50 Liralık Bir Çadırın 200 Liralık Bir Çadırdan Ne Gibi Eksikleri Vardır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan thisrockhero Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,997
Ynt: 50 Liralık Bir Çadırın 200 Liralık Bir Çadırdan Ne Gibi Eksikleri Vardır?

Yaz mevsiminde güneşli günlerde üst brandayı mutlak suret ile sökmek gerek.
Güneş ışıkları ile yıpranmasına engel olmak için.
Üst tente çıkarılamayan bir model ise. Kamp malzemelerinin içinde bulunan her hangi bir örtü ile üst tenteyi güneş ışıklarından korumalı.

Etiketler

selamlar çadırımın markası alba star , çadırımı deniz kıyısında ağaç altında fazla güneş görmeyecek şekilde kuruyorum Antalya'nın güneşi malum haşlar adamı, dağda ise kışın rüzgarı mümkün mertebe az alan yerlerde konaklıyorum ama söylediğiniz gibi çok ağır kış koşullarında pek dayanıklı olmaz . ;)

resimler .

Resim 782.jpg

Resim 792.jpg

Doğru söze ne denir Mert Paşam.
İyi Etkinlikler Tuncel Bey.

Arkadaşlar doğru söylemiş. Resimde göstermiş olduğun çadırı 3 sene kullandım tatillerde ve saolsun hiçde yolda bırakmadı.
Ve busene artık iyi bişey alayım dedim ve HUSKY aldım. Bu sene Urla demircilerde 3 gece kaldım. Ve bu üç gece felaket bir fırtına çıktı ki eğer eski çadırım olsa idi mazallah nolurdum bilmiyorum. Profesyonel çadırın sıcak tutma diye bir özelliği yoktur;
1 dikişleri daha sağlamdır,
2 polleri diğerine nazaran yine kat ve kat sağlam ve hafitir.
3 üst tente ile alt zemin tentesinin su geçirgenliği daha yüksektir (kuvvetli)
4 aynı şekilde su geçirgenliği gibi rüzgar içinde geçerli.

Eğer diyorsan ki sadece yazın kamp alanlarında kullanacağım başka herhangi bir zamanda kullanmam diyorsan o çadır size gerektiğinden fazla yeter.

büyük ihtimalle benim çadırımda seninkinin aynısı.
yalovada yağmur yağdığında çok yağmadı ama su geçirmedi.
Fakat gece delmece yaylasında içeriden çok terleme yaptı.

Hiç bu kadar tartışmaya gerek yok bence... Kullanım yerleri farklı her iki çadırında...
Eğerki sakin bir havada deniz kenarında kırda vs. kulanacaksanız sadece senede bikaç kez, ne gereği var pahalı bişey almanın.. Carrefourda daha dün vardı 17 tl ye... amaç sizi ıslatmasın yağmurda ve sinekten böcekten korusun...
Ama daha extreme yerlerde kamp yapacaksanız, -Ki extreme yerde kamp düşünüyorsanız profesyonel kampa adım atmışsınız demektir. O halde malzemelerinzde (başta çadır olmak üzere son derece profesyonel olmalıdır...

Yada iyi bir örnek vermek gerekirse; (Ağırlıklı olarak kampçılar erkek olduğuna göre iyi bir örnek olacaktır sanırım....)
Kullan at jiletlere, Mach3 jiletleri arasındaki fark gibidir...
Her traşta yeni bir tane açmak zorunda kalmazsın pahalı alırsan.. Daha doğrusu pahalısı demeyelimde kalitelisi diyelim pahalı olup, kaliteli olmayanlarda mevcut...
Bir diğer açıdan bakarsakta kullan at bıçaklar diğerlerine göre daha hijyeniktir... Onun gibi avantajlarıda var ucuz olanın.. mesela bişi olsa üzülmez atar yenisini alırsın... yedek parçaydı yamaydı arayıp uğraşmazsın...
Şunuda unutmayın çok pahalısnıda alsan, zaman içerisinde gene yıpranacak, doğaya karşı özellikle ağır şartlarda çok daha kolay yıpranacaktır ve ucuz olanından farkı kalmayacak tabi ucuz olan o ağır şartlara hiç dayanamaz o da ayrı... :smiley:) ucuz vede kaliteli daha doğrusu kalitesi yüksek fiyatı düşük ürünleri tercih etmeyi yeğelerim her zaman....
Bir örnek daha vereyim herkes değişik değişik markalarda kamp ve avcı bıçakları kullanıyor...
Ka-bar diye bi marka duydunuz mu bilmiyorum netten bakın...
Ucuz değil bu da gerçi... Ama kaliteliyim diyen birçok markayı silip atarken, onlara göre son derece ucuzdur...
Özellikle 1211 ve 1212 yi tavsiye ederim. Zevkinize kalmış...
Saygılarımla,

by-jingless' Alıntı:
Yada iyi bir örnek vermek gerekirse; (Ağırlıklı olarak kampçılar erkek olduğuna göre iyi bir örnek olacaktır sanırım....)
Kullan at jiletlere, Mach3 jiletleri arasındaki fark gibidir...
Her traşta yeni bir tane açmak zorunda kalmazsın pahalı alırsan.. Daha doğrusu pahalısı demeyelimde kalitelisi diyelim pahalı olup, kaliteli olmayanlarda mevcut...
Bir diğer açıdan bakarsakta kullan at bıçaklar diğerlerine göre daha hijyeniktir... Onun gibi avantajlarıda var ucuz olanın..

:smiley:
eğlenceli bir açıklama olmuş.

ama haklısın. kamp malzemeleri de tıpkı hayatımızdaki diğer malzemeler gibi ihtiyaca göre tercih edilir.
ucuz çadır kullanan arkadaşlarımız hayatlarından memnunsa demekki pahalı malzemelere ihtiyaçları olmamış.
o zaman daha fazla para harcamalarına gerek yok.

gereklı acıklamaları arkadaslar yazmıs bıze bı sey kalmamıs ama ben kampanyadan aldıgım cadırımdan cok memnunun 60 ytl ye almıstım ne yagmur gecırıyo nede camur:smiley: tek sorunu havalandırması olmasına ragmen sıkıcı bı havası olması sıcak oluyo boguluyom sandım:smiley:)

Kapısına tülden 2. bir kapı yok mu.?
Varsa diğer kapıyı yarısına kadar açık tutun.

var hocam sanırım hava sıcaktı o gun onada care buldum arac akuden aldıgım elektrıkle vantılator kurdum:smiley:))

Merhabalar
50 tl çadır ; 30 günlük kullanımdan sonra dikiş yerlerindeki ipler esnemekte buralardan sabah güneşini alabiliyorsunuz.
Sabah uyandığınızda oluşan nemle ve sızan güneş ışığı ile gökkuşağı görebilirsiniz.Boyumdan uzun olduğum için süreli kafam çadıra değiyor burda da su geliyor sabah burunlar tıkalı şekilde uyanıyorum
hafiftir yazın bisikletle yaptığım kamplarda kullanırım kurulması kolaydır.
Çalıdan taştan daha özenli korumalısınız.
plastik poller kıralabilir

200 tl çadırı

kullanılan malzeme iyidir. Dikiş yerleri özel bantla kapatılmıştır. Dikiş yerleri esnemez su geçirmez.
poller aluminyumdur daha sağlamdır esner kırılmaz
Çadır terleme yapmaz rahat uyku uyursun dinlenirsin
Birde su geçirmeyeceğini ve rüzgarada dayanacağınız bilirsin huzurlu olursun.(200 tl verdiğin için başta huzursuz olursun ama zamanla geçer)
kurulması biraz daha zordur 50 tl lik e göre 5 dk daha uzun olabiliyor.

önemli olan kullanım yeri, kullanım sıklığı, kullanım zamanı mevsimidir.

200 liraya polleri Alimunyum lan bir çadır bulursanız haber verin Zafer Bey.
;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR