89 Defender Hakkında Küçük Sorular

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xenocracy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,446

xenocracy

Ana Kamp
öncelikle herkese merhabalar. çokuzun zamandır hayalini kurduğum 89 model defenderıma kavuştum. izmir aliağadan ankaraya herhangi bir sıkıntı çıkmadan geldim ama bir kaç gün sonra arazide araç gaz yememeye başladı.aracı evin önüne getirdim fakat araç ikibin devrin üzerine çıkmıyor ve alttan az bir yağ sızıntısı sandığım soruna bakmak için aracın altına eğildiğimde şanzımanda bir tapanın olmadığını farkettim. we aklıma kötü şeyler geldi. bende fotoğrafını çekip sizle paylaşmak istedim. aracın devir problemı ve eksik olan tapanın şanzıman yağı ile alakalı bir tapa olup olmadığı hakkında görüşlerinizi almak istiyorum (fotoğrafı ne yazıkki bu akşam koyamıyorum çok flu görünüyor. yarın daha düzgününü çekip koyacağım)

Etiketler
Ynt: 89 Defender Hakkında Küçük Sorular

Hoşgeldiniz öncelikle kendinizi http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.0 bölünmünde tanıtırsanız çok daha iyi olur

eger çektiğimız foto bozuk olsada gönderin belki yardımcı olabiliriz şamzımanda 2 tapa vardır biri arazı şamzımanı digeri normal şanzıman normaline
ATF (kırmızı) dişli yagı arazi şanzımanına 90 numara yağ koymanız gerekir

bu gün daha iyi fotolar çekme fırsatım oldu. sanırım şanzımandaki civatalardan önde olanın tapası eksik ve oda tahminimce arazi şanzımanının değil. sizlerin görünce daha net yorumlar yapabileceğinizi düşünüyorum ;D

Görüntü017.jpg

Görüntü013.jpg

tabi bu arada aracımın benzinlimi dizelmi olduğunu sormuştunuz aracım 2500 dizel

yağ boşaltma tapası herhalde yanılıyor alabilirim

Aracınızdan damlayan yağ gırank keçesinden geliyor ordaki tapada eğer grak keçesi bozulşurda debyaj baslı balatasını yağlamasın diye taliye çıkışıdır aynı tahliye çikişindan motorum ön tarafındada vardır şanzıman tapaları daha geridedir 2 adet biri vides kutusu digeri arazi şanzımanı
ekşik olan tapa yerlerini kesinkille kapatmayın
aracınızın gaz yemememesi sirasıyla mazot filitreleri şişmiş olabilir enjektörlerde sorun olabilir digeride pompa
bunu iyi anlamak için önce filitreleri degiştirin eğer sorun devam ediyorsa aracı iyi bir pompacıya götürmeniz gerekir

Öncelikle bu hafta sonu şanzıman tapası diye yağ boşaltma keçemi tıkamama engel olduğunuz için çok teşekkür ederim en kısa zamanda filtrelerimi değiştirerek aracımın düzenli çalışmasını sağlıyacağım. Fakat biraz karamsarlığa kapıldım sanırım. Sanki hiç toplayamıyacakmışım gibime geliyor.O kadar çok eksiği varki. Yarın sabah işe gitmeden aracın içten ve dıştan fotoraflarını çekip akşam sizlerle paylaşmak istiyorum. Vericeğiniz değerli fikirler ışığında aracı yavaş yavaş toparlamaya başlamak istiyorum.

Burda herkez bilgileri dahilinde yardımcı olacagına emın olun okadar korkacak bişey yok bu aracı aldınız toplama niyetiniz var haliyle bir büççenizde vardır
öncelikli yapmanız gerekenler doğrultuda sıralama yapılır büççeyi zamana yayabilirsiniz
yunus..

Gerçekten bu forumla tanışmam beni oldukça rahatlattı. Aracı toparlamak için eski model bir yarış motorum vardı onu satılığa cıkardım.Onu satana kadar sınırlı bi bütceylede olsa çalışmalarıma devam etmek istiyorum ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.

xenocracy' Alıntı:
Gerçekten bu forumla tanışmam beni oldukça rahatlattı. Aracı toparlamak için eski model bir yarış motorum vardı onu satılığa cıkardım.Onu satana kadar sınırlı bi bütceylede olsa çalışmalarıma devam etmek istiyorum ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Haıyrlısı olsun... inş istediginiz gibi bir araca sahip olursunuz saygılar....

Korkumun yerinde olduğunu onaylamanız için sanırım aşağıdaki resimler yeterli olacaktır. ;D

Görüntü019.jpg

Görüntü024.jpg

Görüntü025.jpg

Görüntü030.jpg

Görüntü036.jpg

xenocracy' Alıntı:
tabi bu arada aracımın benzinlimi dizelmi olduğunu sormuştunuz aracım 2500 dizel
merhabaa aramıza hoş geldin ben de ali ağadan bır araç aldım ve sanırım ben senın aracını tanıyorum senınle aynı gun çıkardık araçları eğer sen o arkadaş isen... gece ali ağadan ankaraya sürerek giden arkadaş :smiley: :smiley:

Evet 15 saatte Ankaraya geldim. Yolda bir sıkıntısı olmadı ama (deli gibi yağmur ve kar yağması ve benim sileceklerimin çalısmaması haricinde) araç ankaraya gelince nazlanmaya başladı. Bir iki kez araziye çıktım.Şu an ne yazıkki garajı bekliyo.

Ynt: 89 Defender Hakk?nda Küçük Sorular

Vesaretinize hayranim. Tebrikler. 15 saat iyi bir sure.
Ben vosvosla araca takilan yeni tup yuzunden 24 saate izmirden ankaraya gitigimi biliyorum.
Land iste olusu yuruyor.ses yapsada gurultulude olsa gidiyor.:smiley:

Sadece tek sorun sileceklerimin çalismamasiydi.Sol kolum disarda elinde silecek 700 km geldigimden sol tarafim haltercilere benziyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR