Video: https://youtu.be/3C1F4DrgK1Q
Bu seneki fuar hakkında ilginç bir anektod...
Abiye hak vermemek elde değil fuarı dün gezdim motokaravanlarin hiç birine bakmadım ilgim cekme karavanlarda. Çekme karavanlar için konusursam,
Hiç kullanıcı olmadığım halde;
(fiyat fayda performansı kendi düşüncelerimi içerir size göre farklı olabilir)
Camper design gibi bir marka vardı on cam yerine masa örtüsü yapılan saydam kalın örtüyü kesip koymuşlar. Kapı suntayi boyayıp koymuş gibi. On tüplük alanı eşya saklama die anlatılıyordu. Birşey koyabilmek imkansız... Hiç hazır olmayan bir ürünü getirmişler... karavana hoşuma giden tek şey Satıcıya söyledigim; dolap kapaklari rengi...
Fiyat 55.000+KDV denildi.
NK karavani arkadaşım merak ettiği için baktık... cam tavanlı diye soyleneni üst tarafında birleşim yeri oynuyor oradan yağmur alması muhtemel gibime geldi... duş kısmı ev tipi duşakabin ben beğenmedim... Orta masanın on cam olan kısmı çok uzun oturunca arkaya dayanabilmek mümkün değil sungerini kaldırıp acaba geri doğru gidiyor mu die bakmaua çalıştım ama oturma kısmı tahtasi kaldiramadim sanırım o şekilde sabit...
Caretta uncle donamli olanı 98.000 civarı fiyat vardı... Bana yüksek geldi
Carpento
310: 47.000
360: 54.000
410: 62.000 +KDV leri
hepsinde aksesuar eklemek gerekliliği... Donanım fiyat yazısı ekte koydum...
410 icin
İç mekan dar olmasına rağmen mobilya kısmı kaliteli duruyor...
Umarsan 3.60 iç kısmı daha dar gibi geldi... fiber kokusu çok fazla değildi sanırım Kocaeli fuarında şikayet konusu idi. Umarsan 4 kişilik bunu da ayrıca dikkate almak gerekebilir..
Hotomobilin Troy 2 kişilik çekme karavanı fiber gövdeli karavanlar kisima alternatif olabilir... Mayıs ayı için 2+1 kişilik bir tasarım üzerinde çalıştıklarını beyan ettiler...
Gelelim begendiklerime LMC ile hymer karavanlar iç kısım ferah geldi (boy olarak büyüklüğüne bağlı olabilir)
Diş kaplamasina dokununca bile farkı hissediyorsunuz... İç mekan donanım ve mobilya kalitesi maalesef bizimkilerin çok önünde... Yurumemiz gereken çok fazla yol olduğu kesin... Fiyatları euro olunca bizim alım gucumuzle sadece uzaktan bakabilmek mumkun oluyor...
Aksesuar kısmında İzmir firması asthermin soğutucu ürünü olan 140 litre çift evaporatörlu 12 v buzdolabı 2300₺ fiyatlı idi ihtiyacı olanlar için bir secenek olabilir...
Karavanda karavan cami olamli diye düşünen biri olarak; İthal karavan camlarında showroom ürünü oldugundanmidir bilemedim ama perde sineklik kombinasyonları çok dandik geldi...
ama o kadar para verince karşılığında daha kaliteli birşey beklerim...
Ama erba, saly, Adria, hobby ve diğerlerini gorebilsek çok iyi olurdu..
Yarın için daha iyi gözlemler gelecektir mutlaka buradan takip edeceğiz...
GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi