87 Defender'ın 87 model anahtarlığı...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RuHaDaM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,333

RuHaDaM

Ana Kamp
Yer
Konya
Selam Arkadaşlar,
Kayseri'den aldığım Urfa emniyet özel harekattan çıkma 87 model defender'ı ekspertiz için Şuayip Usta'ya götürdüğümde o sene İngiltere'den 155 adet defender geldiğini ve kendisininde o sene otokar servisi olduğunu söylemişti. Bu diyalogtan sonra aracın anahtarlığındaki "142" sayısı daha anlamlı geldi bana :smiley: Araç 87 yılında ülkemize gelen 142. defender diye yorumladık ama ne kadar doğrudur bilmiyorum. Böyle bir anahtarlığı olan 87 defender sahipleri veya bu konuda detaylı bilgisi olan var mı??
Saygılar...
[imgzoom]http://img94.imageshack.us/img94/3879/dsc03478m.jpg[/imgzoom]

Etiketler

Ynt: 87 Defender'ın 87 model anahtarlığı...

Benim de ilk sahibinden aldığım araçta da aynı plakadan var. numarası 1142. 142 sanki kodu olabilir mi acaba. Yada benim araç 1142. Defender. (Otokar)

Selam bende 94 model vardı 144 numara kapı kaput aklınıza gelecek herparçada aynı numrayı yapıştırmışlardı tahminen araç dışardan parça hali geliyordu parçaları karışmasın diye yapmışlardır yinede yorum sizde ;D

Benim yakın zamanda sattığım 1991 2,5 düz dizel Defender'ımda da bu künyeden vardı, orjinal yedek anahtarı da vardı. Ben, Otokar'daki anahtar dolabı numarası diye düşünmüştüm.

macir_ertan' Alıntı:
Evet arkadaşlar benim anahtarlıktaki alüminyum plakada bu numara var keep ... only record of key No:RO1788

Benim anahtarlığın arkasında da aynı şeyler yazıyor :smiley: Diğer tarafında ise "142".

Yazılar ve numaralar eski stil tek tek çakma darbeyle yazılan cinsten. Tam nostalji olmuş bu topik.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR