87 2.5 Benzinli Defender İçin Tavsiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan apocalipse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,789

Etiketler
Ynt: 87 2.5 Benzinli Defender İçin Tavsiye

defender deyince konu kapanmıştır hehee
ahmet ne oldu izalasyon malzemesi bakabildinmi hiç

Abi gıda çarşısına gidemedim. Haftaya haber veririm.

Arkadaşlar yazılarınızı , önerilerinizi okudum kafam karıştı..Elinde 7-8 Bin lira nakitle dolaşan ve Defender arayan biriyim..Her an benzinli alabilirim istersem ama kendimi tutuyorum.. Çünkü önce dizel alıp 6 ay 1 yıl sonra da bunu TDI300 yada Puma'ya dönme planım var...Ama benden çok çok daha iyi biliyorsunuz ki bu işin maliyeti en iyi ihtimalle 10-15 bin...Ve daha hiç dokunmadığım lastikler , frenler , diferansiyel kilitleri , vinç vs vs ..

Fakat yaptığınız karşılaştırmalara bağlı olarak , hemen şimdi alabileceğim benzinli Defender'a yapacağım 9 - 10 bin liralık bir masrafla ( bu masraflar üstte saydıklarıma ek olarak BRC Lpg + Tüm yalıtım ) iyi ve ekonomik bir araç sahibi olabiliyorum sanırım..Önümüzdeki yazı yaylalar ve dağlarda geçirmekte işin artısı tabi :smiley:

Ne yapacağız şimdi ..

Cenk

Ben marka ne olursa olsun dizeli sevmem.
Karbüratörlü lpg takılmış aracı her zaman tercih ederim.
Dizel sevdalıları karşı çıksada Dizelin masrafı benzinliye göre ağırdır :smiley:

vosdost' Alıntı:
Ben marka ne olursa olsun dizeli sevmem.
Karbüratörlü lpg takılmış aracı her zaman tercih ederim.
Dizel sevdalıları karşı çıksada Dizelin masrafı benzinliye göre ağırdır :smiley:
Gene dayanamadı hani defender olsun çamurdan olsundu ;D

nordic1903 bey madem benzinli düşünüyorsunuz dizellerden çokdaha ucuza çok temiş bir defender bulabilirsiniz ama kesenin azını birazdaha açmanız gerekecek
bu araca bir bakın derim forum üyelerimizdendir temiz araçtır benden söylemesi
http://www.sahibinden.com/10_kisilik_ruhsatli_land_rover-23WQQaXQQ12523528WQQpXQQdisplayitem&keyword=defender

Eğer bu ayarda dizel bir (düz dizelde olsa ) defender arıyorsanız bir kese yetmeyebilir :smiley:

sen gende takılma bu benzincilere 7-8 bine ihalelerden dizel bir defender al motorunda sorunmu çıktı 3bin lira masrafla sıfır motorunuz olur pomfa dahil
ondan sonra motorun nerde olduğunu yağ değişim zamanın gelince hatırlarsınız :smiley:

Yunus Bey ;

Bu ilanı görmüştüm..Benim öncelikli hedefim kesinlikle dizel ..Hatta Hindistan ve İngiltere de birçok LR Acentesiyle görüşüp TDI300 komple motor için pazarlık bile yaptım..dediğim gibi elimde 7-8 bin lira var...Şu MKE ihalesi sonucunda piyasaya bu civarda bi dizel düşerse hemen kaparım ve işlemlere başlarım..Olmadı 2-3 ay sıkarım dişimi 10-12 aralığında iyi görünen araçlar var sitelerde..

Kafamın karıştığı nokta dizel araçların servis , bakım ve yedek parşaları gerçekten pahalı olup olmaması ..

nordic1903' Alıntı:
Yunus Bey ;
Kafamın karıştığı nokta dizel araçların servis , bakım ve yedek parşaları gerçekten pahalı olup olmaması ..
Şimdi bir yorum daha yapacam Ahmet kızacak
yeni dezellerden bende korkarım ama eski dizeller herzaman favorim olmuştur

:smiley: Niye kızayım ki :smiley: Ben bütün dizellerden korkarım. Sanayiye bir yanaştımı işte o zaman dizelin gerçek yüzü ortaya çıkar. :smiley:
İlandaki araç % 90 sağlık bakanlığından çıkma.Yok yok % 100 :smiley: Ve aracın kasası çok diri duruyor.

Mkek nın ihalesinden alınacak araç 7000 liraya alınırsa en az 7000 bin lira daha masraf yapılır. :(
Tabi A dan Z ye elden geçmiş olur.
Tabi ihalelerden para kazanan esnafların elinden temiz bir 110 defender alabilirseniz. :(

Bence biraz daha bekleyin. 10-14 arası temiz bir araç alınır. Benzinli olursa çok dağa temiz olur. Benzinli araçları sağlık bakanlığı, özel harekat gibi kurumlar kulanıyor. Ve bu kurumlardan çıkan araçlar askeriyenin araçlarından çok daha temiz oluyor. Özellikle Ambulans kasalar nerdeyse yol yapmadan hurdaya çıkıyor :smiley: ( Biraz öveyim bari :smiley: )

vosdost' Alıntı:
:smiley: Niye kızayım ki :smiley: Ben bütün dizellerden korkarım. Sanayiye bir yanaştımı işte o zaman dizelin gerçek yüzü ortaya çıkar. :smiley:
İlandaki araç % 90 sağlık bakanlığından çıkma.Yok yok % 100 :smiley: Ve aracın kasası çok diri duruyor.

Mkek nın ihalesinden alınacak araç 7000 liraya alınırsa en az 7000 bin lira daha masraf yapılır. :(
Tabi A dan Z ye elden geçmiş olur.
Tabi ihalelerden para kazanan esnafların elinden temiz bir 110 defender alabilirseniz. :(

Bence biraz daha bekleyin. 10-14 arası temiz bir araç alınır. Benzinli olursa çok dağa temiz olur. Benzinli araçları sağlık bakanlığı, özel harekat gibi kurumlar kulanıyor. Ve bu kurumlardan çıkan araçlar askeriyenin araçlarından çok daha temiz oluyor. Özellikle Ambulans kasalar nerdeyse yol yapmadan hurdaya çıkıyor :smiley: ( Biraz öveyim bari :smiley: )
,
Ahmet bu araç forumdan (umutkaptan) nikli İZOFF üyesi arkadaşımızın aracı telekom çıkışlıdır değerinin 2 katı masraf edilmiş bir araçtır tek kusuru benzinlı oluşu ;D ;D arkadaş cipci olduğu için gereken ruhu veremediğinden satılıga çıkarmıştır saka saka (Umut bu sayfayı okursa kızma hee )

Ynt: 87 2.5 Benzinli Defender ?çin Tavsiye

Telekom cikisli mi?
Hangi land ci saglik bakanliginin kullandigi siren ve isildak kumanda tablosunu alip aracina monte eder. :smiley:
Bu kumanda tablosunu almak isteseniz bile sifirini bulamzsiniz.
:smiley:

vosdost' Alıntı:
Telekom cikisli mi?
Hangi land ci saglik bakanliginin kullandigi siren ve isildak kumanda tablosunu alip aracina monte eder. :smiley:
Bu kumanda tablosunu almak isteseniz bile sifirini bulamzsiniz.
:smiley:
Umut Aselsan bayisidir ve gönüllü itfayecilerin onbaşısıdır
Umut biraz antıkadır :smiley:)

yunus bager' Alıntı:
Onun içinmi Özgür (özcour) teeee İzmirden beni arıyor abi arabam ciy atıyor sorunu çözemiyoruz ;D ;D ;D ;D

Yunus abi bu başlığı yeni gördüm 1 ay sonra :smiley: bi danıştım abi sana, sen de dizel benzinli tartışmasında Ahmet abiye koz olarak kullandın vallahi :smiley:

Ahmet abi, İzmir'deyiz şu gün şuraya gel de geleyim, al sür bin gezelim, önceliklere göre liste çıkartalım. şunları şunları şu gün şurda yaptıralım de, ortalama şu kadar para lazım olur ayarla gel de ben de ayarlayım sabah 5te bile gelirim abi. Yeter ki ortak bir gün belirleyip buluşalım..

Bu arada Ahmet abi, vakum avans ile ilgili bir şey keşfettik bizim amerikancı arkadaşla, tablayu söktük çıkardık baktık ki platinin vidası o kadar sıkılmış ki, alttaki tablaya deyip vakum avansın çekmesini engelliyor. Platinin vidasına 2 pul koydum vakum avans çalışıyor, sen de vakum avans var mı diye parçacıda sorunca, bizim distribitörler benziyor, belki sende de böyle bi durum olabilir diye yazayım dedim..

Bi buluşalım abi eksiklikleri çıkartalım beraber, yaptıralım, emisyon sonuçlarını da taratır koyarız siteye ;D

Sibob ayarini yaptirdiysan bir gun ayar yapariz. Platinin sabitleme vidasinin fazla uzun olmasi platine sase yaptirabilir ve meksefeyi yakar.
Altina pul koymak yerine daha kisasini takman daha iyi olur.
Avans vermedigi icin aracin fazla yakiyordur. Devirlendikce avans vermesi gerekir.
Benim yeni distributorun avans korugu bozuldu. Bende eski distribuyorun avans korugunu taktim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR