86 Model Mercedes G 230 Gaziantep'te ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,433
Ynt: 86 Model Mercedes G 230 Gaziantep'te ?..

Arka diferansiyelin içi.. Sizce kilitli mi?

01092009692.jpg

01092009693.jpg

Etiketler

kilit mekanizmasi orda gorunmez kardes.. esas shaft'in uzerinde montelidir. yarin resim atarim,hemde her an sonradan dif loklar monte olurmu ogrenmis olacagiz.

Tabi benim mantık cj lere işliyor. Bizde olsa diff in iç resmi ile sana markasını bile söylerdim. Mercedes ayrı bir dünya. Merakla resimleri bekliyoruz.

Göktuğ Bey dediğiniz işlemin aynısını yanasipte biz de yaptık. Krikoyla aracın arkasını kaldırdık ama lastikler farklı yöne dönmedi benimde şüpheye düşmemin sebebi bu. Bir de bu g serisinin kaç km de olduğunu nasıl anlarız var mı öyle bi şansımız?

Evet mercedes niye öyle bişey yapmışsa artık. Esas önemli olan 6. hane araçlar 50.000 de mi yoksa 550.000 mi anlayamıyoruz.

dıf lock kılıt hakkında bazı bılgıler aldım. komple aks almak daha ekonomik olurmus diyorlar.

benim aracin dif lock resimleri asagida.

023.jpg

021.jpg

022.jpg

020.jpg

Selamlar
Maalesef sizin aracınızda dıf.kilidi mevcut değil bazı araclara hıc koymuyor bazılarına sadece arka bazılarınada her ikisi.Anladıgım kadarıyla kamuda olan bazı araçlarda bunu koymuyorlar .Sivil versiyonlarda bile bazen yok.Çıkması cok ama cok zor bulursunuz hiç ugrasmayın bence .Aracınız cook guzel.

Alper

selam arkadaşlar yazdıklarınız okudum cok şeyler ögrendim benden 230 g var ve 3 senedir kulanıyorum sanırın ögrenecegim cok seyler var sanırı sizlerin jeepleriniz hep botaş bende bitane var ve sizlerin konuşdugunuz mekaniklerin hepsi ben 230 da var arabayı satacakdım ama sizlerin sayesinde vaz gectim 230 13000 liraya satım ama şimdi hemen vaz geçim 230 motorunu yeni yaptırdım ve lastileri yeniledim ve benim işim nedeniyle devamlı tarlada geziyorum ve hiç bir jeepin bu arazide 230sun peşinde gelemez sayılarıma erol kantar oglu not parca için merak etmeyin ankarada bol mail atın yardımcı olayım

SP_A0386.jpg

Maşallah Nadir Ağabi,

Senin arşivde de yok yok hani. Merka ettiğim bir konu var, elimde farklı kaynaklar farklı değerler veriyor. İlk çıkan 240 GD lerde diferansiyel oranı kaç? Benim kaynaklarda biri 4,35 gösteriyor, bir başkası 5,33 ; arada kaldım.

Kullanılan düz veya otomatik şanzımana göre veriler değişik olabilir.Benim baktığım kaynak :

Datenkarte 240GD (EPC, Original):
Tauschmotor: 616010830280 am 9.8.1984 bei 99.600km

Hinterachse mit Differentialsperre:

Datenkarte: A70, A71

Erste Hinterachse: 741.503 10 75005.92

Garantie-Austausch-Hinterachse: 16.02.1981, 741.503 75120.72 bei km-Stand: 33475
A460 350 22 00

Daten laut EPC 11/2002

ersetzt durch A461 350 03 00, I = 5,286 (= 37:7)

Nadir abi bilgiler için teşekkür ederiz. Bayramda mercedes ilk sınavını verdi. 32" MT lastik ile hiç takılmadan arkamızdan geldi. 2,3 motor ise korktuğumuz gibi zayıf kalmadı. Şu anda arkadaşımız çok memnun.

yes be annem !!

mercedes her yere cikar,ama kendi keyfiyle....hic acele etmez! ama hedefe sakin sessiz, olaysiz bir sekilde. iyi lastik secimi en onemli unsur. GA vitezi G'yi bir canavara cevirir resmen!

arkadasiniz daha yolun basinda. ben 25 senedir G ile tanisali ;)

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR