7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,141,415

Etiketler
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

nejat abi vites çevresi için hazırlıklara başladım ;)

[attachment=2]

buda yaptığımız snorkel için ;D

[attachment=1]

SL370563.jpg

SL370564.jpg

nkurtkaya' Alıntı:
Yunus, 4" yükseltme nasıl oluyor? 2" yay ve amortisör + 2" de şase kupa arası get ile mi?
bütçe meselesi
direk 4" gettte olur
+2"yay 2" getde olur
kupa arası get hiç duytmadım küçük çaponlarda daha çok uygulanıyor

altug onaran' Alıntı:
nejat abi vites çevresi için hazırlıklara başladım ;)

[attachment=2]

buda yaptığımız snorkel için ;D

[attachment=1]

Ne diyebilirim ki? Korkulur sizden ;D

yunus bager' Alıntı:
bütçe meselesi
direk 4" gettte olur
+2"yay 2" getde olur

kupa yükseltmede radyatör, el freni ve vitesler sıkıntı yaratıyor bu nedenle pek tercih edilmiyor

yunus bager' Alıntı:
bütçe meselesi
direk 4" gettte olur
+2"yay 2" getde olur

4" sadece get ile bana uygun çözüm gibi gelmedi. 4" lik yay+amortisör de kolay bulunmadığından 2" yay+amortisöre ilave 2" yayların üzerine get mi uygun olur acaba? Buna ilave gerekli spacer olursa radius arm değiştirmeden 33" sığar mı acaba?

nkurtkaya' Alıntı:
Ne diyebilirim ki? Korkulur sizden ;D

aslında tek sorun elimin altında defender olmaması :(

mudstuff un yaptığı vites konsolu patentli olduğu için en az 5 fark gerekiyor. sonuçta ben direk ondan kalıp yapmadığım ve kendim bir tasarım yaptığım için ölçüler farklı olucak ve onda logo yok bana 3 fark daha lazım

yorumları belkiyorum

Anlamakta zorlanıyorum, neden yanlış olan bir şey savunulur ki???

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51039.0

nkurtkaya' Alıntı:
4" sadece get ile bana uygun çözüm gibi gelmedi. 4" lik yay+amortisör de kolay bulunmadığından 2" yay+amortisöre ilave 2" yayların üzerine get mi uygun olur acaba? Buna ilave gerekli spacer olursa radius arm değiştirmeden 33" sığar mı acaba?

Abi bu değişikliklere ek olarak caster correction burç uygulamasıda yaparsan radius armları değiştirmeden 33" rahat rahat sığar, üstüne birde Yavuz abideki gibi bir dodik uygularsan 35" bile sığdırabilirsin ;)

altug onaran' Alıntı:
...........k bana 3 fark daha lazım
......

bozuk para koymak için 3 küçük yarık
kalem için uzun ince bir oluk.
bardak koyma yerlerinin dibine su tahliyesi için delik

;D

emrahmarti' Alıntı:
Abi bu değişikliklere ek olarak caster correction burç uygulamasıda yaparsan radius armları değiştirmeden 33" rahat rahat sığar, üstüne birde Yavuz abideki gibi bir dodik uygularsan 35" bile sığdırabilirsin ;)

Hedef 33". ucundan accık kesilsin, Yavuz nerdeyse kapının yarısını kesti ;D

nkurtkaya' Alıntı:

aracı disko olarak düşünürsek

heavy duty yük yayları kullanarak direk 33" lastik takılabilir. ama artikülasyonda lastik fazla salınım yapmaz.dar lastikte spacer kullanılabilir ama bazen sürtmeler gözüküyor.

2" offroad yükseltme ve 1" get ile 33" lastik hiç sorunsuz ve ideal ölçüsü olur. bu kombinasyonda dar lastikte spacer kullanılırsa bir sorun olmaz

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Teşekkürler ;D ;D ;D
Mete abi tavsiyeni dikkate alacağım ama artık zaman kalmadı,
ben son hazırlıkları yapıp yatıyorum herkese iyi geceler

Abi iyi yolculuklar,bol bol resim çekmeyi unutmayın.Gerçi senin elemanlar o işi hallediyordu,120 km hız ile giderken şöförün gözüne flaş patlatmışlardı yanlış hatırlamıyorsam ;D ;D

nkurtkaya' Alıntı:
bozuk para koymak için 3 küçük yarık
kalem için uzun ince bir oluk.
bardak koyma yerlerinin dibine su tahliyesi için delik

;D

bardak yerlerinde tahliye deliği süper fikir.

para koyma yerleri fabrikasyon enjeksiyonda sıkıntı olmaz ama benim gibi amatör işlerde kalıptan çıkarma kısmında sıkıntı yaratır. sonradan işlem gerektirir :(

kalem yeri diğerinde var :(

altug onaran' Alıntı:
aracı disko olarak düşünürsek

heavy duty yük yayları kullanarak direk 33" lastik takılabilir. ama artikülasyonda lastik fazla salınım yapmaz.dar lastikte spacer kullanılabilir ama bazen sürtmeler gözüküyor.

2" offroad yükseltme ve 1" get ile 33" lastik hiç sorunsuz ve ideal ölçüsü olur. bu kombinasyonda dar lastikte spacer kullanılırsa bir sorun olmaz

Lastik MT117 olarak 33x10,5x16 veya Special Track 265/75/16 ya da 285/75/16 olacak. Spacer da takılırsa lastikler yukarı artikülasyonda çamurluğa sürtmez mi?

altug onaran' Alıntı:
bardak yerlerinde tahliye deliği süper fikir.

para koyma yerleri fabrikasyon enjeksiyonda sıkıntı olmaz ama benim gibi amatör işlerde kalıptan çıkarma kısmında sıkıntı yaratır. sonradan işlem gerektirir :(

kalem yeri diğerinde var :(

Gecenin bu vaktinde 2 dakkada orijinali incelemeden bu kadar yaratıcı olabildim. Sabaha daha cin fikirlerle gelirim ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR