50 Liralık Bir Çadırın 200 Liralık Bir Çadırdan Ne Gibi Eksikleri Vardır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan thisrockhero Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,995
Ynt: 50 Liralık Bir Çadırın 200 Liralık Bir Çadırdan Ne Gibi Eksikleri Vardır?

Adrenalin'de satılan ve piyasada genelde görebileceğiniz ciddi markalı çadırların hepsi min. 210 cm boyunda üretilir. 150 lik ölçü mümkün degil, cocuk cadiridir olsa olsa ;)

Etiketler

Deep' Alıntı:
Adrenalin'de satılan ve piyasada genelde görebileceğiniz ciddi markalı çadırların hepsi min. 210 cm boyunda üretilir. 150 lik ölçü mümkün degil, cocuk cadiridir olsa olsa ;)

teşekkür ederim öyle olmalı.

Çocuk çadırı olur mu Mert Paşam.

Hobbitler için özellikle Frodo Baggins için üretilmiştir.
:smiley:

tamam ben yanlış bakmışım 205 -150 -105 diyor ilginiz için teşekkürler.

husky fighter ile ilgili daha önce de soru sorulmuştu ama kullanan yok sanırım.
ben de bir çadır istiyorum ancak Lafuma lar konusunda kararsız kaldım.

piyasada pek 4 mevsim yok gibi. alacağım çadırı Allah ömür verirse en az 10 sene kullanmayı düşünüyorum

youtube da 35 senelik bir North face görmüştüm. taş gibiydi ama modeli kuzey-güney savaşından kalmaydı :smiley:

http://www.gear.com/p/sierra-designs-meteor-light-2-tent-2-person-3-season

üst linkteki bu çadır aşağıdaki sitede indirimde.

http://www.sierratradingpost.com/p/,3234G_Sierra-Designs-Meteor-Light-Tent-2-Person-3-Season.html

iki sitede de çadırın üst tentesinin resmi yok acaba bu üstü olmadan mı satılıyor demek ;D ;D

olur olur acemiliğimize denk gelmesin öyle bir şey varsa seçerken göz önünde bulunduralım.

ayrıca 3000mm alt, 1500mm dış tente su geçirmezliği, en çok olsa olsa bahar aylarında yağmurlu bir günde kamp yapacak birisi için yeterli mi?

aşırı gecikmişim ama http://www.kutupayisi.com/Product.aspx?CategoryId=24&ProductId=4109 bende bundan almayı düşünüyorum

murat abi yazmış 200 tl ye aly.pollü çadır bulursanız hemen haber verin yazmış :D hala istiyorsan alabilirsin :D ama kalitelimi bilmem :D

Su dayanıklılığı yerlerde sürünüyor yahuu.

3000 - 6000 su sütunu.

Onun yerine Evolite çadırlara baksana piyasada.

Ayrıca 4 adet çadırım oldu. Gerek kalmadı çadır almama.

ben genellikle yazın kullanacağım ama ara sırada sonbahar aylarında havanın kötü olmadığı günlerde düşük irtifalarda kamp ve ormanlık alanlarda kullanabileceğim uygun fiyatlı bir çadır arıyorum.

sizce 3 mevsimlik mi 4 mevsimlik mi almalıyım?

genellikle tek bazen 2 kişi kullanırız 2 kişilik mi 3 kişilik mi tercih edeyim?

kaç mm lik su sütununa sahip olması gerekir?

ben kampçılığa yeni başlayacağım tecrübeli abilerimiz bilgilendirirse sevinirim.

Çadır alırken (kişi sayısı+1) olarak almanızda yarar var. 2 kişilik diye satılan çadırlarda içeri başka eşya koymanız için pek yer kalmaz. Biraz sıkışık olur.
Siz yaz ve sonbaharda kuıllanacağınız için 3 mevsim yeter diye düşünüyorum. Daha soğuklar için 4 mevsim öneririm.
Çadır kalitesi ile ilgili olarak yorumlar yapılmış. Ben kendi deneyimlerimi paylaşmak isterim;
3+1 kişilik 4 mevsim Hannah çadırımız var, 2003 yılından beri sıklıkla kullanıyoruz (sayısını hatırlamam mümkün değil). Dikkatli ve titiz bir kullanıcıyım, bu nedenle hiçbir sorun çıkarmadı. Kamp dönüşü eğer biraz bile nemli ise mutlaka serer kuruturum. Çadır altına branda türü birşey sererseniz alt delinme gibi sorun yaşamazsınız. Tabii çadırı kurduğunuz yerde öncelikle taş, diken vb gibi sivri ve çıkıntılı şeyleri temizlemekte yarar vardır.
-10 derecede 3 kişi kaldığımızda dahi en küçük bir terleme yapmadı, içi hep kupkuru idi, bu nedenle de üşümedik. Dışarısı çok nemli dahi olsa çadırda kalanların nefesindeki buharı dışarı atabilecek özellikte kumaşı olması büyük avantaj, yoksa kendi nefesinizin buharı nedeniyle üşürsünüz :smiley:)

erdal hocam bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim tavsiyelerinizden hareketle birkaç model belirledim bunlar hakkında yorum yaparsanız sevinirim.

easy camp meteor 200
bu çadır çok hoşuma gitti 2 kişilik 3 mevsim 2000 mm su basıncına dayanıklı 2.9 kg tek kötü yanı önce dış tentesinin kurulup sonra iç tentenin takılması yani istenildiği zaman tek tente olarak kullanılamıyor.
http://www.adrenalinoutdoor.com/Explorer-Meteor-200-2-Kisilik-cadir_14853.html#0

loap texas 3
2 kişilik 3 mevsim 2000 mm su basıncı 3.5 kg
http://www.adrenalinoutdoor.com/iki-kisilik-tek-bagajli-genis-ic-hacime-sahip-kampcilik-kullanimi-icin-ideal-rahat-ve-hafif-bir-cadir0D-_4744.html#0

zajo montana 2
özellikleri ve ağırlığı bakımından en iyisi bu fakat turuncu rengi bana biraz kötü geldi
2 kişilik 3 mevsim tentede 3000 mm tabanda 7000 mm su basıncı 2kg.

http://www.adrenalinoutdoor.com/Zajo-Montana-2-uc-mevsim-cadir_5363.html#0
ben bunları bulabildim başka tavsiyelerede açığım.

lafuma campo 2
içlerisinde en bilindik marka 2 kişilik 3 mevsim 3.5 kg ağırlığında suya dayanıklılık konusunda resmi sitesinede girdim bilgi bulamadım fiyatı diğerlerinden biraz daha pahalı.
http://www.adrenalinoutdoor.com/Lafuma-Campo-2-3-Mevsim-cadir_13967.html#0

Hepsi de olur, ama ben olsam Lafumayı tercih ederdim. Diğerlerini tanımıyorum ama lafuma en iyi markalardan biridir. İşin hakkını verdiğini düşünüyorum

merhabalar araştırmaya devam ediyorum.

murat abinin tavsiyesi üzerine evolite çadırlara baktım oregon modeli hoşuma gitti 2 kişilik 4 mevsim su sütunu tentede 5000 mm zeminde 8000 mm 2.9 kg ağırlığında fiyatı da çok uygun kamp çadırları fiyatında. yalnız marka hakkında internette hiçbir bilgi bulamadım resmi sitesi bile yok.

http://www.shoppingtv.com/sporoutdoor/outdoor/kamp/evolite-oregon-2-kisilik-4-mevsim-cadir/1/123610.aspx

birde çift tende ve tek tente hakkında merak ettiklerim var.

bazı arkadaşlar çift tentenin yazın çok bunaltıcı olacağını bazıları ise çift tentenin havalandırması iyi olduğu için daha iyi olacağını tek tentenin ise sauna gibi olacağını söylüyor hangisi doğrudur. mesela 4 mevsim çadırı yazın rahat kullanabilirmiyim? yoksa yaz kullanımı için kamp tipi çadırlar dahamı iyi olur?

Ben 4 mevsim çadırımı yazın da kullandım, bir sıkıntı yaşamadım. 2 kat arasında kalan havanın ısı yalıtımına faydası olduğunu düşünüyorum. Ancak yazın imkan varsa bir ağaç gölgesine kurmakta fayda var

Hele ki çadırınız benim Hannah creek 2 gibi koyu renkli ise. İçine hiç girmemenizde fayda var:smiley::smiley:

Albatrosses' Alıntı:
birde çift tende ve tek tente hakkında merak ettiklerim var.

bazı arkadaşlar çift tentenin yazın çok bunaltıcı olacağını bazıları ise çift tentenin havalandırması iyi olduğu için daha iyi olacağını tek tentenin ise sauna gibi olacağını söylüyor hangisi doğrudur. mesela 4 mevsim çadırı yazın rahat kullanabilirmiyim? yoksa yaz kullanımı için kamp tipi çadırlar dahamı iyi olur?

Çift tente her zaman iyidir. Tek katlıda çatı havalandırması ve kapıyı açsanızda serinlemeye fayda etmez ayrıca soğuk gecelerde terleme yapar. Çift tentede (genelde bu konu pek bilinmez) sıcakta üstteki tentenin etekle zemin arasını çoğaltıp (eteği yükseltip) hava sirkülasyonunu(termik) çoğaltıp serinleme sağlayabilirsiniz. Yatmadan önce havanın durumuna göre etek boyunu ayarlamalısınız. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR