54 Willys-ermenek Aksaray Yolculuk- Canlı!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan maziwillys Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,800
Ynt: 54 Willys-ermenek Aksaray Yolculuk- Canlı!

Bence hiç aceleye getirmeyin.Önce bir süre binin.Bu arada yavaş yavaş bir yandan arıcı tanırken diğer yandan ortaya çıkabilecek aksaklıklıklar kendini göstermiş olacaktır.İşte o zaman öncelik-sonralık sıralamasına göre bir plan yapılır.
Hele de kaporta-boya işine gelince: bir süre aracın ayrı ayrı her bölümünü gözden geçirip zaman içerisinde nelerin sökülüp atıldığını ve/veya birilerinin kafasına göre değişikliğe uğratıldığını tesbit ederek ve bunları hem yurt içi ve hem de yurt dışından temin ederek eksikleri el altında hazır edip ondan sonra bu işe kalkışmakta yarar var.Söz gelimi hemen ilk bakışta size bir ön siper gerekiyor.Hem iç havalandırma penceresi ve hemde dış ana çerçeve ile bunu bulmanız gerekecek.Arka kısmı görmedim veya şu an hatırımda değil,üzerinden alınmışsa bir tane arka kapak gerekecek hatta belki o kapağın menteşeleri de gerekecek.İşte bunlar hemen parasını verip binyerden alınabilen şeyler değil.Aramanız gerekecek.Ve belki daha pek çok eksik çıkacak.Yani iş sadece kaportacı ile bitmiyor.Özellikle Hakkı BABALIK'ın aracıyla ilgili toplama aşalasında yaptıkları ve yaşadıklarını hemen bu Willys bölümünde okumanızda fayda var.Belki karşınızda tahminlerinizden farklı bir durum olabilir.
İşin ortasında bu eksikleri tamamlama şansınız olmaz.Önce onları hazır edip sonra kaporta-boya işine öyle kalkın derim.
Şayet sonradan yapma o kabini çıkarıp atacaksanız ve orijinal tenteli hale dönecekseniz orada bile eksikleriniz var demektir.Tenteyi taşıyacak olan boru aksamı,tente eteklerini kaportaya bağlamak için " U " şeklinde " Footman Loop" denilen bağlantı yerleri.Örme kolon ve germeli kolon tokası vs.
Bu jeeplerle daha önce yakın irtibatı olmamış insanların bir takım eksiklerin pek farkında olmama durumları doğaldır.Size bu anlamda onları tesbit etme ve/veya farketme konusunda yardımcı olmaya çalışırız.
Artık gerisi size kalmış olacaktır.

Etiketler

Hayırlı olsun Güle gülekullanın, ben demiştim hic bir jeep yolda bırakmaz.
kolay kolay ısıtamazsınız.

konu biraz dağılacak ama bir anımı anlatmadan geçemeyeceğim.
benimde 1953 model cj3b alma anım:
2012 yılında babamla sivas Gemerek e 53 model willyse bakmaya gittik,
araca bakınca babama dedimki gel baba vazgeçelim buu bizi cok uğraştırır.
araç dokuluyor yolda yan yana gidiyor makas kulakları kopmuş vs.
fren yok ,direksiyon dönsemmi diye düşünüyor,
araka stoplar yanmıyor
muayene yok
altında lastik yok,
babam oğlum bunda bir motor var gerisini bosver bu yasta bu arabada böyle motor gerisi hallolur dedi.
hayırlı olsun dedik.
sivas kayseri 350 km hava yağışlı kar bloklarının arasından gectım.
kayseriye 9,5 saatte geldim.
ertesi günü kollarım kalkmıyordu ve eve girdiğimde ahır gibi kokuyordum
cok sukur aracın tek calısan yeri on farlar ve kalorüferiydi.
beni evime getirmişti
JEEP BİR TUTKUDUR HAYIRLI OLSUN KARDESİM.

HAKKI BABALIK' Alıntı:
Hayırlı olsun arkadaşım. Yardım edebileceğim bir şeyler olursa yazabilirsin.
teşekkür ederim. ihtiyaç duyacağım mutlaka. sizinki gibi bir çalışma olmaz ama eli ayağı düzgün olsun istiyorum ben de. seyit hocamın tavsiyesine uyup önce biraz kullanacağım. ancak acil olan bişey var; sahibi benzin deposu delindiği için çıkarıp atmış.yerine tüp takmış ve sadece tüpde kullanıyormuş bahardan beri. benzin deposunu hemen koydurmam lazım. buralar soğuk oluyor. hem çalışmayabilir kışın hem de aracın tamamen tüp de kullanılması motora zarar verebilir iye düşünüyorum. konyada parçacı hacı başkan'la görüşmüştüm. orijinal istanbuldan bulduğunu söyledi bugün. onu getirtecem inş.

nboya' Alıntı:
Hayırlı olsun Güle gülekullanın, ben demiştim hic bir jeep yolda bırakmaz.
kolay kolay ısıtamazsınız.

konu biraz dağılacak ama bir anımı anlatmadan geçemeyeceğim.
benimde 1953 model cj3b alma anım:
2012 yılında babamla sivas Gemerek e 53 model willyse bakmaya gittik,
araca bakınca babama dedimki gel baba vazgeçelim buu bizi cok uğraştırır.
araç dokuluyor yolda yan yana gidiyor makas kulakları kopmuş vs.
fren yok ,direksiyon dönsemmi diye düşünüyor,
araka stoplar yanmıyor
muayene yok
altında lastik yok,
babam oğlum bunda bir motor var gerisini bosver bu yasta bu arabada böyle motor gerisi hallolur dedi.
hayırlı olsun dedik.
sivas kayseri 350 km hava yağışlı kar bloklarının arasından gectım.
kayseriye 9,5 saatte geldim.
ertesi günü kollarım kalkmıyordu ve eve girdiğimde ahır gibi kokuyordum
cok sukur aracın tek calısan yeri on farlar ve kalorüferiydi.
beni evime getirmişti
JEEP BİR TUTKUDUR HAYIRLI OLSUN KARDESİM.

sağolun. ben de babanız gibi düşündüm herhalde:smiley: dış aksamı 1973'te konya belediyesinden ihaleyle satıldığından beri hiç bakım görmemiş. ancak kaputun altı güzel diye aldım. benim de sağ kolum hala ağrıyor bu arada. jeep, işteyken bile kendini hatırlatıyor:smiley:

seyit' Alıntı:
Bence hiç aceleye getirmeyin.Önce bir süre binin.Bu arada yavaş yavaş bir yandan arıcı tanırken diğer yandan ortaya çıkabilecek aksaklıklıklar kendini göstermiş olacaktır.İşte o zaman öncelik-sonralık sıralamasına göre bir plan yapılır.
Hele de kaporta-boya işine gelince: bir süre aracın ayrı ayrı her bölümünü gözden geçirip zaman içerisinde nelerin sökülüp atıldığını ve/veya birilerinin kafasına göre değişikliğe uğratıldığını tesbit ederek ve bunları hem yurt içi ve hem de yurt dışından temin ederek eksikleri el altında hazır edip ondan sonra bu işe kalkışmakta yarar var.Söz gelimi hemen ilk bakışta size bir ön siper gerekiyor.Hem iç havalandırma penceresi ve hemde dış ana çerçeve ile bunu bulmanız gerekecek.Arka kısmı görmedim veya şu an hatırımda değil,üzerinden alınmışsa bir tane arka kapak gerekecek hatta belki o kapağın menteşeleri de gerekecek.İşte bunlar hemen parasını verip binyerden alınabilen şeyler değil.Aramanız gerekecek.Ve belki daha pek çok eksik çıkacak.Yani iş sadece kaportacı ile bitmiyor.Özellikle Hakkı BABALIK'ın aracıyla ilgili toplama aşalasında yaptıkları ve yaşadıklarını hemen bu Willys bölümünde okumanızda fayda var.Belki karşınızda tahminlerinizden farklı bir durum olabilir.
İşin ortasında bu eksikleri tamamlama şansınız olmaz.Önce onları hazır edip sonra kaporta-boya işine öyle kalkın derim.
Şayet sonradan yapma o kabini çıkarıp atacaksanız ve orijinal tenteli hale dönecekseniz orada bile eksikleriniz var demektir.Tenteyi taşıyacak olan boru aksamı,tente eteklerini kaportaya bağlamak için " U " şeklinde " Footman Loop" denilen bağlantı yerleri.Örme kolon ve germeli kolon tokası vs.
Bu jeeplerle daha önce yakın irtibatı olmamış insanların bir takım eksiklerin pek farkında olmama durumları doğaldır.Size bu anlamda onları tesbit etme ve/veya farketme konusunda yardımcı olmaya çalışırız.
Artık gerisi size kalmış olacaktır.

dediğiniz gibi seyit hocam bir süre bineyim. bugün bir ustaya ön siper ve kabini gösterdim. sonradan monte edildiğine inanamadı. hiçbir iz bulamadı. yapanlar sağlam iş çıkarmış yani.
hocam bir taraftan şöyle de düşünüyorum: bu kabin bu siperle jeep her ne kadar orijinal görüntüsünden uzaklaşsa da araç çok güvenli bir halde bu şekilde. arazide kullanırken allah korusun yan yatma takla atma durumlarına karşı içimden bir ses bu siper uğruna bu kabinden vazgeçme diyor. içimde willys tutkusundan kaynaklanan orijinal olsun baskısı ile güvenli olsun (neticede çoluk çocukla binecez) ihtiyatlılığı çatışması var ve sanki ikincisi ağır basacak gibi. Kabini incelettim. gerçekten çok sağlam. uzun süre kullanılabilir. nihai kararımı vermedim ama henüz. bir süre kullandıktan ve sizlerle görüş alışverişinden sonra bununla ilgili sonuca varırız inş.

Benim boyle bir aracim olsa kaportayi hic ellemem bu sekilde birakirim motor yuruyen aksam vs piril piril parlatirim.suan yurt disinda bu tarz klasik ama efsane araclara yaptiklari bu hatta abd de ozellikle asit ile bu sekile getirmek icin ugrasiyorlar :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hayırlı, uğurlu olsun..
Kazasız-belasız, iyi günlerde kullanın inşaallah.. :smiley:
Sevgiler, saygılar..

yeniarkadaş' Alıntı:
Hayırlı, uğurlu olsun..
Kazasız-belasız, iyi günlerde kullanın inşaallah.. :smiley:
Sevgiler, saygılar..
[/quot
çok teşekkür ederim. darısı bütün willys hastalarının başına.:smiley:

Ömer ali' Alıntı:
abicim bizde dededen kalma 42 model bir willys var çalışan aksamları bence yağın içerisinde kalan bölmeleri (motor defransiyel falan ) kaportaağır bakımlan kurtarıbilir onu canlandırsakmı diye aklıma bir soru işareti ekledin :smiley: senin willysden uzun kilometreside 1 milyona ulaşmış bir jeep askeriyeden cıkma eskiden bizim köyün ilk arabasıymış :smiley:
eğer 1942 ise askeri versiyondur. willys MB olması gerekir. türkiyede olduğunu hiç düşünmüyordum. hem o haliyle bile iş yapar bence :smiley: fotoğraflarını koyabilir misiniz.

54'ün ilk tuz gölü safarisi.

20141002_155558.jpg

20141002_155620.jpg

20141002_155634.jpg

Screenshot_2014-10-02-19-29-01.png

Screenshot_2014-10-02-19-29-07.png

maziwillys' Alıntı:
eğer 1942 ise askeri versiyondur. willys MB olması gerekir. türkiyede olduğunu hiç düşünmüyordum. hem o haliyle bile iş yapar bence :smiley: fotoğraflarını koyabilir misiniz.
fotolarını sorayım bir mahsuru olmaz ise koyarım ne demek

dostlar bir sorum olacak. tenteli yahut kabinli olarak 1954 willys'i olanlar varsa acaba aracın zeminden yüksekliği ne kadar. kendiminkiyle kıyaslayacağım.

maziwillys' Alıntı:
maziwillys' Alıntı:
Değerli arkadaşım Ömer Ali bu araçla ilgili görüşebilirmiyiz. Tel. 05459770702

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

SON KONULAR

Geri