Merbaha Hocam, bildigim kadari ile yolcu sayisi trafikde tasiyabildigi yolcu sayisini bagliyor. Her bir yolcu icin bir yatak sunulmasi gerekir gibi bir ibare su ana kadar hic bir yonetmelik icinde gormedim. Eger mumkunse bilginin referansinida paylasabilir misiniz ? Benim planlarimi ciddi etkilecek bir konu malesef
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde kamp taşıtı tanımı:
“19) Kamp Taşıtı: Yük taşımasında kullanılmayan; iç dizaynı tatil yapmaya uygun teçhizatlarla donatılmış, hizmet edebileceği kadar yolcu taşıyabilen SA kodlu motorlu araçtır.”
Aynı yönetmelikte motorlu karavan tanımı:
“5.1) Motorlu Karavan: En az aşağıdaki ekipmanları kapsayan, yatacak yeri olan özel maksatlı M sınıfı SA kodlu motorlu araçtır.
(i) Koltuklar ve masa,
(ii) Koltuklardan dönüştürülebilecek uyku yatağı,
(iii) Yemek pişirme imkânları,
(iv) Depolama/Saklama imkânları.
Bu ekipmanlar oturma bölümüne sabit olarak monte edilir; ancak masa kolayca çıkarılabilecek şekilde tasarlanabilir.