Merhabalar,
1Yıllık cj7 sevdasından sonra gönlüme göre bir cj7 bulamadığım için 1977 mode cj5 aldım, alalı yaklaşık 2 ay oldu,alırken bana masrafsız gibi gözüksede herkesin göz zevki farklı olduğu için kendime göre değişiklikler yapmak istedim,Araçta 1. ve 3. viteste kompresöre bindiğinde vitesten atma sorunu yaşadığım için senkromenç değiştirmeye karar verdim,şanzuman indi senkronemçler değişti,şanzuman komple temizlenip boyandı,şanzuman inmişken debriyaj balataları değişti,fren sistemi kampana olduğu için tüm balatalar yenilendi,fren hortumları yenilendi,fren merkezleri değişti,şanzuman dişlileri taşlandı,motor boyandı,defransiyel,şanzuman ve motor yağları değişti,yağ filitresi değişti,direksiyon hidrolik direksiyona çevrildi
Araçta 35*12.5*15 cooper lastikler flanşlarla birlikte ve procomp jantlar mevcut ancak 5.jantı bulamadığım için arkası boş duruyor,benden önceki arkadaşım 4 tane almayı uygun görmüş,Arkada şapkalı akslar mevcut,önlerde dualmatik kit yeni alınmıştı
*** Araçta lpg yok öncelikle onu halletmek istiyorum lpg de marka öneriniz ve dikkat etmemiz gerken konular nelerdir
***ikincisi 35 lastikler için aracın üzerinde orjinal t 150 şanzuman ve 41/10 ayna mahruti var ve bu defransiyel 35 lastikler için uygun olmadığını öğrendim ustalarımızdan,ve bana önerilen 47/11 oranlı ön arka dana 44 defransiyel oldu diğer bir alternatifte 47/11 dana 44 wagooner defransiyel oldu bu ikisi arasındaki kullanım farkı nedir,ben %50 asfalt %50 arazide kullanacağım ve aracı 2. araç olarak kullanıyorum
***üçüncü olarak araç şase üzerinden takozlarla birlikte yükseltilmiş ve aracın süspansiyonu inanılmaz sert,yine gezenbilirde yaptığım araştırma neticesinde Yükseltme kitinin daha uygun ve güvenilir olduğunu gördüm,yanlışım varsa düzeltin lütfen,yükseltme kitinde bir kısım 4 inç kullanırken bir ustam 2.5 inçin uygun olduğunu ve 4 inç in yolda gezme yapacağı için önermedi
konuyla ilgili desteklerinizi bekliyorum,şimdiden teşekkürler...