77 Model CJ5 için Değişmesi Gerekenler Hakkında Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Rüzgar_71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 146
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,315
Ynt: 77 Model CJ5 için Değişmesi Gerekenler Hakkında Önerileriniz

Göktuğ arkadaşım,aşağıdaki 3 şanzumanı proğram ayırmış,bu ayrımı biraz açarmısın?

Etiketler

asfaltta kullanacağın için "forward speed" kısmında 2000 devirde bütün şanzımanların son dişli oranı 1 olduğu için ve ayna mahruti oranı ile lastik çapı değişmediği için 50 mil hız yapıyor.

"forward crawl ratio" kısmında tekerin 1 tur dönebilmesi için motorun yapacağı tur sayısı. 1. vites için. T19a için 52 tur ;D diğerleri 30 devir civarında. fark ortada..

Yaww bunların türkçesi olmazmı ,google çeviri bile tercüme edemiyor

Jeep markasını biz bulsaydık. Biz üretseydik emin ol hepsi Türkçe olurdu bu bilgilerin.

T18a ile T19A nın tek farkı sekromençli olup olmamasıdır,bu hangi araçlardan çıkar,ayrıca arazi şanzumanı olarak yanına ne kullanılmalıdır sanırım te2 çeker şanzumanı olarak çıkıyor

evet enter kaiser gibi 2 çekerlerden çıkıyor. Flanş yapıp dana20 ile çok güzel kullanılıyor.

Tamam da bu ana şanzuman,arazi şanzumanı için t 150 nin arazisini yanına kullanabilecekmiyiz,yoksa?

evet direk kullanacaksın. araya flanş yapıp. kam miline biraz işlem yaptıktan sonra..

konu bayaa bi gitmiş yeni farkettim..öncelikle hayırlı uğurlu olsun.aracınızı eski sahibi fethi abideyken inceleme ve kullanma fırsatım olmuştu.bence şuanki durumu bile fena sayılmaz..takip ettiğim kadarıylada seçenek çok kafa karışık kolay gelmesini temenni ediyorum..daha önce cj deneyiminiz oldumu bilmiyorum ama veriler kadar araçın ne istediğini hissedebilmekde önemlidir..onunla araziye çıkın sizden gerçek beklentisini anlamaya çalışın..sanıyorum bu metod doğru yolu bulmanızda size rehber olucaktır..biraz ruhani bişe oldu.. BAŞARILAR

10 numara bir yorum. aracın eksiklerini arazide ya da asfaltta kendisi size söylesin..

Araca yan basamaklar yapıldı,4 inç yükseltme kiti uygulandı,üzerindeki kupadan yükseltme için kullanılan takozlar iptal edildi yerine kırmızı polüretan takozlar takıldı,arkaya 5. lastik alındı ve takılacak arka ayak sağlamlaştırıldı,şimdi ön diskler sıfır alındı montajına başlandı,westernhouse alındı,önümüzdeki hafta bitiyor kısmetse...Aracı pazar günü arazide gün boyu test ettim en büyük sıkıntım 1 vites rampa kalkarken aracın zorlanması ve fazla gaz vermek zorunda kalmam,aynamahruti ile çözüm oluşturabilirim ama bu benim asfalt performansımı düşürecek,o yüzden 4 ileri yapmaya karar verdim,41/10 oranına dokunmadan şanzumanla olayı çözebilmeyi düşünüyorum...

hsn arkadaşım yorumlar için tşk ederim,daha önce arkadaşlarla gidip geliyordum,bu benim ilk arazi aracım,hata yapmamak mümkün değil ama en az hata ile doğruyu bulma gayretindeyim,tamamen hobi maksatlı bir kullanıcıyım,o yüzden gezenbilirde işi bilen arkadaşlardan aldığım bilgi desteğiyle beraber gidiyorum,özellikle göktuğ arkadaşıma verdiği destek için tşk ederim...

Aracın yeni fotoLarını merakLa bekLiyoruz. Ben de senin gibi yeni CJ'ciLerdenim.
Benzer kafa karışıkLıkLarı yaşıyoruz Bu normal, ne kadar profesyoneL oLanLara anormaLmiş gibi geLse de Sora Sora test ede ede öğrenecez işte

kümbet yaylası 17/10/2010

fotoları bende merak ettim. birde malzemeleri nereden aldınız onu merak ettim ;D