77 Model CJ5 için Değişmesi Gerekenler Hakkında Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Rüzgar_71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 146
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,235

Rüzgar_71

Kamp III
Yer
giresun
Merhabalar,

1Yıllık cj7 sevdasından sonra gönlüme göre bir cj7 bulamadığım için 1977 mode cj5 aldım, alalı yaklaşık 2 ay oldu,alırken bana masrafsız gibi gözüksede herkesin göz zevki farklı olduğu için kendime göre değişiklikler yapmak istedim,Araçta 1. ve 3. viteste kompresöre bindiğinde vitesten atma sorunu yaşadığım için senkromenç değiştirmeye karar verdim,şanzuman indi senkronemçler değişti,şanzuman komple temizlenip boyandı,şanzuman inmişken debriyaj balataları değişti,fren sistemi kampana olduğu için tüm balatalar yenilendi,fren hortumları yenilendi,fren merkezleri değişti,şanzuman dişlileri taşlandı,motor boyandı,defransiyel,şanzuman ve motor yağları değişti,yağ filitresi değişti,direksiyon hidrolik direksiyona çevrildi

Araçta 35*12.5*15 cooper lastikler flanşlarla birlikte ve procomp jantlar mevcut ancak 5.jantı bulamadığım için arkası boş duruyor,benden önceki arkadaşım 4 tane almayı uygun görmüş,Arkada şapkalı akslar mevcut,önlerde dualmatik kit yeni alınmıştı

*** Araçta lpg yok öncelikle onu halletmek istiyorum lpg de marka öneriniz ve dikkat etmemiz gerken konular nelerdir

***ikincisi 35 lastikler için aracın üzerinde orjinal t 150 şanzuman ve 41/10 ayna mahruti var ve bu defransiyel 35 lastikler için uygun olmadığını öğrendim ustalarımızdan,ve bana önerilen 47/11 oranlı ön arka dana 44 defransiyel oldu diğer bir alternatifte 47/11 dana 44 wagooner defransiyel oldu bu ikisi arasındaki kullanım farkı nedir,ben %50 asfalt %50 arazide kullanacağım ve aracı 2. araç olarak kullanıyorum

***üçüncü olarak araç şase üzerinden takozlarla birlikte yükseltilmiş ve aracın süspansiyonu inanılmaz sert,yine gezenbilirde yaptığım araştırma neticesinde Yükseltme kitinin daha uygun ve güvenilir olduğunu gördüm,yanlışım varsa düzeltin lütfen,yükseltme kitinde bir kısım 4 inç kullanırken bir ustam 2.5 inçin uygun olduğunu ve 4 inç in yolda gezme yapacağı için önermedi

konuyla ilgili desteklerinizi bekliyorum,şimdiden teşekkürler...

SL372201.jpg

Etiketler

Ynt: 77 Model CJ5 için Değişmesi Gerekenler Hakkında Önerileriniz

Ayrıca yan basamaklar eksik diyebilirsiniz,benden önceki sahibi siparişini ve ödemesini vermiş gelmesini bekliyoruz

varsa motor içi arkadan ve ön konsülü gösteren resimlerde varsa ekleyebilirmisiniz

ünal bey merhaba,sizden vites topuzu ve şartel aldım yakın tarihte hatırlarsanız,kendimi öyle tanıtayım,motoru çekmedim ama iç resim ekliyorum

big_29016848sn3.jpg

big_29016848sef.jpg

SL372195.jpg

Hayırlı Bayramlar öncelikle.
Aracınız gerçekten güzel ve diri görünüyo değişecekleri siz halletmişsiniz zaten. Eksik olanlar ise yan basamaklar, arka stepne ve arka koltuğun yanlarına yani çamurluk üstlerine de aynı döşemeden koltuk yaptırabilirsiniz. Daha hoş olur diye düşünüyorum. Lastikleriniz araçtan oldukça dışarda. Geniş dodik yapabilirsiniz. Birde önüne daha güzel bir tampon olabiir düşüncesindeyim.

Yükseltme kitine gelince bence de 4" kit gereksiz. neden derseniz zaten aracı siz ne kar yükseltirseniz yükseltin, önemli olan defransiyellerin yerden yüksekliği onu da lastikleri büyüterek halledersiniz sizin lastikleriniz zaten oldukça büyük fazlası abartı ve gereksiz olur. Üstelik aracı şaseden yükseltince şaft açıları artacağı için sıkıntı yaşarsınız.

Gezinme konusuna ise benim aracımda 2.5" yükseltme var ön takım bakımlı olursa gezinme yapmaz. ama bir taksi performansı da beklememek lazım :smiley:

sanada iyi bayramalar gökhan :smiley:) öğrendin artık sende cj leri :smiley:) sevmek böyle bişe zamanla öğretiyo insana herşeyi

gökhan arkadaşım bilgiler için tşk ler,birçok kişi 2.5 inçi önerdi,sahibinden com da tar otoya ait bir araç var,4 inç yükseltme yapılmış ve abartılı gözükmüyor,o aracı kendime örnek aldım,tamponlarıda çok şık o aracın sanırım kaya tipi diye geçenlerden

saygılar

big_29815379fbb.jpg

big_29815379an4.jpg

bence değişikliğe gerek yok ,gayet güzel görünüyor

güle güle binin

Doğanay bey bence aracınız gayet hoş ve orjinal gözüküyo abartıya gerek yok,

her cj birbirinden farklı sizinkinin de ayrı bi güzelliği var iyi günler.

Eksik olarak düşünüyosanız sadece ön tampon değiştirin yeterli olur bence

Can bey merhaba,öncelikle değerli fikirleriniz için tşk ederim,aslında değişimlerimi mekanikten yana yapmak istiyorum,görsel olarak bende pek değişiklik yapmak istemiyorum...

en iyisini yapmış olursunuz,mekanik her şey bence. bende geçen hafta 79 model cj5 aldım bazı ufak bakımlar istiyo.

headers takın bence hem performans hem ses ama tabii hem bütçe hem keyif meselesi

işi bilen herkesten fikir alıyorum harmanlayıp bütçeme göre hareket edeceğim kısmetse...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR