90 model Defender 110 kalorifer isitmasi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fanuc11 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,900

fanuc11

Ana Kamp
Yer
Bursa / Yenişehir
Merhaba 90 model sağlık Bakanlığından çıkma bi araç aldım aracının bi takım eksikleri var ufaktan çalışmalara başlayacağım fakat bu aksam araçla 75 km yol yaptım içinde resmen ruzgar esiyor ısıtma sisteminin nasıl açılıp kontrol edildiğini çözemedim bu konuda bilgisi olan arkadaşların bilgilerini paylasmalqrini rica ediyorum

Ynt: 90 Model Defender 110 Kalorifer İsitmasi

Merhaba ,aracınız hayırlı olsun. Direksiyonun sol tarafında cam kenarında torpidoda iki adet mandal var ,aşağı yukarı sürülüyorlar , bunlar sıcak soğuk ayarı , mekanik bir tel ile kaputun içindeki kalorifer ünitesindeki bir mandalı ileri geri ittiriyorlar , biri bu mandalları yukarı aşağı yaparken bir başkası da kaputu açıp kaloriferin arkasında bir hareket olup olmadığını gözlemleyebilir (tel kesik olma , bağlı olmama ihtimali)
Bir mandal da hemen direksiyonun sağ tarafında var , bu yukardayken kalorifer motoru kapalıdır. Aşağa indirin iki tık aşağı iner ilk tık birinci kademe , ikinci tık ikinci kademe. Motor istop kontak açık ikinci tıka kadar indirin , kalorifer motorunun sesini duymazsanız ya bağlantıları kesik ya da motoru arızalıdır. Kolay gelsin.

Ayrıca , aracın içinde rüzgar esmesi : Ön göğüs ,kabin içi elektrik tesisat kablolarının girdiği delikler var, buralardaki lastikler , eskimiş yitmiş olur çoğunlukla bu delikler izole edilmelidir.
Vites kulesi içinde sünger ve vites lastiği de olmalı, bunlar eksik olursa vites kulesinden de içeri hava girer .

Ynt: 90 model Defender 110 kalorifer isitmasi

Surucu koltuguna oturdugunuzda . Direksiyonun saginda kalan konrtol . Acma kapamadir . Asagi cekersenin 1.ve 2 kademede calisir. . Direksiyonun solun da kalan ilk dugme yukarida ise camlara ufleme yapar . Asagida ise ayaklara ufleme yapar. Cam kenarindaki dugme ise yukari sicak asagi soguk olur

ibrahim IPEK

Arkadaşlar bilgilendirmeniz için teşekkür ederim sanırım bizim kalorifer sisteminde arıza var sıcak olayına geçmiyor :smiley:

Arkadaşlar bilgilendirme için teşekkür ederim , sıcak olayını buldum sol taraftaki kolu iptal etmişler orta konsala bir düğme eklenmiş kumanda oradan artık , Defender bakımı için ilk yapılacak olan işlemler hakkında bilgisi olan var mı foruma baktım fakat arama yaptıramadım o yuzden bu konu içerisinde yazıyorum

Tabi en önemli bakım , su ve yağ . Motor , şanzumanlar, diferansiyellerin sıvıları tamamlanmalı /değişmeli . Fren hidroliği kontrol edilmeli eksilme varsa fren merkezleri sökülmeli , balatalara bakılmalı ...
Direksiyonda boşluk var mı? rot-balans !
Şanzumanlar ve diferansiyellerden ses geliyor mu gelmiyor mu ? Aracın attığı vites var mı ? Vs. Vs. Vs.

Hafta sonu bakıma gireceğiz fakat ben ilçedeyim bilen usta yok kullanılacak yağların kodları yok bunları internetten bulmaya çalışıyorum bilen varsa yardimci olursa memnun olurum , frenleri bu gün kontrol ettirdim balatalari siparis ettik , direksiyonda biraz boşluk var onlar içinde bir takım parçaları buldum ankaradan siparis verdim ,diferansiyel den ses gelmiyor fakat sanzumanda 5 vites te ötme var onu çözemedim ,cok sukur viteslerde atma yok rampa yukarı çok zorladım viteslerin hepsi düzgün çalışıyor

Servis ve yedekparça konusunda toplu bilgiye http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=101576.0 konusundan ulaşabilirsiniz.

Bir de el kitabı ile ilgili bir konu vardı. Diğer bilgilere de o konudan ulaşabilirsiniz.

916178f1e6abac0ecde5388c4123227a.jpg

Yedek parçalarımda geldi değiştirme konusunda tavsiyesi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum

Temiz duruyor farkli fotolar paylasabilirmisiniz...

Saygilar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR