7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,590,842
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

benim rodweller de gecen hafta öldu 13 senemiz geçmişdi beraber bendemi gelsem acaba napsam

Etiketler

günaydın arkadaşlar

KATILMAK İSTİYENLER İÇİN
tuğsanın annesinin cenazesi MARMARA İLAHİYAT FAKÜLTESİ CAMİ İNDE , İKİNDİ NAMAZINDAN SONRA ÜMRANİYE IHLAMIRKUYU MEZARLIĞINDA DEFNEDİLİCEKTİR.

eko' Alıntı:
günaydın arkadaşlar

KATILMAK İSTİYENLER İÇİN
tuğsanın annesinin cenazesi MARMARA İLAHİYAT FAKÜLTESİ CAMİ İNDE , İKİNDİ NAMAZINDAN SONRA ÜMRANİYE IHLAMIRKUYU MEZARLIĞINDA DEFNEDİLİCEKTİR.

Allah rahmet eylesin. Sevenlerine başsağlığı diliyorum.

eko' Alıntı:
günaydın arkadaşlar

KATILMAK İSTİYENLER İÇİN
Allah rahmet eylesin ,
Toprağı bol olsun ,

Herkese tek tek sormiyim burdan sorayım :smiley: Orta kilit ve TC sistem olan discovery 2 de Arkaya detroit %100 kilit takmak ne kadar mantıklıdır? Ve takarsam park manevralarındaki sesler dışında can güvenliğini etkileyecek srounlar olurmu? Benim tek araç ve şehir içi, şehirler arası, arazi heryerde bunu kullanıyorum.

Tempus' Alıntı:
Herkese tek tek sormiyim burdan sorayım :smiley: Orta kilit ve TC sistem olan discovery 2 de Arkaya detroit %100 kilit takmak ne kadar mantıklıdır? Ve takarsam park manevralarındaki sesler dışında can güvenliğini etkileyecek srounlar olurmu? Benim tek araç ve şehir içi, şehirler arası, arazi heryerde bunu kullanıyorum.
Kürşat ,soru tamamen senin araziden beklentilerin le ilgili,
TC çok başarılı bir sistem olmasına karşın ,%100 kilit mantığıyla çalışmıyor.
sürekli karşıt lastiklere güç boşaltıp vererek aracın ilerlemesini sağlamaya çalışıyor ( kime anlatıyorum ;D )
detroit illaki şehir kullanımında ,bazı sorunlarıda yanında getirecektir.
işin ilginci Eren aynı marka, 2 farklı araca aynı kilidi uygulayıp farklı tepkiler aldı.
Bence Çağların aldığı kilidi takıp denemesini bekle,
sıkıntıları kaldırmışlar diyordu.

Yavuz,eren detroit le her yere gidiyor,
tamamen tepkilere alışmakla ilgili,
ama aracı senden başkalarıda kullanıyorsa ,tepkilerini bilmesi gerekir.

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Kürşat ,soru tamamen senin araziden beklentilerin le ilgili,
TC çok başarılı bir sistem olmasına karşın ,%100 kilit mantığıyla çalışmıyor.
sürekli karşıt lastiklere güç boşaltıp vererek aracın ilerlemesini sağlamaya çalışıyor ( kime anlatıyorum ;D )
detroit illaki şehir kullanımında ,bazı sorunlarıda yanında getirecektir.
işin ilginci Eren aynı marka, 2 farklı araca aynı kilidi uygulayıp farklı tepkiler aldı.
Bence Çağların aldığı kilidi takıp denemesini bekle,
sıkıntıları kaldırmışlar diyordu.

ya aslında aklımda yoktu, tc+orta kilit idare edicekdim, şimdi uygun fiyata çıkma bir kilti buldum disco2 için. kaşıntı tuttu ucuzda olunca :smiley: arazide farkı tartışılmaz da asfalt ve şehir içinden emin olamıyorum. Arazidede tc ile birlikde çalışırken sorun olurmu onu bilemiyorum. Genelde elektronik sistem kullanmayan araçlara takıyorlar.

Tempus' Alıntı:
ya aslında aklımda yoktu, tc+orta kilit idare edicekdim, şimdi uygun fiyata çıkma bir kilti buldum disco2 için. kaşıntı tuttu ucuzda olunca :smiley: arazide farkı tartışılmaz da asfalt ve şehir içinden emin olamıyorum. Arazidede tc ile birlikde çalışırken sorun olurmu onu bilemiyorum. Genelde elektronik sistem kullanmayan araçlara takıyorlar.
Benim bildiğim disco II ye uygulama yapanlar var.
sorduğumda sistemi hem beraber hemde ayrı ayrı çalıştırabildiklerini söylediler.
şu an için bir sorun duymadım ama konun hakimi LR ciler.
ben dışardan gazel okuyorum ;D

discovery 2 ye %100 kilit takan bir kişi biliyordum ben oda zaten söküp bana satan kişi ;D ama sonuçta çalışma mantığı her araçda aynı

Aracı standarta çevirip sattılar ondan sökülüyor, diğer parçalarıda başka bir arkadaşa aldık. zaten 3-5 kere araziye çıkartmışlar aracı yapıp

kürşat ben önümüzdeki hafta takacam..ama benimki powetrax...

tahminim en fazla ufak alanlarda kısa manevralarda biraz takırdayacağız.ufuk abide,erende ,yavuzda bir sorun yaşamamış.

çağlar' Alıntı:
kürşat ben önümüzdeki hafta takacam..ama benimki powetrax...

tahminim en fazla ufak alanlarda kısa manevralarda biraz takırdayacağız.ufuk abide,erende ,yavuzda bir sorun yaşamamış.

sistem aynı olunca marka farkı fazla farketmez heralde. Arka teker sürüklüyormuş bazen u dönüşlerde diye duydum, ve manevralarda takıtılar eğer dar alanda yaparsan. Bunların hiç önemi yok , arazideki avantajlarını düşününce. Benim tek korktuğum 100 le otobanda giderken tatlı uzun bir otoban virajında mesela saçma sapan bişiler yapmasın araba. Yada tc ile birlikte devreye girip saçmalamasın

Tempus' Alıntı:

Kürşad benim şahsi fikrim TC ile birlikte çalışmaz bu kilitler ,ya biri ya diğeri devrede olur, %100 olduğu için TC devreye bence hiç girmez bile, orta kilit ve TC muhteşem bişey daha üstün bişey düşünemiyorum.

Bu kombinasyonda kullanan birinide hiç duymadım, TC tamamen iptal edilse , düz şanzıman olsa ben bunu alır takardım ama senin şartlarında bana biraz lüzumsuz gibi geldi.

Yanlış anlaşımasın Sağlamlık bakımından %100 kilit hele detroit tartışılmaz bile, arıza oranı milyonda 1 den az, hele iç yapısnın sağlamlığı normal rover diff tenen az iki kat daha sağlam ayna mahruti kırılmadığı sürece araç yürür, sanılanın aksine aks kesme olayı kesinlikle azalır, çünkü yükü hep 2 aksa eşit dağıttığından herzaman akslara bincek yük yarıya bölünür, düz yolda falan hiç hissedilmez. Benim kafamı karıştıran TC ile veya TC siz kısmı, eğer çok ucuz ise bence al tak durum nedir görelim bende merak ettim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,606
Kayıtlı Üye Sayımız
166,903
Kaydolan Son Üyemiz
ugrcan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR