87 2.5 Benzinli Defender İçin Tavsiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan apocalipse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,050
Ynt: 87 2.5 Benzinli Defender İçin Tavsiye

valla ben aldığımda üzerindeydi aracın onun için pek bilgim yok bende onları değiştireceğim zaten aldığında banada bilgi verebilirseniz sevinirim

Etiketler

ben geçenlerde birkaç yerden bilgi aldım delici özellikte hella'lar var lokomotifler için verdiklerini söylediler tanesi 130 tl imiş

benzinli dizele göre daha az masraflı birde series IIlerde 4 ileri defenderlerde 5 dimi benzinliler?

serhatxx' Alıntı:
benzinli dizele göre daha az masraflı birde series IIlerde 4 ileri defenderlerde 5 dimi benzinliler?
daha az masraf bunu diyenler ney dayandırıyorlar anlamış değilim
aracı periyodik bakıma getirmiş olsanız fiyat farkı varmı
rektifiye yaptırsanız fiyat farkı varmı

heee pompa enjektörden bahsediliyor inanın benzinli defenderin lpg sistemine harçadığınız paranın yarısını harcamassınız eğer kullanıcı hatası olmasa (yanlış yakıt , kirli mazot , vs)

series 1,2,3 ler 4 vides kendinden orta kilitli
defender 5 ve 6 vides isteğe bağlı orta kilit

Ynt: 87 2.5 Benzinli Defender ?çin Tavsiye

Lpg nin bakim masrafimi ?
Yillardir lpg arac kullanirim lpg nin masrafi olarak 30 bin km de gaz filitresini degistirmek disinda masraf yapmadim.
Benzinlinin masrafina gelince. Platin,buji meksefe masrafi vardir. Bunlari maximum 30 lira.
Dizele gelince enjektorun tanesi ne kadar?
Pompanin sifir ne kadar?
Isitma bujisinin fiyati ne kadar?
Yakit filitresinin fiyati ne kadar?
Bunlar dizelin olmazsa olmaz parcalari. Ayda bir degisme gibi durumu olmaz tabi. Fakat pompayi pompaciya goturdugunuzde 200 liradan asagi cikamazsiniz.
Rektefiye olayina gelince.
Rektefiyeci,kapakci fiyatlari benzinli motora gore cok daha pahalidir.
Benzinli sorun cikarirsa 100 lira dizel sorun cikarirsa 500 lira.
Dizelin masrafinin agir olmasi gercegini goz ardi edemzsiniz.

Lpg gaz filitresi: 5 lira
Dizel yakit pompasi:arkadasima lazim oldu ankarada cikmasi 750 lira
Dizel enjektor: 160 lira civari
Dizel enjektor memesi: 25 lira
Isitma bujileri: bilmiyorum.

vosdost' Alıntı:
Lpg nin bakim masrafimi ?
Yillardir lpg arac kullanirim lpg nin masrafi olarak 30 bin km de gaz filitresini degistirmek disinda masraf yapmadim.
Benzinlinin masrafina gelince. Platin,buji meksefe masrafi vardir. Bunlari maximum 30 lira.
Dizele gelince enjektorun tanesi ne kadar?
Pompanin sifir ne kadar?
Isitma bujisinin fiyati ne kadar?
Yakit filitresinin fiyati ne kadar?
Bunlar dizelin olmazsa olmaz parcalari. Ayda bir degisme gibi durumu olmaz tabi. Fakat pompayi pompaciya goturdugunuzde 200 liradan asagi cikamazsiniz.
Rektefiye olayina gelince.
Rektefiyeci,kapakci fiyatlari benzinli motora gore cok daha pahalidir.
Benzinli sorun cikarirsa 100 lira dizel sorun cikarirsa 500 lira.
Dizelin masrafinin agir olmasi gercegini goz ardi edemzsiniz.
Ahmet beni biliyorsun yıllardır benzinlide kullandım dizelde kullanıyorum
benzinliyi LPG siz kullanan varsa lafım yok
lpg sisteminin ömrü nekadarsa pompanın ömrüde okadardır aralarında fazla fiyat farkı çıkmaz
enjektörün memesinin tanesi komik olacak diye söylemiyorum (birkaç paket sigara parası)
isıtma bujilerinin en kalitelisi 45 tl takım nekadar ömrü var bilmiyorum ama abim 2 senedir değişmedi benimkiler daha yeni
pompada dediğim gibi yanlış kullanım olmasın sorun olmaz
mazot filitresi oda çok komik fiyatını söylemeyecem

ama silindir kapağında dur ikiside aynı böyle bişey ben duymadım

herzaman dizel defender derim tecrube ile denenmiştir

vosdost' Alıntı:
Lpg gaz filitresi: 5 lira
Dizel yakit pompasi:arkadasima lazim oldu ankarada cikmasi 750 lira
Dizel enjektor: 160 lira civari
Dizel enjektor memesi: 25 lira
Isitma bujileri: bilmiyorum.
pompa komple değiştirmenin anlamı ne değişse sadece eleman değişir oda tek elemen fiyatı hatırlamıyorum 200-250 civarı
isıtma bujisi en iyisi takım 45tl 3tl olanıda var
enjektör memesi değişimi ve ayarı komple 20 tl civarı net rakam aklımda değil yaklaşık diyorum

Pompa ne kadar sure is gorurse lpg de o kadar sure is gorur mantigi dogru olabilir.
90 model dizel bir landin 19 yildir ayni pompayi pompaya hic masraf etmeden binilmiyecegini sende bende biliyorum.
Projesi dagil suan piyasada 350-500 lira arasi lpg var. Ve bunu taktirdiktan sonra kazani 10 yil icinde degistirmen gerekir.beynin diafram lastigi en az 5-6 yil goturur.beyinide 100 dolara alirsin.
Kapakci olayina gelice dizelin kapagi tork yuzunden hatayi kabul etmez.
Benzinli kapagini 100 lira iscilik alan dizele en az 150 lira icsilik alir.
Dizelin saat gibi sorunsuz calismasini istiyorsan isin zor. Fakat calissin gitsin diyorsan masrafin daha az olur ama kesinlikle lpg li motordan cok daha yuksek olur.:smiley:
2003 ten beri hyundai once getz sonra accent arac kullaniyorum. Ikisinide sifir aldim. Yaptigim masraf gercekten cok fazla. Hyundai konusu biraz farkli ama dizel olunca fiyatlar iki katliyor.

Kisaca bu pompa enjektor isitma bujisi ayar pompaci gibi hicbir masraf benzinlide olmaz.
Buji platin degistirir devam edersin.

Yeni nesil dizelleri bi kenara atalım zate beğenseydim bende ford connect'in 75hp düz pompalısını almazdım digerlerinde sorun yaşasam altından kalkamazdım

Senin anlattıklarında inandırıcı ama okadarda kötümser değil olsa olsa senede aralarında 1-2 depo yakıt parası fark eder

vosdost' Alıntı:
Kisaca bu pompa enjektor isitma bujisi ayar pompaci gibi hicbir masraf benzinlide olmaz.
Buji platin degistirir devam edersin.
Onun içinmi Özgür (özcour) teeee İzmirden beni arıyor abi arabam ciy atıyor sorunu çözemiyoruz ;D ;D ;D ;D

yunus bager' Alıntı:
Onun içinmi Özgür (özcour) teeee İzmirden beni arıyor abi arabam ciy atıyor sorunu çözemiyoruz ;D ;D ;D ;D

hehe yunus ne yaptın baba ısıtma bujisi 45 lira demişsin ben 7-8 liramı ne o fiyata almıştım kışın bizim buraların soğunda haftada bir çalıştırmama rağmen tek marşda çalışıyor kaliteye gerek yok bence :smiley:) ahmet pompalarda canavar gibi ne laf atıyon pompamıza ben burada kaçak mazot kullanıyorum içinde ne var belli değil 200 litre kaçak mazot yaktım geldim sizin oraya hiç problem olmuyo 6 ayda bi şase filtresini temizle bas gaza ;D ama yinede herkesin aracı kendisine güzeldir diyorum ;D

Tarık en son benim araca almıştık 45 diye hatırlıyorum markasınıda hatırlamıyorum bakmam gerekir en iyisi o para dediğim gibi tanesi 3 lira olanıda var abimdeki defenderde onlardan olması gerekir
Ahmet'e kullandırsaydınya kıratı belki dizeller hakkında okadarda kötümser olmazdı :smiley:
Ben dizelin çok bozuk arazide tıkıt tıkır gidişini seviyorum :smiley:

Ozgur bana araci bir gun biraksin sonra aracin eksoz emisyon degerlerini size faxlayayim.
Dizel 110 kullandim.:smiley: Benzinliyi dizele her zaman tercih ederim. Fakat karburatorlu elektronikten uzak benzinli olacak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR