750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 471,611
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Güney zam yapmadı, Maksi modeli 440 boyunda dolu olarak 750 kg sınırında 720-740 aralığında, kiloyu fazla dert eden arkadaşlar boş alıp, komple kavak kontra ile mobilyasını yaptığında bu ürün 620-680 aralığına düşer yapacağı mobilya durumuna göre ve içini en fazla 6000-9000 aralığında tamamlayıp yapabilir, gerçek O1 belgeli bir karavanı olur elinde Boş mobilyasız ürünü 23 000 tl ya satıyor 10000 harcasanız içine 33 0000 tl ya keyifli kendi tasarladığınız bir ürününüz olur ;) O1 de cebinizde.

Etiketler
@lautreamont

Güzel bir öneri fakat, Forumda yapan arkadaş kilogram olarak 50 kg gibi bir hafifliği olmadığını söylemişti. Ama yine de değerlendirilebilir. İyi bir usta bulmak kaydıyla... Kaliteli kavak kaça çıkar ve kaç kg gelir...

Birde 23.000 TL + KDV var, oda 27.000 TL yapıyor.

4.05 metreye de herşey sığar yani :smiley: (Tüplükle 4.40 diye geçiyor.)

Son düzenleme:

@lautreamont

Güzel bir öneri fakat, Forumda yapan arkadaş kilogram olarak 50 kg gibi bir hafifliği olmadığını söylemişti. Ama yine de değerlendirilebilir. İyi bir usta bulmak kaydıyla... Yalıtımı iyi ve kaliteli olarak kaça çıkılır ve kaç kg gelir...

Birde 23.000 TL + KDV var, oda 27.000 TL yapıyor.

4.40 metreye de herşey sığar yani :smiley:
O postu gördüm, aynı arkadaş mobilyay fazla abandığını ve buzdolabını gizlemek için de tasarımsal bir hata yaptığını, geri sökmek istemediği için böyle devam ettiğini de yazmıştı. +KDV konusunda pazarıklar olabildiğini hepimiz biliyoruz sanırım, 25 000 civarında çözülür her şey dahil diye düşünüyorum ;)

ÜRÜNLER - Öztürk Kontrplak Kavak kontra için ilk google aramasında bulduğum fiyatlar linkte ;)

@lautreamont

Elbette indirim olabilir. Ama sadeceo değil ki... Bildiğim kadarıyla içi boş veriyor. Yani tesisat, dalgıç pompa, tüp tesisatı, elektrik tesisatı var mı bilmiyorum?

Birde mevcut kapı konumu sebebiyle arka ranza büyütülüp, kapı sağa kayar mı onuda bilmiyorum.

25.000 TL alsak, 15.000 de en iyi malzemelerle gitse, 40.000 TL yapar... 40.000 TL plexi camlı 4.05 metre karavan için iyi bir mebla olur. Çünkü şuan 3.80 metre için 50.000 TL civarı bir rakam çıkıyor MAY'de. 4 metre kaç TL olur bilemiyorum...

Kafadan min. 10.000 TL fark edecek gibi. Elimizin altında bulunsun.

Çok teşekkürler.

@lautreamont

Elbette indirim olabilir. Ama sadeceo değil ki... Bildiğim kadarıyla içi boş veriyor. Yani tesisat, dalgıç pompa, tüp tesisatı, elektrik tesisatı var mı bilmiyorum?

Birde mevcut kapı konumu sebebiyle arka ranza büyütülüp, kapı sağa kayar mı onuda bilmiyorum.

25.000 TL alsak, 15.000 de en iyi malzemelerle gitse, 40.000 TL yapar... 40.000 TL plexi camlı 4.05 metre karavan için iyi bir mebla olur. Çünkü şuan 3.80 metre için 50.000 TL civarı bir rakam çıkıyor MAY'de. 4 metre kaç TL olur bilemiyorum...

Kafadan min. 10.000 TL fark edecek gibi. Elimizin altında bulunsun.

Çok teşekkürler.

Hepsi konuşulabilir Ender bey ile, son derece uyumlu ve her şeyden önce iyi niyetli bir insan, kapı konusunda çok esneme yapacağını düşünmüyorum, ama onun dışındaki tüm konularda yardımcı olmaya çalışacaktır gibime geliyor, Zaten camları karavan camı Güney in, onun dışında da demin verdiğim linkten baktığımda 15 MM kavak kontra tabakası 148 tl 10 tabaka gitse Kabaca 1500 tl yapar, 2500 de Kulbu, kolu vidası işçiliği usta alsa 4000 tl ya mobilya zaten biter, kalan 6000 ile ister dalgıç pompasını koyun ister başka bir şeyi. KDV tüm üreticilerde var bence o her şekilde tüm hesapların dışında tutulmalı. (Ki 10 tabaka kontra zaten gitmez, giderse yine 800 kg olur) :smiley: Yapacağınız nedir bir mutfak, bir ranza bir yatağa dönüşen oturma grubu , Siz istediğiniz yere tesisatı çektirin içini kendiniz doldurun, Elektrik şurada olacak, şuraya priz, banyo şurada mutfak şurada, tesisat çekildi mi olay estetik işçilik zaten. 405 cm değil 440 cm ;) Alko Kaplin, Alko frenli dingil. ;)

Son düzenleme:

@lautreamont

Dediğim gibi teşekkürler. Ama yazımın başındada söylediğim gibi iyi bir usta bulmak lazım. Çünkü basit gibi görünsede iyi birşey ortaya çıkması isteniyorsa önemli.

Bakır tesisat, elektrik tesisatı ve sıhhi tesisat. Bunların maliyetleri ile dediğim gibi En iyi kalite 10.000 TL civarına bu iş biter.

Ben müsati zamanımda bir konuşup, ücreti karşılığı öne cam koyabilir mi, kapıyı 20-25 cm sola kaydırabilir mi gibi detayları soracağım.

Not: Detaylara önem vermiyorsunuz :smiley: Karavan 4.40 ama öndeki tüplük dahil 35-40 cm gözüküyor ve bu karavan ölçülerine dahil :smiley:)

resim_99.jpg

@lautreamont

Dediğim gibi teşekkürler. Ama yazımın başındada söylediğim gibi iyi bir usta bulmak lazım. Çünkü basit gibi görünsede iyi birşey ortaya çıkması isteniyorsa önemli.

Bakır tesisat, elektrik tesisatı ve sıhhi tesisat. Bunların maliyetleri ile dediğim gibi En iyi kalite 10.000 TL civarına bu iş biter.

Ben müsati zamanımda bir konuşup, ücreti karşılığı öne cam koyabilir mi, kapıyı 20-25 cm sola kaydırabilir mi gibi detayları soracağım.

Not: Detaylara önem vermiyorsunuz :smiley: Karavan 4.40 ama öndeki tüplük dahil 35-40 cm gözüküyor ve bu karavan ölçülerine dahil :smiley:)

resim_99.jpg

@Demirak Detaylara önem vermemek değil ben fiyat fayda olarak bakıyorum, kişiye özel dikim her zaman ekstra maliyeti beraberinde getirir, ben basit bakarım hayata, (Geçmiş postlarınızdan birinde sanırım görmüştüm para biriktirmeye devam edeyim ben gibilerinden bir şey yazmıştınız, yanılıyorsam düzeltin) Hayallerini ertelemektense bir yerden başlama taraftarıyım ben, Elbetteki konuşun ve talep ettiklerinizi yaptırmaya çalışın, ama kapıyı 20 cm bir tarafa taşımanın maliyeti 2000 tl olacaksa bırakın mahiyetinde yazmıştım. Yoksa elbetteki detaylar önemli. Ama tüm o maliyetler gelse bile harcamaya değer bence de, yeterki içinize sinsin. 40 cm tüplük benim için çok bile (Yani her birimiz kendi detaylarımıza bakıyoruz) Ben çok üstüne durmadım ne dizayn var ise öyle aldım, çünkü bu işe devam edecek olur isem 2021 en geç 2022 sezonunda 5-6 mt arası bir yabancı karavana geçmiş olurum. O yüzden detaylara hiç takılmadım. Ama Motosikletimde ben de fazlaca detaylı aksesuar ve güvenlik önlemleri kullanıyorum. İlgi meselesi sanırım. :smiley: Dilerim istediğiniz gibi içinize sinen bir karavanınız olur en kısa sürede. Ben çok sevmem hayal kurmayı, bir an önce yaşayıp görmek isterim :smiley: Sabırlı değilimdir pek anlaşılıyordur sanırım.

Son düzenleme:

@lautreamont

Selamlar,

Abi(diyorum samimiyete binaen) konudan konuya geçiyoruz ama detaylara önem vermediğinizi, karavanın kullanım uzunluğuna siz 4.40 dediniz, bende o uzunlukta tüplükte var. Güney 4.40 metre Boş karavanlarda o şekilde, kullanım alanı 4 metre demiştim...Neyse.

Herkesin kendi hayatı var. Sosyal medyada tıpkı sizinde okuduğunuz gibi para biriktiriyorum dedim. Ancak elbette herşey sosyal medyada söylenmiyor. Konut kredisi ödüyorum ve 1.5 yaşında oğlum var. 2 yıla kredim bitecek Allah nasip ederse. Yani 2 yıla hem para biriktirmiş olacağım hem de kredimi bitirmiş...

Özetle sadece mesele hayalleri erteleme değil, mevcut şartlarla başa çakmadır...

Yine sizin kendinizde belirttiğiniz ancak bende olmayan 5-6 metre karavan durumu... Engelli olduğum için özel kodlu ehliyetim sebebiyle BE ehliyet alamıyorum. Zaten alacak olsam hiç düşünmeden gidip bir tane 4 metre Adria alır, mutlulukla binerdim...

Yani özetle sevsenizde sevmemenizde hayat sizi hayal kurmak zorunda bırakıyorsa, kurarsınız. Herkes bazen yaşayıp görecek şansı bulamıyor...

sevgiler,

@Demirak Kardeşim seni çok iyi anlıyorum, biriktirme konusunda eleştirel ya da küçümser bir ifade kullanmak istememiştim, detay konusunda olduğu gibi yazarken anlaşmak zor oluyor. Ülkenin bu şartlarında, döviz bu durumdayken ve çok değil bu yaz bittikten sonra bizi çok iyi günlerin beklemeyeceğini öngörüyorum ( Ekonomik anlamda ) bundan dolayı hangimizin biraz yatırım yapacak gücü var ise bu günlerde yapması taraftarıyım, belki ranza boyunuz 5 cm dar olacak ama elinizde de sattığınızda para edecek bir değer olacak, alın binin yollarda karşılaşalım, sohbet edelim yiyelim içelim, sonrasında satılıp yine istenilen yapılır diye düşünmüştüm. Art niyet gütmedim, Her birimiz kendi hesabımızı biliyoruz, eviniz hayırlı olsun, mutlu günlerde oturun, alınmış her zaman alınmış oluyor, ödeniyor ve bitiyor, çok kalmamış. Önümüzdeki ekonomik durumdan ürktüğüm için ben alabileceğim en düşük bütçeli ürünü aldım, endişe duymak istemedim, yarın ekonomik bir sıkıntı olursa diye. Bende de biri 17 yaşında diğeri 12 yaşında iki kız var, büyüdükçe dertleri artıyor 1,5 yaşın kıymetini bilin :smiley: Bazen hiç büyümeselerdi diyorum. Ayrıca hiç bir markaya karşıtlığım yok ve her hangi bir ürünün de pazarlamacısı değilim. İlgilendiğin üründeki son fiyat düzenlemesinden sonra bir öneri getirdim yalnızca. ,tüm karavan düşleyenler için, herkes istediğini alsın ve huzur ve güven içinde kullansın. 42 000 tl o boydaki tüm yerli ürünler için bence çok yüksek bir fiyat, şahsi düşüncem bu. Ki senin asıl istediğin ölçüde sanırım 10K civarında daha yüksek olacak fiyat, piyasa ile kıyaslarsak. Çözüm olarak da yukarıdaki postlar da yazdıklarımı yazdım.
Tüm düşlerin gerçek olur umarım, sevgiler.

@lautreamont

Abi tekrar teşekkürler. Önerin benim daha önce düşünmediğim bir durumu yarattı. Ama işte usta işi beni düşündürmüyor değil.
Yarın Güney karavanı arayıp kafamdakileri soracağım. Boş hali kaç kg, öne cam takılır mı, boş karavanda sıhhı TESİSAT, elektrik işlerini yapıyor mu vb.

Bunları netleştirdiysen sonra usta ararım mesela.

Ben adria tarzı full yerli bir karavanı 65.000 TL getirme derdindeyim. Umudum azalsa da belki bu şekilde çözüm bulurum, bakalım...

@lautreamont

Abi tekrar teşekkürler. Önerin benim daha önce düşünmediğim bir durumu yarattı. Ama işte usta işi beni düşündürmüyor değil.
Yarın Güney karavanı arayıp kafamdakileri soracağım. Boş hali kaç kg, öne cam takılır mı, boş karavanda sıhhı TESİSAT, elektrik işlerini yapıyor mu vb.

Bunları netleştirdiysen sonra usta ararım mesela.

Ben adria tarzı full yerli bir karavanı 65.000 TL getirme derdindeyim. Umudum azalsa da belki bu şekilde çözüm bulurum, bakalım...

Burda da paylasirsaniz memnun olurum benimde kisa bir gorusmem oldu ama tesisat isini sormamistim

Şu anda TL nin değeri çok düşük. Piyasalar daraldı. Fiyatlar düşmez, artar. Artmazsa maliyet karşılanmaz, üretim durur. Bence parası olan için alım zamanı.

Herkese merhaba
Bende aranıza yeni katıldım. Bütçeme uygun bir karavan almak istiyorum. Paylaşımlarda bulunduğunuz birbirinden önemli bilgiler için çok teşekkürler.

Outfit Matching Car and Caravan online karşılaştırma programı ile araç karşılaştırması ile araç değişimi yapacağım.Fakat fiat 500L uygun değil gibi. Sizlerden Fiat 500L ile çekme karavan kullanan var mı?

@umitgurluk
Merhaba hoşgeldiniz bende sizin gibi karavan alma peşindeyim daha almadım biraz vaktim var araç işini bende çok araştırdım bu konu biraz yapılan veya yapılması planlanan gezilerin türüne ve alınacak karavanin kg a göre değişkenlik gösteriyor herkesin karavan gezi hayali farklı olduğu için karavanin kendisi gibi araç ta bu duruma uygun seçilmeli en önemlisi bu değişmiyor çekilen karavan çeken aracın agirliginin 3/2 si kadar olması öneriliyor aracın dizel ve yüksek Torku olması her zaman avantaj sağlıyor gideceğiniz yerler genellikle asfalt yollar ve karavan parklar gibi düzgün zeminli ise dizel bir otomobil işinizi rahatlıkla görür ama ben doğa orman ve göl vb gezileri yapacağım ve kış aylarında da buralara gideceğim diyorsanız otomobil bu bozuk ve çamurlu yollarda yetersiz kalır mutlaka yüksek arkadan çekişli veya 4*4 seçeneklerini düşünmek zorundasınız aynı şeyler Karadeniz turları içinde geçerli benzinli araçlar ise maalesef forumda okuduğum kadarı ile aşırı yoruluyor benim edindigim izlenimler böyle yanlışlarım varsa tecrübeli karavanci arkadaşlar düzeltir
En kısa zamanda hayalinizi gerçekleştirmek dileği ile

@umitgurluk
Merhaba hoşgeldiniz bende sizin gibi karavan alma peşindeyim daha almadım biraz vaktim var araç işini bende çok araştırdım bu konu biraz yapılan veya yapılması planlanan gezilerin türüne ve alınacak karavanin kg a göre değişkenlik gösteriyor herkesin karavan gezi hayali farklı olduğu için karavanin kendisi gibi araç ta bu duruma uygun seçilmeli en önemlisi bu değişmiyor çekilen karavan çeken aracın agirliginin 3/2 si kadar olması öneriliyor aracın dizel ve yüksek Torku olması her zaman avantaj sağlıyor gideceğiniz yerler genellikle asfalt yollar ve karavan parklar gibi düzgün zeminli ise dizel bir otomobil işinizi rahatlıkla görür ama ben doğa orman ve göl vb gezileri yapacağım ve kış aylarında da buralara gideceğim diyorsanız otomobil bu bozuk ve çamurlu yollarda yetersiz kalır mutlaka yüksek arkadan çekişli veya 4*4 seçeneklerini düşünmek zorundasınız aynı şeyler Karadeniz turları içinde geçerli benzinli araçlar ise maalesef forumda okuduğum kadarı ile aşırı yoruluyor benim edindigim izlenimler böyle yanlışlarım varsa tecrübeli karavanci arkadaşlar düzeltir
En kısa zamanda hayalinizi gerçekleştirmek dileği ile

Hoşbulduk :smiley:

Fiat 500L 1,3 multijet dizel ama 85-95 bg aralığında program Outfit Matching Car and Caravan ile karşılaştırdığımda çekme topuzuna düşen ağırlık bir miktar fazla geliyor. 500L nin de katolog değerlerinde frenli frensiz treyler yükleri yazmıyor , dediğiniz gibi daha güçlü motorlu bir araç bakmamız gerekebilir. Bütçemize uygun araç bakacağız artık.....

İyi dilekleriniz ve izlenim paylaşımları için çok teşekkürler......

Hepsi konuşulabilir Ender bey ile, son derece uyumlu ve her şeyden önce iyi niyetli bir insan, kapı konusunda çok esneme yapacağını düşünmüyorum, ama onun dışındaki tüm konularda yardımcı olmaya çalışacaktır gibime geliyor, Zaten camları karavan camı Güney in, onun dışında da demin verdiğim linkten baktığımda 15 MM kavak kontra tabakası 148 tl 10 tabaka gitse Kabaca 1500 tl yapar, 2500 de Kulbu, kolu vidası işçiliği usta alsa 4000 tl ya mobilya zaten biter, kalan 6000 ile ister dalgıç pompasını koyun ister başka bir şeyi. KDV tüm üreticilerde var bence o her şekilde tüm hesapların dışında tutulmalı. (Ki 10 tabaka kontra zaten gitmez, giderse yine 800 kg olur) :smiley: Yapacağınız nedir bir mutfak, bir ranza bir yatağa dönüşen oturma grubu , Siz istediğiniz yere tesisatı çektirin içini kendiniz doldurun, Elektrik şurada olacak, şuraya priz, banyo şurada mutfak şurada, tesisat çekildi mi olay estetik işçilik zaten. 405 cm değil 440 cm ;) Alko Kaplin, Alko frenli dingil. ;)

Merhaba,

İlk karavanım Güney Maksi idi. Ranzaların genişliği yeterli bence. 1.82 boyundayım ve 96 kg. ağırlığım var. Alt ranzada çok rahat yatabiliyordum. Alt ranzanın altı da hatırı sayılır ölçüde geniş bir depolama alanına sahiptir.

Duş için hidrofor kullanılmıştı karavanımda. Mutfak için ise bildiğiniz otomobil cam silecek motoru. Yeterli geliyordu.

Ender bey iyi bir esnaftır. KDV konusunda problem çıkaracağını sanmıyorum. Anlaşırsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri