7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,590,842

Etiketler
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

discovery-V8' Alıntı:
Kürşad benim şahsi fikrim TC ile birlikte çalışmaz bu kilitler ,ya biri ya diğeri devrede olur, %100 olduğu için TC devreye bence hiç girmez bile, orta kilit ve TC muhteşem bişey daha üstün bişey düşünemiyorum.

Bu kombinasyonda kullanan birinide hiç duymadım, TC tamamen iptal edilse , düz şanzıman olsa ben bunu alır takardım ama senin şartlarında bana biraz lüzumsuz gibi geldi.

Yanlış anlaşımasın Sağlamlık bakımından %100 kilit hele detroit tartışılmaz bile, arıza oranı milyonda 1 den az, hele iç yapısnın sağlamlığı normal rover diff tenen az iki kat daha sağlam ayna mahruti kırılmadığı sürece araç yürür, sanılanın aksine aks kesme olayı kesinlikle azalır, çünkü yükü hep 2 aksa eşit dağıttığından herzaman akslara bincek yük yarıya bölünür, düz yolda falan hiç hissedilmez. Benim kafamı karıştıran TC ile veya TC siz kısmı, eğer çok ucuz ise bence al tak durum nedir görelim bende merak ettim :smiley:

hhaha :smiley: 800 e filan alıcam abi Hüma da sıfırı 1900 diyorlar ama tek tipmi bu ucuzu pahalısı varmı bilmiyorum. Bende sneinle benzer şeyler düşündüğümden kararsız kaldım. Alıp denemek en iyi çözüm tabi, benim düşüncem acaba önlerde TC çalışırken arkada %100 kilit muhteşem bişeymi olur yoksa sağlayacağı yarar vereceği rahatsızlığa değmezmi

Düğme ile iptal olmuyorda, orta kiliti aktif hale getirmenin bir yontmei var onu yapınca, abs ve tc arızaya geçip devre dışı kalıyor :smiley:

yavuz-çelikel' Alıntı:
tak gitsin bence sağlam bir parça o malzeme. Bendede var %100 powertrax şimdilik masamda duruyor. ;D ;D

e masada saglamdir tabi ;D ustune cam mi kestirip masa yaptin ;D

acemi80' Alıntı:
Belki benimki LPG li olduğu için bu senin dediğini hiç bir zaman yapamadı ;D
Hocam bizdeki ilk serieste lpg yoktu 2. sinde 15 sene boyunca kullandık benzinde kim tutat zate ben lpg den bahsediyorum :smiley:
hemide orjinal korbüratörlerini söküp 1700cc ford karbüratörü vardı ikisindede örjinal karbüratölü hiç düşünemiyorum :smiley:))

discovery-V8' Alıntı:
Altuğcum vala burda olsan seri imalat yapardık, Birde Yunusu aldıkmı yanımıza tamamdır ;D ;D Benim çırak işi bıraktı uğramaz oldu artık buralara ;D ;D ;D Bende yeni çırak aldım ikitane ;D ;D ;D

100_7339.jpg
Abi bulmadınki bana Ankaradan bir iş :smiley:))
öğleden beri vinç tamponunu nasıl yapalım diye düşünüyoruz sen olsan proje sende imalat benden düşünmeye ve ölçü almaya harcadığım zamana tampon biterdi

Yeni çırakların hayırlı olsun :smiley:)) bende soracaktım bu parçaları yaparken kimse yardım etmiyormu diye :smiley:

Yarışma Başlıyor !

Land Rover servisinde, 2 adet aynı kaderi paylaşan araç vardı. Diğer resimleri Kerim abi ekler.
Sorumuzu soruyorum,

Bu nedir ?? ;D ;D ;D ;D

hava korugu bozulmasi veya o koruklerin pompasinin bozulmasi :smiley: cozumu 400 liraya bir cift yay ve amortisor bir daha sorun yok

Tempus' Alıntı:
hava korugu bozulmasi veya o koruklerin pompasinin bozulmasi :smiley: cozumu 400 liraya bir cift yay ve amortisor bir daha sorun yok

tabi canım ,koca land rover , fabrikasının aklına hiç gelmemiş bu yayları takmak ,körükle daha kolay hallederiz deyip yoksa körüğü daha uygunmu görmüşler acep :D :D :D

cihanülker' Alıntı:
tabi canım ,koca land rover , fabrikasının aklına hiç gelmemiş bu yayları takmak ,körükle daha kolay hallederiz deyip yoksa körüğü daha uygunmu görmüşler acep :D :D :D

guya kullaniciya konfor ve yukleme durumuna gore ayarlanabilir arka yukseklik vermeyi hesaplamislarda yanlis hesap bagdattan donunce bunu yaya cevirme kitleri en cok satan sey olmus :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,606
Kayıtlı Üye Sayımız
166,903
Kaydolan Son Üyemiz
ugrcan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR