86 Model Mercedes G 230 Gaziantep'te ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,423

Etiketler
Ynt: 86 Model Mercedes G 230 Gaziantep'te ?..

Bugün motor düzgün bir şekilde çalışmaya başladı. Bindim şöyle sanayinin içinde bir tur attım. Frenler çok dengesiz ve zayıf tutuyor . Daha lastikleri söktürüp baktırmadık, bakınca anlaşılacak sanırım derdi. Ama motor bana çok zayıf geldi. Öylesine zayıf geldiki sanki offroad yapamayacak CJ lerin arkasından gelemezmiş gibi hissettim. Biraz moralim bozuldu ama araziye çıkmadan low a takmadan birşey diyemeyeceğim.

Bu arada diferansiyel kilidi yerleri var ama kendisi yok sanırım.

[attachment=1]

26082009658.jpg

sabır kardes,sabir. yavas yavas istedigin hale gelir insallah.

cj konusuna gelince, sen yanlis araclari mukayese ediyorsun. cj iki bucuk kisilik, G rahat 5 kisilik+ bagaj. G'yi yolda kullanabilin rahatca,cj.....bilmem.

en onemlisi ise, cj aks,veya benzeri birsey kirarken, G hala daha devam edecek,yavas ve emin bir seklide. ha,nedir olay sen kendi surusunu G'ye gore ayarlaycan kardes. cj'nin surus stili daha farkli.

unutma o meshur kaplumbaga ile tavsan'in hikayesini.

Merhaba,

Gayet güzel bir siteye rastladım, vin numarasını (şase no) girince G nin fabrika çıkışındaki tüm donanımını döküyor.

Saygılar,

deeperdiver' Alıntı:
Merhaba,

Gayet güzel bir siteye rastladım, vin numarasını (şase no) girince G nin fabrika çıkışındaki tüm donanımını döküyor.

Saygılar,
Pardon linki girmeyi unutmuşum..

http://old.mbclub.ru/mb/vin/?lng=eng

Saygılar,

merhaba,
ya nasip otonun geçmişte ne yapıp ne ettiğini bilemem ama bu araçlarda çalınma söz konusu değildir.

esas çalma işlemini bu araçları zamanında botaşa veren mercedes firmasıdır.
botaşa verilen çoğu aracın defranssiyel kilitleri olmadan botaşa teslim edilmiştir.

saygılarımla

Arkadaşlar bildiğim kadarı ile o yıllarda dif. kilitleri bu araçlarda opsiyoneldi, muhtemelen ihaleye bu şekilde teklif verilmiş ve teklif edilen araçlar teslim edilmiştir. veya pazarlık aşamasında çıkartılmıştır. Bir Alman Firması özellikle de Mercedes, hele devlet ihalesinde böyle bir şeyi göze alamaz kanımca.

Saygılar,

bundan birkaç sene evvel antalya telekomun defender satışında 450 binde 27 ye aldıgı aracı 45 e 150bin km diye satmaya çalışıyordu siteden bizzat açık artırmada olan site içinde kayıtlı arkadaşlar resimlerle kanıtlamışlardır.Bilginize teşekkürler

hus55' Alıntı:
sabır kardes,sabir. yavas yavas istedigin hale gelir insallah.

cj konusuna gelince, sen yanlis araclari mukayese ediyorsun. cj iki bucuk kisilik, G rahat 5 kisilik+ bagaj. G'yi yolda kullanabilin rahatca,cj.....bilmem.

en onemlisi ise, cj aks,veya benzeri birsey kirarken, G hala daha devam edecek,yavas ve emin bir seklide. ha,nedir olay sen kendi surusunu G'ye gore ayarlaycan kardes. cj'nin surus stili daha farkli.

unutma o meshur kaplumbaga ile tavsan'in hikayesini.

sonuçta aracı günlük kullanım için almadı. bizimle birlikte offroad için aldı. 3 senedir biz, aks da kesse, takla da atsa yürütüp sanayiye getirebiliyoruz. CJ ler çok basit ve ekipte 5 tane cj var. Bu sebeplerden mercedes bizi biraz korkutuyor. Yarın diferansiyelleri açacağız. Bakalım ne çıkacak. Motorda korktuğumuz işler başımıza gelmedi. Umarım alt takımda aynı şekilde düzgün çıkar ve oldukça sağlam görünen bu araç bizi yanıltmaz.

G wagen difransiyel kilidi ile ilgili bilgi ve şema linkini veriyorum...
http://www.fourbyfourclub.com/Manuals/W463249DiffLocks.pdf

Not: Bu şema G wagenlerin son versiyonları ile ilgilidir.

cumartesi günü tekerlek söküldü ve ön balataların karton gibi döküldüğü arka sol aks keçesinin yağ kaçırdığı ayrıca amotisörlerin patlamış olduğu tespit edildi.
1 takım ön balata
4 adet amortisör
1 adet dış arka aks keçesi

Bu malzemeleri nerede bulabiliriz uygun olarak yardımınıza ihtiyaç var ..

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

111.jpg

112.jpg

113.jpg

Geçen sene aracımı aldığımda ön ve arka balataları durumları iyi olmasına rağman Ankara Şaşmazda bularak değiştirdim. 1979 sonrası 230-240-280 g lerin ön ve arka balataları aynıdır değişmez. Tesadüfen gittiğim bir ustanın işaret ettiği parçaçıda vardı. Ankarada bulacağınızı umuyorum, bulamazsanız www.fourbyfourclub.com adresinden ön takım 65 $, arka 66 $ a bir hafta içinde alabileceğinizi umuyorum. Bu sitede amortisörlerin tanesi 226 $, dolayısıyla çok pahalı. Dudakları uçuklatan rakamlar var. Bu yüzden Amerikadaki G wagen kullanıcılarına paslanmaz çelikten daha iyisi lamba koruyucuları satıyorum. Amortisörler için benzerlerine bakın, uydurulabilir zannediyorum.
Kolay gelsin

Amortisörler Monroe Adventure olarak mevcut, Özel Oto Cengiz Bey ile görüşebilirsiniz ;) Yedek parçacılar kısmında var iletişim bilgileri... Fiyatlarıda bence makul...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
enes_26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR