52'DEN M38 YAPIMI!!!AYDIN FARKI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yılmazjeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,795
Ynt: 52'DEN M38 YAPIMI!!!AYDIN FARKI

ARKADASLAR SON KOYDUĞUM SARI JİP SATILIK.KENDİ ARABAM ONU SATMAK İSTİYORUM 1950 MODEL.AMA SATILMAZSA DA YİNE ÖNCEKİ GİBİ M38 YAPMAYI DÜSÜNÜYORUM.FİYAT 8.000 PAZARLIK YAPARIZ.
YILMAZ KAVAS AYDIN-MERKEZ 0543.632.6983

Etiketler

Merhaba,
Aydın Jeep konusunda gerçekten 1 numara.
Şöyleki,belki İstanbul da çok gösterişli araçlar çıkabiliyor ancak Aydın ve ilçesi Çine de ben 94 yılında 7 adet Cj5 1 adette Cj6 topladım Marmaris te rent yapmak amaçlı o tarihlerde Çine de ihaleci Mustafa Kömürcü vardı yanlış hatırlamıyorsam ondan almıştım motor şanzuman ve defransyel muayyer olarak 1 ay diye girdim sanayiye 3 ayda zor çıkmıştım.
Km saatleri ve motor numarası çakmak için Aydın merkeze gitmiştim 2 kez.
Hey gidi günler hey :smiley:
Sanayide kala kala insanlıktan çıkmış,Aydın merkezde L salonu olan bir pizzacı vardı oraya gittiğimizde kızlar baktığında banamı bakıyorlar acaba der şaşkınlık yaşardık ;D
Tam nostalji oldu benim için sayfanı meşgul ettiysem affola der selamlarımı sunarım.

yasakşehir07' Alıntı:
ben cevap vereyim sanırım farklı bir aracın çünkü sarı olanın boyası eski ve paslanmalar var.tabi aracı çok önceden topladılarsa bu sefer de işçilik kusurları ortaya çıkıyor maalesef.kısa zamanda deforme olmuş demektir.yine de ellerine sağlık usataların.ama sonuçta aynı araç nasıl m38 oluyor onu anlamadım.zaten m38 kasa tadilatını yaptıkları araç.diğer yuvarlak çamurluklu olanlar da m38a1 diye devam eder vs vs .
çok teşekkür ederim
bu jeep C3 ve M38 denilem modeller arasındaki farklar ile hiç ilgilenmeden. başka bir hayranlığım vardır bu tip araçlara. kısaca anlatmak isterim. ben Ankara Beypazarı doğumluyum. ama bebekliğim den itibaren istanbulda olmanın verdiği duygu ile 70 li yıllarda yazları okul tatilinde vs. Beypacarına ananemin yanına giderdim. o dönemlerde köyler ile ilçenin bağlantı yollarının durumu vahim olduğundan taksi kavramı jeep ile özdeş bir yapıya sahipti ve doğal olarak her kezin jeep i vardı 52 denirdi ,vilis denirdi ,jeepci kadir denirdi, teke denirdi. buna benzere yerel isimlsri hatırlıyorum bu işlerde nam salmış kişiler olarak ama hiç unutamadığım tek şey vardı. bu araçlar hiçbir offroad donanımı olmadan öyle yerlere giderlerdi ki bir tek ben şaşırırdım. benim otomobil kavramına çok ters ve aynızamanda çok çekici gelirdi. biri ava gidecek ve beni de alacak diye gözlerinin içine bakardım. bu arabaları bu günlere kadar getirip iyi kötü ayakta kalmasını sağlayan ustalara, her türlü teknolojik gelişmeye ve konfora direnerek bu araçları sahiplenenlere. Ve en önemlisi de bu sevginin ülkemize amerikan mandası döneminde girmiş olmasınına rağmen ithalatı yapılmamış tek araç olarak yaşanmasını sağlayan ordumuza teşekkür etmek gerekli.
zamanınızı aldım
teşekkürler.

ARKADASLAR HEPİNİZE BU İSLERE VAKİT AYIRDIĞINIZ VE O GÜZEL YORUMLARINIZI BENİMLE PAYLASTIĞINIZ İÇİN SONSUZ TESEKKÜRLERİMİ SUNARIM.
SAYGILARIMLA..

kolay gelsin usta, ege bölgesınde 1944-46 model içten farlı willys bulunurmu acaba

09

Fotoğraf0170.jpg

Fotoğraf0173.jpg

Fotoğraf0180.jpg

Fotoğraf0176.jpg

Fotoğraf0148.jpg

SON HALİ GİTMEDEN ÖNCE CEKMİSTİM AREFE GÜNÜ GİTTİ BUNLAR SON FOTOLAR
AKSESUARLARINI SAHİBİ TAKICAK COK PARCA ALMIS ANKARADAN ONLARI BİDAHA BAKIMA GELDİĞİ ZAMAN GÖRÜCEZ ARTIK.
COK GÜZEL BİR ARABA OLDU SU İÇİNDE GİDEN MOTORDAN BİDE BENZİNLİ BİNMEYEE DOYULMUYOR

Fotoğraf0216.jpg

Fotoğraf0217.jpg

Fotoğraf0218.jpg

Fotoğraf0219.jpg

Maşşallah,
elinize sağlık,
sahibi güle güle kullansın,
ben söke'deyim, araç nereye gitti acaba?
belki yakınlardaysa görürüz :smiley:
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR