86 Model Mercedes G 230 Gaziantep'te ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,414

Etiketler
Ynt: 86 Model Mercedes G 230 Gaziantep'te ?..

Merhaba aracınız hayırlı olsun benzinli bir araca ne kadar vermeliyim.Ankara dan bende almayı düşünüyorum teşekkürler

Bizim araç en kötü durumda olanlardandı. Biz bayağı ucuza aldık. Ama diğer araçları 13 bin civarında satıyorlar. Dizeller 16 civarı..

Ben de amortisör için Monroe diyecektim.
Banko Ticaret Maslak'da İstanbul dağıtımcısıdır. Oradan bu araç için uygun amortisörü temin edebilirsiniz. Hatta daha fazla çalışma aralığında olan G'ye uygun amortisör olursa sizin için artısı olur.

Amortisör bulduk. Atilla Özel den. Lastik Becce den. Ön balataları şans eseri Gaziantep te bulduk. Bugün lastikler takıldı. Ufak bir arazi denemesi yaptık. Kilit şart olmadan olmuyor.

230 G nin arka diferansiyel içi. Sağ lastik sola dönünce diğeri ters tarafa dönüyor. Buda kilit olmadığının ıspatı sanırım.

01092009692.jpg
01092009693.jpg

İnsa Turbo 235x85x16 Sahara modeli lastikler. 32 inç e den geliyor sanırım. Direksiyonu tam kırdığınızda alt kollara sürtme oldu. Jantı offsetli yapacağız sanırım sorunu çözeriz diye düşünüyoruz.

03092009696.jpg
03092009695.jpg

merhaba,
bundan daha dik bir yeri yağmurlu bir günde 90 model tek kapı benzinli bir araçla 3 kilidi birden kilitleyerek hiç patinaja kalmadan geçmiştik.

yani bu aracın can damarı bence kilitleri, kilitleri olmadan hiçbir özelliği kalmıyor bana göre

Kesinlikle katılıyorum size. Çok esnek bir araç (amortisörler patlak olduğu için daha da esnek ) ama yere basan teker hemen patinajda kalıyor. Arkadaşımız Ökkeş bey avusturyadan 50 euroya arka kilit bulmuş. 3-4 haftaya kadar gelecek inşallah. Kilitsiz çok zorlanacak diye tahmin ediyoruz.

ökkeş beyle bugün görüştük telefonda
50 euro ya tüm tesisatıylamı buldunuz eğer öyleyse çok iyi .

Cemço' Alıntı:
ökkeş beyle bugün görüştük telefonda
50 euro ya tüm tesisatıylamı buldunuz eğer öyleyse çok iyi .

Avusturya da Mercedes servisinde çalışan bir Türk arkadaş bulmuş. Bilgi kaynağı orası. Tüm tesisatıyla dedi bana. Ayrıca Ökkeş hollanda vatandaşı ilave olarak. Devamlı yurtdışına çıkıyor. Modifiye konusunda ilerleyen günlerde daha güzel gelişmeler olabilir.

anladım süper ozaman,

benim tecrübelerime göre aracın birazda asfaltta yürümesini istiyorsanız
defransiyelleri de yeni modelle değiştirmenizde fayda var.

eğer getirtme imkanınız varsa 96-2000 model arası komple ön arka defransiyel ve arazi vitesini getirip direk takacaksınız ve herşeyi unutacaksınız:smiley:

Aslında komple bir G ye binip gelecek. Gerekli parçaları değiştireceğiz. Geriye kalanı gümrüğe bırakacak ;D en mantıklısı bu gibi..

yaptığımız işlem buydu bizimde zaten :smiley:
başka türlü araçları yürütmenin şansı yok :smiley:

aynen doğrudur,bulgarda var araçlar gidip geliniyor.

İşin yasal durumlarını öğrenir ona göre kasmadan gerekeni yaparız sanırım. Ama değişim çok eğlenceli olacağa benzer. Motor ve şasi ile oynamadıktan sonra, kimsenin birşey diyeceğini zannetmiyorum...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR