'90 Model RRC Öneri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zxcourse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,829

zxcourse

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Herkese merhabalar;
Aslında 8 senelik bir jeep kullanıcısı olmama rağmen eskiden bu yana sevdiğim ve değer verdiğim bir araç olan RRC ile ilgili enteresan bir gelişme yaşadım.Bir yakınıma ait olan ve ara sıra şakayla karışık bu arabayı bana vericeksin diye takıldığım 90 model 3.9 range rover in sahibi olmak üzereyim.Araç ilk sahibinde ve kilometresi 66.000 :smiley:.Malum,araç 21 yaşında ve kaportasında yer yer çürükler oluşmuş.Aslında land rover servisinin sürekli bakımını yaptığı bir araç ama çok kullanılmadığı için akü,lastikler vss gibi yenilenmesi gereken bazı parçaları var.Benim sizlerden rica edeceğim bilgiler;
-Bu aracın bilinen kronik sorunları neler bagaj kapağı ve çürümeler haricnde mekanikte şanzımanda başıma iş açabilecek noktalar nelerdir.otomatik şanzımanın sağlamlığı nedir?
-Bakımları sonrası 2 inç yükseltme ve büyük ebat lastik istiyorum.Jeep lerde olduğu gibi takozlamı yoksa başka yöntemlemi yapabilirim?

Range Rover konusunda tecrübeli arkadaşlarımızın fikirlerini öğrenmek isterim.Şimdiden teşekkürler..

Etiketler
Ynt: '90 Model RRC Öneri

Merhabalar,

Araciniz kulaga cok guzel geliyor, umarim saka gercege donusur 66.000 km mukemmel bir deger:smiley:. Oncelikle hangi sehirdesiniz?

Mekanik olarak sorun yasayan ucuk, arabaya ozel durumlar disinda duymadim, yasamadim. 30 sene ayni kasa, az cok ayni mekanik, saglamligin gostergesidir RRC. Sanziman olarak saglamliklariyla unludur ve bir sonraki kasada da bu sanziman baz alinmistir. Daha sanziman acan RRC duymadim.

Kendi RRC`me yaptigim tum degisiklikleri bu linkte bulabilirsiniz;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=70496.0

Araciniz hakkinda biraz daha bilgi verebilirmisiniz? Burdaki arkadaslar belki kizar ama araci yoldan cikartmayin bence, yurtdisinda o kilometre degeri ile cok guzel fiyata da satabilirsiniz acikcasi. (Arkadasiniz kizabilir biraz:smiley: ) Ki yoldan cikartirsanizda keyfi ve yetenekleri ile bir Jeepten apayri bir dunya oldugunuda goreceksiniz. Heycanla bekliyoruz:smiley:

Konuya yanıt verdiğiniz için teşekkürler arabanın sahibi oldum diyebilirim aslında.İstanbul'da yaşıyorum.Yoldan çıkarmayı düşünüyormuyum?Pek değil.Sahibi olduğum araçları şimdiye kadar hep orjinaline sağdık kalarak bakımlı ve temiz tutmaya çalıştım.Eğer ki bi off-road aracı hazırlamak istersem durum değişir sadece.Böyle bir planım var ama o planlarımı bu range classic yada diğer 5.9 da uygulamayı düşünmüyorum.İşim gereği orjinalliğe çok önem veriyorum.Diğer aracım da 5.9 bir grand cherokee ve oda 112.000 km de :smiley:

Evet araba otomatik olduğu için şanzıman önemli ama kilometrenin az olması sebebiyle iyi durumda olduğunu düşünüyorum.Asıl kafamdaki soru işaretleri yaş nedeniyle ilgi isteyecek parçaların neler olacağı.Hoş,teslim alınca tabii ki gereken ilgiyi gösterip durum değerlendirmesi yapacağız ama şimdilik merak ve ön hazırlık diyebilirim.

zxcourse' Alıntı:
Konuya yanıt verdiğiniz için teşekkürler arabanın sahibi oldum diyebilirim aslında.İstanbul'da yaşıyorum.Yoldan çıkarmayı düşünüyormuyum?Pek değil.Sahibi olduğum araçları şimdiye kadar hep orjinaline sağdık kalarak bakımlı ve temiz tutmaya çalıştım.Eğer ki bi off-road aracı hazırlamak istersem durum değişir sadece.Böyle bir planım var ama o planlarımı bu range classic yada diğer 5.9 da uygulamayı düşünmüyorum.İşim gereği orjinalliğe çok önem veriyorum.Diğer aracım da 5.9 bir grand cherokee ve oda 112.000 km de :smiley:

Evet araba otomatik olduğu için şanzıman önemli ama kilometrenin az olması sebebiyle iyi durumda olduğunu düşünüyorum.Asıl kafamdaki soru işaretleri yaş nedeniyle ilgi isteyecek parçaların neler olacağı.Hoş,teslim alınca tabii ki gereken ilgiyi gösterip durum değerlendirmesi yapacağız ama şimdilik merak ve ön hazırlık diyebilirim.

Eray Bey,

Parca konusunda her turlu yardimi yapabilirim, su ana kadar bulamadigim hic bir parca yok. Bende de ust duzeyde "orjinal hastaligi" var. Anil Oto da kaporta masraflarini eldeki hazir saclardan alarak azaltabilirsiniz. Gerek kendi aracimdan cikan parcalar, gerek yurtdisindan aldigim 0 parcalarin kaynaklari olsun her turlu yardimi yapabilirim. Mekanik olarak parcalardan hic korkmayin cunku Discovery I le benzerlikleri sebebi ile bolca mevcut. Ic mekanda biraz sikinti yasayabiliyorsunuz onuda biraz arastirma ile cok rahat cozebilirsiniz. Amerikadaki stokcularda cok rahat 0 ic mekan parcalari mevcut. Resimleri bekliyoruz:smiley:

Teşekkür ederim mete bey bu söyledikleriniz sevindirici.Araç zaten bahsettiğiniz serviste bakımları görmüştü :smiley:.Yani racı aldığımda sizi rahatsız ederim.Hem tanışırız hem de araçla ilgili yardımlarınızı alırım.Hem de sizin aracınızı da görmüş olurum.Parça konusunda iç mekan trimlerde bi sorun yok.Mekaniğe ve kaportaya da bakarız artık tanıştığımıza memnun oldum..

zxcourse' Alıntı:
Teşekkür ederim mete bey bu söyledikleriniz sevindirici.Araç zaten bahsettiğiniz serviste bakımları görmüştü :smiley:.Yani racı aldığımda sizi rahatsız ederim.Hem tanışırız hem de araçla ilgili yardımlarınızı alırım.Hem de sizin aracınızı da görmüş olurum.Parça konusunda iç mekan trimlerde bi sorun yok.Mekaniğe ve kaportaya da bakarız artık tanıştığımıza memnun oldum..

Ben tesekkur ederim, her zaman zevkle yardimci olurum:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,633
Kaydolan Son Üyemiz
blackrass

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR