , hararet ibresi [attachment=1]motor normal çalışma ısısına geldikten sonra hiç ama hiç kıpırdamıyor.
[attachment=1]

SDC11913
 

Ynt: 97 zj hararet sorunu

fotoğraf iki defa eklenmiş özür dilerim , motor normal çalışma ısısına geldikten sonra ibre hiç kıpırdamıyor diyordum.
 




Ynt: 97 zj hararet sorunu

soğuk motor verimsiz motor,sıcak motor verimli motordur ne aşağıda nede yukarıda olacak ortada olmalı bence
 

Ynt: 97 zj hararet sorunu

bizim araçlarda normal ısı degeri 95 derece daha aşgısı egsozdan çig yakıt olarak dışarı çıkar o yüzden düşük dereceli termostat pek saglıklı olmaz bunun yerine biraz imkanları zorlayıp fan veya halihazır tertibata bakım daha mantıklı.
 

Ynt: 97 zj hararet sorunu

kyenipazar' Alıntı:
Sanırım elektrikli fan çözüm olacaktır , benim aracımda elektrikli fan var , klima açık-kapalı , hava 25 derece ya da 34 derece olsun , hararet ibresi [attachment=1]motor normal çalışma ısısına geldikten sonra hiç ama hiç kıpırdamıyor
elektırık fan derken nasıl bır fan kullanıyoruz fanı nerden temın edıyoruz maliyeti ne oluyor gıbı sorular ortaya cıkıyor,bu koularda bızı aydınlatırsanız sevınırım...
 

Ynt: 97 zj hararet sorunu

1995 ve üzeri fort taurus ların fanı uyuyor yalnız bir yanlış anlaşılma var . fan öne degil arkaya yani motor kısmına takılıyor üzerindeki mevcut fan ve termik ( fan debriyajı ) iptal ediliyor çıkmasını bulmak da mümkün fakat sıfırlarını tercih etmek daha mantıklı fiyatı degişken ama ortalama 350 - 450 arası zaten kaliteli bir termigin fiyatıda aynı şunuda eklemek lazım ki sadece fanla sorun bitmiyor ayrıca birtanede elektirikli termostat ( motor çıkışına ) ve birtanede içerden kumanda etmek için dügme lazım. bunları işinin ehli herhangi bir tamirci yapabilir.
 



Ynt: 97 zj hararet sorunu

Aynı sorunu ben de yaşadım yaz başında (klima çalışmaya başlayınca) ciddi bir temizlik ve şişlemeden sonra durum normale döndü.. yine de son seyahatte bodrum dönüşü yolda bir çizgi yukarı çıktı yine özellikle rampada ancak hava dışarıda 50 dereceye yaklaşıyordu ve servisim bunun normal olduğunu söyledi..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,688
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst