50.000 TL'ye Hangi Arazi Aracını Alayım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mirali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,247
Ynt: 50.000 TL'ye Hangi Arazi Arac?n? Alay?m?

Disco 2 de elktronik cekis kontrol sistemi sorun yaratirsa masraf agir olur.
Sensorlerin 1,5-2 bin lira oldugunu duymustum.

Etiketler
Ynt: 50.000 TL'ye Hangi Arazi Aracını Alayım?

1) toyata landkuruzer 100
2)landrover difander 110 98model üstü
3)disko2
4)mitsibişi 2003 üzeripajero

Hoş geldin dostum. alacagin araç turbo dizel land cruiser ılandakileri 40 alirsin. 5 vinç lastik 2 yede 12-20 glbre iki otomatik 3 de onumuzdeki sene mazot parasi..

vosdost' Alıntı:
Disco 2 de elktronik cekis kontrol sistemi sorun yaratirsa masraf agir olur.
Sensorlerin 1,5-2 bin lira oldugunu duymustum.

Yaratırsa ... % kaç bu ihtimal? Ankara Artvin Arhavi arası 900 km 16 saat yol için de Defender önerilmez ki. Ben haftasonu şile'ye gittim geldim (1 saat yol) canıma okudu.

Ihtimal dusuk. :smiley:
900 kmde honda civic efendi kullanimla 200 lira yakar.
Arazide defender. kirilmaz dokulmez.yolda honda sorun yaratmaz.
:smiley:

vosdost' Alıntı:
Ihtimal dusuk. :smiley:
900 kmde honda civic efendi kullanimla 200 lira yakar.
Arazide defender. kirilmaz dokulmez.yolda honda sorun yaratmaz.
:smiley:

İyi de, Ankara'dan Civic ile Arhavi'ye gidince orada yaylalara da Civic'le mi çıkılacak? Memlekete gitmişken ava çıkmamak olur mu? Civicle mi çıkılacak ava?

4 ceker civic olursa olabilir. :smiley:
Ortaligi karistirdim galiba :smiley: neyse ben fikir sunmuyorum artik :smiley:

RedlinE' Alıntı:
Hoş geldin dostum. alacagin araç turbo dizel land cruiser ılandakileri 40 alirsin. 5 vinç lastik 2 yede 12-20 glbre iki otomatik 3 de onumuzdeki sene mazot parasi..

hoş bulduk ;) güzel bir alternatif teşekkür ederim.Ankaraya bekliyoruz ;)

Dostum heralde Ankara olmıcak bilecikden sonra gozum çok korktu. ama sogucak her turlu uyar.

Öncelikle aramıza hoş geldiniz.
Tercihinizi hangi araçtan yana kullanırsanız kullanın, ekonomi ve güç için turbo dizel tercih edin derim. 50 bin liralık bütçe ile yeni nesil turbo dizel motoru olan bir 4 çeker pekâla bulabilirsiniz. Off-road a hazırlamak gibi bir düşüncenizde olmadığına göre, mümkün olduğunca yeni model araştırın derim.
Bu arada Arhavi'liler Laz'ca bilir. Sanırım sizde Laz'sınız :smiley:

bende arazi aracı arastırıyorum bir suredir. 50.000 TL lik butceye discovery td5 HSE 2002 temiz bir tanesi 37.000 civarı bir paraya ortalama aksesuarlı alınabilir kanısındayım. 3.000 TL gibi bir ucrete de hosunuza gitmeyen yerler duzenlenebilir...
Ben arac arastırırken
2. El satısı
Vergisi
Yakıt Tuketimi
Arazi performansı
sehir ici konforu
ankarada bulunabilir ligi olarak baktım.

30.000 i gecmek istemedigim icinde 2006 suzuki grand vitara da karar kaldım, bir 10.000 daha cıkabilseydim Td5 dusunurdum.

bende bu araçla tecrübelerime dayanarak Ssangyong Actyon Sports'u öneriyorum. Taksi konforunda pic-up... Fiyat olarak 35-40 bin arası sıfırı, vergisi düşük, yakıtta ekonomik. Ve gezenbilirle katıldığım bi gezide (standart haliyle) uzun ve derin bi çamur geçişinde hiç zorlanmadı ve bikaç kezde kum deneyimim oldu yüzümü kara çıkartmadı.
Mersedes motor-şanjuman destekli kore üretimi bir araç. Bi araştırın gidin bi test sürüşü yapın bence....
Saygılar...

SsangYong_Action_3066_27.jpg

2222222.jpg

633_1.jpg

bazen fazla araştırmak insanı kararsız ve yorgun kılıyor,alternatifleri değerlendirmek tabii gerekli kar,zarar,yararlılık vb..açısından ama kantarı biraz kaçırınca sıkıntıı oluyor
bumu olsun ama şunun buyu var bunun şuyu var gidiyoda gidiyo...
ve 2008 grand vitara aldım sıkıntıdan kurtuldum,umarım iyi ve doğru bi seçim yapmışımdır
yorumcu arkadaşlara teşekkürler.....
amaaaaaa sıkıntı bitmiyo tabi şimdide yükseltme kiti ni taktırsam mı? nerde taktırabilirim? lph taktırsam mı?hangi marka taktırsam?....vb..
sanırım hiç bitmicek de bu sıkıntılar tabi sıkıntı diyorumda tatlı sıkıntı bunlar :D

mirali' Alıntı:
...ve 2008 grand vitara aldım sıkıntıdan kurtuldum,umarım iyi ve doğru bi seçim yapmışımdır
yorumcu arkadaşlara teşekkürler.....
amaaaaaa sıkıntı bitmiyo tabi şimdide yükseltme kiti ni taktırsam mı? nerde taktırabilirim? lph taktırsam mı?hangi marka taktırsam?....vb..
sanırım hiç bitmicek de bu sıkıntılar tabi sıkıntı diyorumda tatlı sıkıntı bunlar :D

Hayırlı olsun aracınız, kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

nkurtkaya' Alıntı:
Aracı hem günlük hem de arazide kullanacaksanız, yani tek araç olacaksa, almaMAnızı tavsiye edeceğim araçlar: Defender, CJ
Eğer aile kalabalık bagaj da lazım ise 3 kapılı veya ufak araçları Jimny, Terios, Niva düşünmeyin bile.
Park yeri ve park etme sorunum yok Pick-up kullanırım derseniz 2006-2008 model Hi-Lux, L200, Navara olabilir.
Yok pick-up istemem derseniz Discovery II, Land Cruser VX100 olabilir.
İyi ama yakıtı da makul olsun çok fazla da büyük olmasın derseniz 2007-2008 model Suzuki Grand Vitara olabilir.

Hangi aracı alırsanız alın, cebinizde 3-5 bin kalmasında fayda var. En azından A/T veya duruma göre MTR lastik almak, vinç taktırmak gerekebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR