50mm Lens Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cengizvur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,701
Ynt: 50mm Lens Seçimi

meakin' Alıntı:
peki manzara resmi için çok net çeken 1500tlyi geçmeyecek şekilde lensler varmı

Bu kadar iddialı bir objektifi aramanız ile Canon 550D/Nikon D3100 alma planınızı kusura bakmayın ama bağdaştıramadım. Yeni başladığınızı düşünüyorum, yanılıyor muyum?
 

Etiketler

Ynt: 50mm Lens Seçimi

Kaba bi dil kullanmadan nasıl anlatacağımı bilemiyorum ama...eğer bu olaylara, herhangi bi forumda "bana objektif önerir misiniz" diyecek kadar uzaksanız, bence önce bi durup biraz daha bilgi sahibi olmanız sizin açınızdan daha iyi olur. Yazdıklarınızdan fotoğrafa yeni başladığınızı, hatta başlayacağınızı çıkarıyorum. Bir çok insan gibi siz de ilk bakışta kolay gibi görünen "manzara" dalını seçmişsiniz. Ama inanın bu ilginiz kısa bi süre içinde başka yerlere kayacaktır. Muhtemelen önce makroya, sonra da uzun pozlama, ışıkla boyama gibi daha eğlenceli tekniklere merak salacaksınız. Bu arada alacağınız 1000 liralık sabit odaklı geniş açı lens belki de masanızın üzerinde hiç kullanılmadan aylarca duracak. İşte bu yüzden, bi süre basit bi 50mm ve 18-55 kit lensle takılıp, fotoğraf merakınızın nereye gideceğini görmek çok daha ekonomik ve mantıklı olur.

Ayrıca, eminim herkesin kabul edeceği bi gerçek var ki, ne kadar iyi fotoğraflar çekeceğiniz ekipmana bağlı değil. Aksine, bazen bilginizi aşan bi ekipmanla karşı karşıya kalırsanız kafanız iyice karışacaktır ve iyice zorlanacaksınız. Yukarıda da birinin söylediği gibi, f1.8 bayağı dar bi netlik aralığı vericektir, bu da sizin "net" fotoğraflar çekmenizi zorlaştıracaktır vs vs vs...Demek istediğim, ekipmanla fotoğrafçının orantılı olması daha iyi olur.

Bu arada benim tavsiyem Tamron 17-50 olacaktır. Hem kalitesi, hem otofokus motoru olması, hem inanılmaz keskinliği, hem fiyatı, hem 50mm'de f2.8 açıklık vermesi...elden çıkarmak istemeyeceğiniz bi objektif olacaktır.

Ama siz yine de kendi objektifinizi seçecek kadar bilgi sahibi olmadan yatırım yapmayın :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,252
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst