7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,147,629
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

acemi80' Alıntı:
:D :D :D :D :D :D Bu hep kafamda olan ama bir türlü yapamadığım bir şey bizim okuldaki elektrikçilere(müh.) sordum bir çare üretememişlerdi aklıma geldi belki burada bir çare bulunur diye.

hocam haftasonu kesin bir çözüm buluruz ;D ;D ;D

Etiketler

hocam akan su her daimmi akıyor ,debisi kuvvettlimi yoksa küçük bir deremi ??? çok önemli ,karadenizdeki çoğu yaylalarda senin sistem var anlatmaya çalıştığın sisitem ,çok basit , eski bir araba jantına ,demir janta çark kaynatmışlar ,ortasına mil geçirip ,ucunuda dinamoya bağlamışlar ,dinamodan çıkan ,gücü panoya vermişler ( küçük bir pano) çıkış voltajını sabitlemek için ,ve inanmassın yaklaşık 30 -40 hane buradan besleniyorlar ,aydınlatma direkleri dahil , bu arada bir restoranda yemek yedim sahibi amca 15 yıldır 1 kuruş elektirik parası vermediğini söylemişti ,ama su debisi çok önemli ;)

hocam uygun bir alternatör kullanarak ve bunu çeviricek güce göre bir sistem yapılıp sonrasında depolama için şarj sistemi ve akülerle yaylada fazlasıyla yetecek kadar enerji depolanabilir

ama depolanan enerjiyide tasarruflu kullanmak adına aydınlatmayı ledlerle yapmak gerekli

burda elektrik olmayan bir yaylada aydınlatmayı led kullanarak yaptılar 2 katlı bir evi küçük bir araç aküsüyle 5-10 güne kadar aydınlattılar (şarj sistemi olmadan)

cihanülker' Alıntı:
hocam akan su her daimmi akıyor ,debisi kuvvettlimi yoksa küçük bir deremi ??? çok önemli ,karadenizdeki çoğu yaylalarda senin sistem var anlatmaya çalıştığın sisitem ,çok basit , eski bir araba jantına ,demir janta çark kaynatmışlar ,ortasına mil geçirip ,ucunuda dinamoya bağlamışlar ,dinamodan çıkan ,gücü panoya vermişler ( küçük bir pano) çıkış voltajını sabitlemek için ,ve inanmassın yaklaşık 30 -40 hane buradan besleniyorlar ,aydınlatma direkleri dahil , bu arada bir restoranda yemek yedim sahibi amca 15 yıldır 1 kuruş elektirik parası vermediğini söylemişti ,ama su debisi çok önemli ;)

Bizim su bahçenin ucundan çıkna bir pınr basıncı yeterli zannederim kot farkı 50 M civarında şu kadarını söyleyeyim ben hiç bir ilave alet kullanmadan bu su ile 4 adet büyük boy yağmurlama sistemi çalıştırıyorum

acemi80' Alıntı:
Bizim su bahçenin ucundan çıkna bir pınr basıncı yeterli zannederim kot farkı 50 M civarında şu kadarını söyleyeyim ben hiç bir ilave alet kullanmadan bu su ile 4 adet büyük boy yağmurlama sistemi çalıştırıyorum

oooo ozman iyi bir debi var ,hocam yapanları bulurum ayderden , bir araştırayım benim anlattığım sistem çok iptidai ama su kesilme derdi olmayacağı için ,elektirik kesilme derdide yok ,çok ucuza hallederiz merak etme

herkese iyi geceler ben kaçıyorum

"http://www.youtube.com/v/B_ERb5AG7n4&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1">

yazargezeryolçizer' Alıntı:
hafta sonu beklenen yoğun kar yağışı yüzünden Ankara daki moto cross yarışları iptal ;D ;D ;D

abicim bizi grubu ilgilendirmiyor zaten ;D ;D ;D ;D

biz haftasonu için yanımıza güneş kremi alıcaz ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,844
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR