64 Gün, 24.000 Km........ Orta Asya, Moğolistan....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Arif Hüküm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 261
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,433

Etiketler
için

Gürcistandan Rusya fedarasyonuna girerken Rus kapısının adı ALANİA okunuşu alanya.Ben bu kapıda toplam olarak tam 11 saat bekledim.Üç ayrı belgeyi işaretliyerek doldurmamı istediler ama nasıl doldurursam doldurayım hayır diyerek yırtıp çöpe attılar aklımı oynatma noktasına gelmiştim.
Aynı kapıdan gürcistana giriş yapmak için çıkış yapmam ise sadece ve sadece 30 saniye yazı ile otuz saniye sürdü.
İnsan gümrük kapısına gelince geriliyor.
Sizden rica etsem özel harcamalarınız hariç bu gezide ne kadar harcadığınızı yazabilirmisiniz?
Şimdiden teşekkürler.

Hocam biz nerdeyse 12 geçişin toplamında o kadar zaman harcamadık
Açıkcası harcamalarımı kayıt altına almadığım için net olarak bende bilmiyorum...25.000TL. civarında olması lazım.Bunun içinde yola çıkmadan Özbek+Rus vizesi için x3 kişi 1200$ var, Hazar feribot için ∼700$ + Sadece yakıtı not tutmuştuk, onun detayı da şöyle:

Selamlar...

Yakıt tüketimi ve ortalaması gayet iyi yani tasarruflu.Vize paraları KORKUNÇ.
ben Alanyadan girerken henüz Rus askeri uçağı düşürülmemişti,yeşilpasaport için vize istemiyorlardı ama inanın o saçma sapan gümrük kapısı bürokrasisi yüzünden 11 saat gümrükte ya sabır çekmiştik.

Ülkelere göre , internet ve cep telefonu kullanımını nasıl sağladınız . Ülkelere göre kapsama alanı ve iletişim noktasında sıkıntı yaşadınız mı . En zorlu ve kolay ülke sıralaması nasıldır . Malum artık şu cep telefonu ( ben cep bilgisayarı derim ) olmazsa olmazlarımızdan . Merak edenler ve gideceklere , biraz da bu yönde bilgi verirseniz , çok teşekkür ederiz .

Süleyman hocam, GSM dünyası üniversal, yani her yerde GB bazında tarifeler var, size yarar bir tanesini seçiyorsunuz. Kapsam alanları coğrafi koşullara bağlı. Özbekistanda ve biraz da Tacikistanda sosyal madyaya ( facebook, twitter gibi) bağlanmakta sınırlar var. Aşmak için VPN benzeri bir şeyler kullanmak lazım. Hatırladığım en pahalı Tacikistan da 5GB 1 aylık pakete 20$ , Rusya' da gene 5 GB için 200 Ruble (11,5 TL) gibi bir para ödedim, ama genede en pahalısı Türkiyeydir herhalde....
Selamlar.....

konuyu baştan sona okudum. paylaşımınız için teşekkür ederim. sayenizde epeyce malumatımız oldu.

Harika bir gezi olmuş Paylaşım için teşekkür ediyorum. Tek tek okudum.
En beğendiğiniz ve "işte yaşanacak yer" diyeceğiniz neresiydi bu gezide?

Harika bir gezi olmuş Paylaşım için teşekkür ediyorum. Tek tek okudum.
En beğendiğiniz ve "işte yaşanacak yer" diyeceğiniz neresiydi bu gezide?
Yaşanacak yer kararı zor bir konu ama herhalde "doyduğun" yer olmalı diye düşünüyorum... Türkiyeye küçük Asya denmesi boşuna değil aslında, gezdiğimiz coğrafyadaki özellikleri taşıyan bir çok yer var Türkiye'de. Ama sonuçta bende iz bırakan yerler Pamir Dağları, Altay bölgesi ve Moğolistan Bozkırları oldu. Selamlar..

Arif bey ailenizle birlikte çok güzel bir gezi yapmışsınız. Merakla satır satır okudum. Ben en çok Cengiz Han heykeline gitmek, üzerine çıkmak isterdim.