750 Kg Altı . Dört Kişilik Karavan Imalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ufuk.yksl Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,078
Bence hiç niyetlenmeyin,
kanaatimce ticari olarak hüsrana uğrarsınız.

Gerekli gereksiz bir sürü üretici var piyasada,her yeni giren de,
en iyisini yaptığı-yapacağı safsatasında..
Siz de hemen, mevcut imalatlardan çok şikayet olduğunu söylemişsiniz.
Anlaşıldığı kadarıyla da, hayatınızda çekme karavan ile pek haşır neşirliğiniz olmadı şimdiye kadar..

Manisa Ahmetli ve Adana bu işin cılkını çıkardı..

Doğal son laf: Gene de karar sizin.
Ben ticarete ve üretime başlamaya niyet edenlere , yolun açık olsun diyorum . Tabiki sizin ki gibi uyarıları dikkate alsın .
Özetle 750 kg altı wc ve duşlu en az 2+1 = 3 kişilik , piyasadaki muadillerinin kalitesin de ama onlardan ucuz satarsa , piyasada tutunur . Yani Güney karavanla yarışacaksın gibi .
Ben de iyi düşün diyorum . Satamazsan kaybedeceğin zaman ve sermayeyi de göğüsleyebilmelisin .!

Etiketler
Ben ticarete ve üretime başlamaya niyet edenlere , yolun açık olsun diyorum . Tabiki sizin ki gibi uyarıları dikkate alsın .
Özetle 750 kg altı wc ve duşlu en az 2+1 = 3 kişilik , piyasadaki muadillerinin kalitesin de ama onlardan ucuz satarsa , piyasada tutunur . Yani Güney karavanla yarışacaksın gibi .
Ben de iyi düşün diyorum . Satamazsan kaybedeceğin zaman ve sermayeyi de göğüsleyebilmelisin .!
Süleyman bey tabiki herkesin görüş ve önerilerini dikkate.almak zorundayım ama yapamazsın hic kalkışma diye bı öneriyi kabul edemiyorum . Benim asıl başarmak istediğim nokta Türkiye'deki babadan gorme karavan üretim mantığını kaldırmak istiyorum . İçinde bulunduğum imkanlar kaha karavani yapmadan ağırlığını mukavemetini yol tutuşunu ölçmek için sanal programlar kullanıyoruz bu işe profesyonel şekilde bakıp yenilikler getirmek istiyorum kisacasi

Devam et hocam,
Yıllarca türkiye de bu işi bilgisiz,eğitimsiz,paragöz insanlar yaptı
eğitimli,genç,araştıran,okuyan,kafası çalışan adamlar bu işi yapsın,bol şans

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

M
Pino karavan su kontrası dediğimiz oldukça hafif bir malzeme kullanıyor,dolap kapaklarını bezden yapıyor ağırlığı azaltmak için
Kullandığı hafif kontraplağı elime aldım,gerçekten kocaman kontraplak oldukça hafifti
Buna rağmen 4 kişi yatma kapasiteli duşlu tuvaletli bir çekme karavanı 750 kg altı yapamıyor
Bence bir görüşün diğer karavan üreticileriyle de
Erba 5.25 ise gülle gibi 1.5 ton,ağırlık gibi bir dertleri yok,bu nedenle gezmek için değil,sabit kullanacaklar alıyor

Üst bey haklısınız duş tuvalet olan dört kişilik biseyi 750 kg yapmanın biraz uzak olduğunun farkındayım ama buna ne kadar yaklasirsam kâr diye düşünüyorum mesela son hali baktım ağır oluyo dört olmazda üç kişilik olur orngin

Devam et hocam,
Yıllarca türkiye de bu işi bilgisiz,eğitimsiz,paragöz insanlar yaptı
eğitimli,genç,araştıran,okuyan,kafası çalışan adamlar bu işi yapsın,bol şans

Çok teşekkür ederim Murat bey elimden geldiği kadar bu ise sarılıp iyi yerlere gelmeye çalışacam . Bide acelemde yok bu benim için bi hedef bu sene olmaz seneye olmaz belki beş sene sonra olur buna hiç takılmadan sindire sindire ilerlemeye çalışıyorum

@ufuk.yksl , benim ve @frigotek 'in karavanda yaşam tecrübenizle ilgili süphelerimizi hala görmezden gelmeniz üzerine geçerli bir sebebiniz olduğunu umut etmek istiyorum...

Aksi durumda, insanın pratikte tanımadığı bir metayı hele profesyonel olarak başkaları için üretmeye kalkışması söz konusu olacak da. ;)
Bu da sonuçta istemesek de, sizden önce alıcılarınıza şans dilemek anlamına gelmeli ? :confused:

Ama siz yine de bu başlığı okumakta imtina etmeyin derim..:smiley:
( Oradakiler tam da sizin telden çalıyorlar ama başka türlü çalıyorlar )

Son düzenleme:

Rabbit Karavan Hakkında Bilgisi Olan Var Mı?

Bu başlğıı açan arkadaşımız da,
benzer hiç bir malı beğenmeyen bir imalatçı arkadaşımızdı..
BAŞOĞLUnu bile beğenmiyor ve daha kaliteli olduğunu iddia ediyordu.

Bu karavanı bırakın kullananı,
yolda eser miktarda da olsa ( ! ) gören olduysa haber versin.
2 sene zaman geçti, ses yok - nefes yok...

İddia kolaydır, altını doldurmak zordur.
Ben 71 yılndan bu yana imalat içerisinde bulunan bir mühendis olarak,
yol göstermek ve mahçup olmamak adına bu ikazları yapıyorum.

İşe başlayanlar mütevazi iddialarda olmalı.

DOĞRU SÖZ:
Sen malını övme, malın seni övdürsün.
EĞRİ SÖZ: A'be ..bi mal yapcem, önümde sıraya gircekler..

Bütün yeni bir işe girişenlere tevazu ve başarılar diliyorum.

Son düzenleme:

Rabbit Karavan Hakkında Bilgisi Olan Var Mı?

Bu başlğıı açan arkadaşımız da,
benzer hiç bir malı beğenmeyen bir imalatçı arkadaşımızdı..
BAŞOĞLUnu bile beğenmiyor ve daha kaliteli olduğunu iddia ediyordu.

Bu karavanı bırakın kullananı,
yolda eser miktarda da olsa ( ! ) gören olduysa haber versin.
2 sene zaman geçti, ses yok - nefes yok...

İddia kolaydır, altını doldurmak zordur.
Ben 71 yılndan bu yana imalat içerisinde bulunan bir mühendis olarak,
yol göstermek ve mahçup olmamak adına bu ikazları yapıyorum.

İşe başlayanlar mütevazi iddialarda olmalı.

DOĞRU SÖZ:
Sen malını övme, malın seni övdürsün.
EĞRİ SÖZ: A'be ..bi mal yapcem, önümde sıraya gircekler..

Bütün yeni bir işe girişenlere tevazu ve başarılar diliyorum.
Ustam haklısınız zaten ben daha üretime geçmeden malım hakkında hiç bişey diyemem ama demeye çalıştığım gerçekten bu sektörde gerideyiz . Bide illa en kalitelisi hemen olacak diye bişey yokki zaten benim derdim aşırı kaliteli lüks ürünler değil daha çok türk insanina hitap eden fiyatı makul ürünler üretmek istiyorum en kaliteli değil tabiki ama farklı etkenleri düşünüp en uygununu yapmayı hedefliyorum sadece . Lütfen yanlış anlaşılmasın saygilarimla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri