7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,142,104
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

Tekrar merhaba,
Ben ulaşabildiğim tork ve devir bilgilerini paylaşayım.

BD30 181Nm@1500rpm ve 216Nm@2000rpm (Aynı motor için mi bilemedim)
Land Rover
2.5 diesel 155Nm@1800rpm
2.5 petrol 180Nm@2000rpm
200tdi 255Nm@1800rpm
300tdi 264Nm@1800rpm
td5 300Nm@1950rpm
Puma ile ilgili tork ve devir bilgilerine ulaşamadım.
120HP ve 130HP için bu bilgileri paylaşan olursa çok sevinirim.

Etiketler

7/24 müdavimleri pek kalmamış anlaşılan ama ben bir konuda daha görüş sorayım.
Defender 110 araç için ruhsatta 11 kişilik hususi minibüs arazi aracı yazıyor olması ne gibi sıkıntılara sebep olur? (çevirme ve muayenede)
Tecrübesi veye görüşü olan var mı?

schweps' Alıntı:
7/24 müdavimleri pek kalmamış anlaşılan ama ben bir konuda daha görüş sorayım.
Defender 110 araç için ruhsatta 11 kişilik hususi minibüs arazi aracı yazıyor olması ne gibi sıkıntılara sebep olur? (çevirme ve muayenede)
Tecrübesi veye görüşü olan var mı?
Tam kişi sayısı kadar oturak ve kemer sistemi isterler her seferinde. Arka bagajda çok fazla sıkıntı yaşarsınız.

Yavuz bey normal 4+1 5 kişiye çevirmek çok mu zordur aşağı yukarı maliyeti ne olur bilginiz var mı ?

Ben bir de Tenteli Defender ları normal 4+1 kişi nasıl yapıyoruz onu merak ediyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim...

Yavuz abinin yazdığı gibi arka koltukta sıkıntı olur. genelde arka yan koltukları tek kişilik sayıyorlar. tüv kişi sayısı başına 40 cm lik koltuklar ve kemer olması lazım diyor. 11.kişi bence hususi kullanılacak defender için büyük sıkıntı. trafikte belki bişey olmaz ama muayeneden geçmez. ben 9 kişilik ruhsatla tüv de ağır kusurla kaldım.

bu tip defender lar genelde antalya taraflarında turlarda kulanılıyor. ama genelinde arkası açık kasa ve tenteli. detayını en iyi Hasan KOLA verebilir diye düşünüyorum. tadilat işleri yapıyordu kendisi

Bu araç ta Alanya'da ancak kapalı kasa.
Sahibi yakın zamanda TÜV'den geçtiğini sorun olmadığını söylüyor.
Ruhsatta değişiklik yapıp 11 kişilik minibüsten 5 veya 7 kişilik arazi aracına çevirmek kolay olur mu?

burakuysal' Alıntı:
Yavuz bey normal 4+1 5 kişiye çevirmek çok mu zordur aşağı yukarı maliyeti ne olur bilginiz var mı ?

Ben bir de Tenteli Defender ları normal 4+1 kişi nasıl yapıyoruz onu merak ediyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim...

Burak, Yavuz abi ye sormuşsun ama 2 sene önce yaşadığım için yazmak istedim.

2 sene önceye kadar ek-1 belgesiyle koltuk sökme tadilatı adı altında yapılıyordu. resmi prosedürü ; tüv den ek1 belgesi. koltuk sökme projesi, işçilik ve kullanılan parçalar ile ilgili faturalar. bunlar düzenlenip tüv e koltuk sayısını tespit etmesi için tadilat muayenesine gidiliyor. tüv araç tespiti yapıyor ve rapor yazıyor. o raporla tekrar emniyete gidip düzeltmeyi yaptırıyorsun.

Ben bunlarla 15 gün uğraştım beceremedim, kimseye laf anlatamadım sonra sakallı nın muamelecisine hallettirdim. ;)

ama bu yıl özellikle eski araçlar için tadilat baya büyük bir sıkıntı diye duyuyorum. bir çok şeye izin vermiyorlar. geçen hafta aynı muameleci çeki demirinin işletilmesi için imkansız gibi birşey dedi. o işide şansa aracın tescil edildiği trafik şb. den telefonla hallettim :smiley:

Teşekkür ederim derya bey.
İş yine muamelecilerde demek....

Satılık ilanlarında uygun fiyatlı araçların çoğu tenteli. Demekki bu yüzden fiyatları daha uygun...

schweps' Alıntı:
Bu araç ta Alanya'da ancak kapalı kasa.
Sahibi yakın zamanda TÜV'den geçtiğini sorun olmadığını söylüyor.
Ruhsatta değişiklik yapıp 11 kişilik minibüsten 5 veya 7 kişilik arazi aracına çevirmek kolay olur mu?
Şenol bey,
ben aracı aldığımda ruhsatımda 9 kişilik "hususi otomobil arazi taşıtı " yazıyordu. belki benim şanssızlığımdan ilk muayenede tüv bana 9 kişilik otomobil olmaz dedi ağır kusur yazdı. git bunu minibüs yazdır dedi. minibüs kısmı benim işime gelmediği için bende koltuk sayısını düşürmek için uğraştım. ama maalesef bürokrasi yüzünde beceremedim.
O zaman işlemleri yaptırdığım arkadaş benden vekalet bile almadan ruhsatımı değiştirmişti. :D

11 kişiden 5 yada 7 kişiye düşmesi araç sınıfını değiştireceği için biraz zor olabilir diye düşünüyorum. sonuçta muayene zamanları, vergileri hız sınıfları vs. bir çok şey beraberinde değişecek.
Benim işlemlerimi yapan arkadaş Arya Trafik Kemal bey. 532 268 12 34 numarası. en sağlıklı bilgiyi ondan alabileceğinizi düşünüyorum.
Derya

Yavuz abi, ben başımdan geçtiği için yazdım. Yoksa senin gibi üstadlardan öğrendiğim şey çok fazla biliyorsun ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR