94 - 97 Arası ZJ Tavsiye ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan marif01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,759
Ynt: 94 - 97 Arası ZJ Tavsiye ?..

Aracınız gerçekten çok güzel ve çok emek harcanmış darısı bizlere diyelim. anladığım kadarıyla ortalama 3000-4000tl gibi bi rakama vinçde dahil temin edilebilir. bilgilendirme için çok teşekkür ederim. İlk aracımı alacağım için hesaplar birhayli karışık 1000 tilki dolanıyor aklımda :D bakalım hayırlısı siz abilerimin sayedinde bir karar vereceğim artık. :smiley:

Etiketler

marif01' Alıntı:
Aracınız gerçekten çok güzel ve çok emek harcanmış darısı bizlere diyelim. anladığım kadarıyla ortalama 3000-4000tl gibi bi rakama vinçde dahil temin edilebilir. bilgilendirme için çok teşekkür ederim. İlk aracımı alacağım için hesaplar birhayli karışık 1000 tilki dolanıyor aklımda :D bakalım hayırlısı siz abilerimin sayedinde bir karar vereceğim artık. :smiley:

zj orta ölçekli off-roada kadar mükemmeldir. 2" veya 3" yükseltme, 31" mt lastik, vinç ile size çok hizmet eder.

ama iş azmak, hoplamak zıplamak, sınırsız off-road yapmak ise en ideal araç cj dir. bende zjyi bu sebepten satıyorum, cj toplamak için ;)

:D özgür olmak bu olsa gerek :smiley: ben ufak çaplı bişiler düşünüyorum. %30-40 off-road %60 gibide asfalt olacak bunun içinde sizlerden edindiğim bilgilere dayanarak bir zj 5.2 kararı aldım. şimdi ise sıra model tercihimde. ama birtürlü karar veremedim önder bey siz hangi model tavsiye edersiniz?

hocam demin araştırıp buldum aracı, orvis olmayan, yani senin istediğin kabine sahip araç şu:
http://www.sahibinden.com/osmanli_albayrak_tan_grand_cherokee_5_2-43WQQaXQQ13885631WQQpXQQdisplayitem

bir de geçen gün görmediğim bir zj daha buldum tam emin olamadım belki güneşin yansımasından dolayı resim yanıltıyodur ama galiba bu da senin istediğin gibi:
http://www.sahibinden.com/emsalsiz_hatasiz_boyasiz_5_2_lpg_li_mukemmel_bir_jeep-10WQQaXQQ14486812WQQpXQQdisplayitem

bu da orvis editiona bi örnek gene fikir olsun diye koyuyorum
http://www.sahibinden.com/1997_jeep_cherokee_orvis_edition-58WQQaXQQ14393676WQQpXQQdisplayitem

:smiley: benim araçta sunroof yok maalesef :smiley: zaten anlaşsak bile benim vergi borcunu da ödemen lazım bi 900 küsür kadar :D yoksa temiz kağıdı da alamayız :D

saygılar

ben zj yi takasla aldım bundan önce alfa romeo 3.0 spider kullanıyodum trigger baskı balata gibi bazı masrafları vardı bir de aynı tür araç kullanmaktan sıkılmıştım artık (ondan öncede fiat coupe vardı çok benzeri). e herkes de aracını takas yapmak istemediğinden hele ki bilinmeyen bi alfayla, benim seçme şansım fazla olmadı takasa yanaşan 2-3 zj sahibinden biriyle el sıkıştık takasladık. benim alfayı adam masraflı haliyle sanırım 18e saydı, kendi aracı ilanda 24.500 gibi bişeydi ben üste 4000 verdiğimi hatırlıyorum yanlış olmasın toplamda o kadar gibi kalmış aklımda. yani 22 bin ytl gibi bişeye almış oldum pek ucuz diil modeline göre, ama inanır mısın yağını suyunu bile değiştirmedim daha, aldığım gibi kullanıyorum gazı fullemek dışında hiçbi masraf yapmadım (bi ara aküyü değiştirmiştim ama o vardı bende zaten) araç 197 bin mildeydi aldığımda, şu an 203 bin milde, yani km hesabına göre ortalama 10 bin km yapmış oluyorum sıfır masraf.. hatta bu süre içinde suyuna bile bakmadığımı düşünürsek bu aralar bi kontrol ettirmem lazım yağı suyu ne durumda, korktum birden :D

bir de aralık sonu almıştım aracı, şimdi hazirana giriyoruz 5 ay olmuş, 5 ay, her gün aktif kullanım, sıfır masraf, ve 95 model, herşey ortada yav aslında, aman şeytan kulağına kurşun.
bir de arada elektronik bazı ufak sorunlar çıkıyo, mesela bi ara arka stoplardan biri yanmıyodu, yine bi ara geri vitesten d konumuna alınca gaz pedalı sertleşiyodu, bazen teyp açtıktan iki dakka sonra ses veriyodu falan, ama garip bi şekilde bunların hepsi kendi kendine halloldu, ben hiçbi müdahale yapmadan, en enteresan tarafı da burası, bildiğin kendi kendine düzeldi hepsi

memorian' Alıntı:
ben zj yi takasla aldım bundan önce alfa romeo 3.0 spider kullanıyodum trigger baskı balata gibi bazı masrafları vardı bir de aynı tür araç kullanmaktan sıkılmıştım artık (ondan öncede fiat coupe vardı çok benzeri). e herkes de aracını takas yapmak istemediğinden hele ki bilinmeyen bi alfayla, benim seçme şansım fazla olmadı takasa yanaşan 2-3 zj sahibinden biriyle el sıkıştık takasladık. benim alfayı adam masraflı haliyle sanırım 18e saydı, kendi aracı ilanda 24.500 gibi bişeydi ben üste 4000 verdiğimi hatırlıyorum yanlış olmasın toplamda o kadar gibi kalmış aklımda. yani 22 bin ytl gibi bişeye almış oldum pek ucuz diil modeline göre, ama inanır mısın yağını suyunu bile değiştirmedim daha, aldığım gibi kullanıyorum gazı fullemek dışında hiçbi masraf yapmadım (bi ara aküyü değiştirmiştim ama o vardı bende zaten) araç 197 bin mildeydi aldığımda, şu an 203 bin milde, yani km hesabına göre ortalama 10 bin km yapmış oluyorum sıfır masraf.. hatta bu süre içinde suyuna bile bakmadığımı düşünürsek bu aralar bi kontrol ettirmem lazım yağı suyu ne durumda, korktum birden :D

bir de aralık sonu almıştım aracı, şimdi hazirana giriyoruz 5 ay olmuş, 5 ay, her gün aktif kullanım, sıfır masraf, ve 95 model, herşey ortada yav aslında, aman şeytan kulağına kurşun.
bir de arada elektronik bazı ufak sorunlar çıkıyo, mesela bi ara arka stoplardan biri yanmıyodu, yine bi ara geri vitesten d konumuna alınca gaz pedalı sertleşiyodu, bazen teyp açtıktan iki dakka sonra ses veriyodu falan, ama garip bi şekilde bunların hepsi kendi kendine halloldu, ben hiçbi müdahale yapmadan, en enteresan tarafı da burası, bildiğin kendi kendine düzeldi hepsi

Aaaa sen bilmiyormusun. ZJ lerde bir çip var. Eğer çıkan arızayı 3 gün içinde yaptırmazsan, araç bunun yaptıracağı yok diye kendi kendini tamir ediyor. :smiley:
Bu bir JEEP efsanesidir. Hepimizin başına sıklıkla gelir. Bende böyle örnek dolu!
Daha tamir için servise adım atmadım aldığım günden beri. Ama burada arızalarımla ilgili kaç kez konu açtım. Omu bumu derken 3 gün geçiyor, bir bakıyorum araç düzelmiş.

memorian' Alıntı:

aman hocam nazar değmesin diyelim dilerim uzun yıllar masrafsız binersiniz. darısı başıma tabi. ama fazlada geçirmeden bi kontrol yatırsanız iyiolur :smiley: emekleriniz için çok çok teşekkür ederim size bir dünya zahmet verdim. baktığınız araçlar çok güzel tam istediğim gibi ama hocam 98 model yaa vergi belimi bükmez kırar maazallah :D bakalım artık hocam yaa kısmet 98 modele çıkamıcam için galiba 95 tercihim olacak sunrooftan vazgeçeceğim vergisi makul deyip temiz bi puf koltuklu 95 seçeceğim.

alpaslanepli' Alıntı:
Aaaa sen bilmiyormusun. ZJ lerde bir çip var. Eğer çıkan arızayı 3 gün içinde yaptırmazsan, araç bunun yaptıracağı yok diye kendi kendini tamir ediyor. :smiley:
Bu bir JEEP efsanesidir. Hepimizin başına sıklıkla gelir. Bende böyle örnek dolu!
Daha tamir için servise adım atmadım aldığım günden beri. Ama burada arızalarımla ilgili kaç kez konu açtım. Omu bumu derken 3 gün geçiyor, bir bakıyorum araç düzelmiş.

üstat motoru elimize alıncada 3 gün sora kendiliğinden düzelirmi acaba :D :D :D ??? :smiley:

sonuçları bildireceğim ama önce almam gerekiyor :D

alpaslanepli' Alıntı:

kendisi bu tip konularda bana pek ihtiyaç duymuyo :D öğrendi huyumu tabi bakıyo başının çaresine :smiley:

marif01' Alıntı:
aman hocam nazar değmesin diyelim dilerim uzun yıllar masrafsız binersiniz. darısı başıma tabi. ama fazlada geçirmeden bi kontrol yatırsanız iyiolur :smiley: emekleriniz için çok çok teşekkür ederim size bir dünya zahmet verdim. baktığınız araçlar çok güzel tam istediğim gibi ama hocam 98 model yaa vergi belimi bükmez kırar maazallah :D bakalım artık hocam yaa kısmet 98 modele çıkamıcam için galiba 95 tercihim olacak sunrooftan vazgeçeceğim vergisi makul deyip temiz bi puf koltuklu 95 seçeceğim.

boşver sunroofu makyajı yav :smiley: şöyle boyası güzel, cilası yerinde, farları solmamış kocaman lastikli bi 95 model makyaj fln dinlemez ztn baktırır kendine
puf koltukda avantajdır her bakımdan, her giren ay koltuklar ne rahatmış fln der, artık ordan sonrası sana kalır :D

alpaslanepli' Alıntı:

Bahsi geçen çipin tanımı:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=32123.msg287481#msg287481

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29672.msg259302#msg259302

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR