5 Dakikada Karavan 5 Dakikada Kamyonet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,875
Evet 5 dakikada mobilyaları yatakları duşu mutfağı halleti. Peki elektrik aksamı? güneş panelleri, duşun ve mutfağın su giriş ve çıkışları? Mutfakta sadece lavabo var yemek pişirmek için ocak yok

Yani sadece mobilyaları koymak bence yeterli değil.Eğer sen tüm karavanı yarım veya 1 günlük sök tak işi ile Ducato içine koyabilirsen işte o zaman gerçek sök tak karavan olur.
Yoksa demonte yatak yerine bir şişme yatak
Mutfakta yemek yapma yerine dışarda tüpte yemek pişirme ve çeşmede bulaşık yıkama ile de panelvan dediğimiz araç karavandır zaten :smiley:

Etiketler
Evet 5 dakikada mobilyaları yatakları duşu mutfağı halleti. Peki elektrik aksamı? güneş panelleri, duşun ve mutfağın su giriş ve çıkışları? Mutfakta sadece lavabo var yemek pişirmek için ocak yok

Yani sadece mobilyaları koymak bence yeterli değil.Eğer sen tüm karavanı yarım veya 1 günlük sök tak işi ile Ducato içine koyabilirsen işte o zaman gerçek sök tak karavan olur.
Yoksa demonte yatak yerine bir şişme yatak
Mutfakta yemek yapma yerine dışarda tüpte yemek pişirme ve çeşmede bulaşık yıkama ile de panelvan dediğimiz araç karavandır zaten :smiley:

Karavan donanımı konusunda zevkler farklı, biliyorum. 33 yıl önce bir sürü dolapla başladık. Şimdi karavanımızda bu 5 dakikada takılıp sökülebilenden daha az mobilya var. Eşimle şu kanaata vardık. Karavanda dolap koridorları içine sıkışmak istemiyoruz. Zamanla karavanda dolap değil boş yer daha önemli geldi bize. Kapalı elbise dolabımız yok ama elbisemizi koyacak ve fazla yer kaplamayan olanaklarımız var. Duş yok ama her 2-3 günde bir kampingteyiz. Sadece 15 litrelik kompresörlü bir buzdolabımız var ama bize yetiyor. Evet bazan soğuk bira hazır olmuyor ve bir saat beklemem gerekiyor ama buzdolabı çalışmıyor diye bir sorunu seneledir yaşamadık.:smiley: Ayrıca artık hemen her ülkede her yerde taze yiyecek bulmak mümkün. 55 litre su bize iki gün yetiyor. Karavanın üzerindeki 100 wattlık solar panel sayesinde hem polar çemberinde, hemde akdeniz güneşinde yeter elektriğimiz var. Kampinglerde sadece araç gölgedeyse elektrik alıyoruz. Aracın içi aküyle, üzeride solar panelle dolu değil. Evimizden çıktıktan sonra aylarca buzdolabı ile ilgilenmeyiz. Gezmek, dinlenmek yerine boş akü nedeniyle can sıkıntısını unuttuk diyebilirim.

5 dakikada sökülüp takılabilen videoda görülen karavanda elektrik tesisatı, 230v, 90 litrelik suyu (3x30 litrelik bidon), duşu, atık su deposu ve yaşam aküsü var. Sabit bir ocağın olmayışının nedeni bence, gaz tüpünün konulduğu dolap ve tüpün ocakla bağlantısı olsa gerek. Gaz tüpünün karavanın içine gaz sızdırmayacak şekilde sabit bir dolabın içinde olması ve tüple ocağın bağlantısının metal boruyla olması gerekir. Ayrıca tüpün bulunduğu dolabın alt kısmında 10x10 cm2 büyüklüğünde bir deliğin olması gerekir. Bütün bunlar olmadan tüv almak mümkün değil. 5 dakika içerisinde bütün bunları sökmek veya takmak mümkün olmadığından ocak için başka bir çözüm seçildiğini tahmin ediyorum.

Sayın Ycakici, düşüncelerinizi dile getirdiğiniz için teşekkürler ve herkese gönlünce bir karavan dilerim.

Son düzenleme:

Çok faydalı paylaşımlar oluyor, ilgi ile takip ediyorum, teşekkürler ..

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Camper.PNG

38 resimle panelvandan nasıl camper yapılır.
Selbstausbau eines Kastenwagens: Vom Kastenwagen zum Campingbus

Paylaşımlarınız için çok teşekkürler.Acaba yurt dışından karavan alabilirmiyiz.Daha önceleri biraz araştırmıştım ancak 4-5 sene önceydi.Güncel değişikliklerden haberim yok..Şimdiden teşekkürler.

Paylaşımlarınız için çok teşekkürler.Acaba yurt dışından karavan alabilirmiyiz.Daha önceleri biraz araştırmıştım ancak 4-5 sene önceydi.Güncel değişikliklerden haberim yok..Şimdiden teşekkürler.

Yurt dışından (Almanya’da) karavan almak sorun değil. Yalnız alınan karavanın üstünüze kaydının yapılabilmesi için Almanya’da oturuyor ve adresiniz olması lazım. Almanya’da oturumu olmayanlar karavanı Almanya dışına çıkarmak için alabiliyorlar.

Hüseyin bey son karavan için düşünceleriniz imbikten akıtılmış gibi değerli bilgiler, daha hiç bir şey bilmediğim de bile bu dolap, duş bana hep itici gelmiştir, tabi uzun süre karavan hayatı sürmediğim için bu düşüncem hep havada kalırdı benim için. Son zamanlarda kendime çizdiğim karavan projesi hep basit çizgilerden oluşmakta.

HUAWEI MT1-U06 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yurt dışından (Almanya’da) karavan almak sorun değil. Yalnız alınan karavanın üstünüze kaydının yapılabilmesi için Almanya’da oturuyor ve adresiniz olması lazım. Almanya’da oturumu olmayanlar karavanı Almanya dışına çıkarmak için alabiliyorlar.
cevabınız için teşekkürler yalnız şu kısmı anlayamadım(Almanya’da oturumu olmayanlar karavanı Almanya dışına çıkarmak için alabiliyorlar.[/QUOTE]yani ben yeşil pasaportum la Almanyaya karavan fuarına gitsem oradan bir karavan alabilecek miyim...ya da farklı bir yol mu izlemem gerekiyor.teşekkürler.

Karavanı fuardan veya fuarı beklemeden bir firmadan da alabilirsiniz. Aldığınız aracı Almanya‘ dan Türkiye’ye getirmek için geçici bir plaka verilir. Türkiye’deki formaliteleri bilmiyorum.

Hüseyin bey son karavan için düşünceleriniz imbikten akıtılmış gibi değerli bilgiler, daha hiç bir şey bilmediğim de bile bu dolap, duş bana hep itici gelmiştir, tabi uzun süre karavan hayatı sürmediğim için bu düşüncem hep havada kalırdı benim için. Son zamanlarda kendime çizdiğim karavan projesi hep basit çizgilerden oluşmakta.

HUAWEI MT1-U06 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bülent Bey merhaba, karavan yaşamından beklentilerimiz bir birine benziyor. Güzel iltifatlarınız için teşekkürler. Tanıdığım veya yollarda karşılaştığım Alman karavancıların bazılarının duşu yok, duşu olup kullanmayanlar da var. Bunun yanısıra kampinglerde bile kendi tuvaletini ve duşunu kullananlar da az değil. Almanya ve Fransa’da duşu, tuvaleti, çamaşır makinesi olan karavanparklar süratle çoğalıyorlar. Bu nedenle de araçta duşa ihtiyaç gittikçe azalıyor. Biz iki kişiyiz, eşim yemek hazırlarken orta boy Sprinter ikimize dar geliyor. Avrupa’da Türkiye’deki gibi güneşli günler sayılı. Havanın güneşli ve sıcak olduğu günlerde karavandaki darlık hiç sorun olmuyor. Zaten zamanın çoğu dısarda geçiyor ve yatmak için karavana geliyoruz. Fakat yağmurlu veya soğuk günlerde karavanda uzun süre kalmak gerekiyor. Böyle havalarda karavanda yaşanan günler insana bir dolap eksik olsun ama biraz daha rahat hareket edebileyim dedirtiyor.

Yaz Aylarında Tatiller Için Bir Karavan

5 dakikada yatak, mutfak, duş ve elbise dolabı hazır. Basit bir sistem. Elinden iş gelen herkes yapabilir. Isterseniz karavan isterseniz başka işleriniz için kullanın. Isterseniz kamyonet isterseniz karavan olarak sigortasını yaptırın.
Video, detaylı bilgi ve resimler:
Cailly Kfz.-/Metallbau - Camper
Çok pratik,bunu kendimiz yapamayız,Türkiyedede benzerini yapan olduğunu sanmıyorum.

Sayin Kampci Dostlar;
Yurt disindan hengi ulke olursa olsun M.Karavan almak cok basittir.Yalniz bu M.Karavan Turkiye"ye gelince durum degisir.Yani aldiginiz kadar veya daha fazlasini Gumruk bedeli olarak odemek zorundasiniz.Bu cok muhim olan konuyu unutmayiniz.Slm.

iç ferahlık genişlik bağamında çok parlak bir fikir ve tam istediğim gibi, panelvanların içi dolap ocak buz dolabı duş derken daracık bir alan oluşuyor ...eğer ki ruhsata işlenmek zorunda değil ve tuv dan tek seferde geçebilir ise bana göre mükemmel tasarım...gerçekten çok merak ediyorum ruhsat işletmesek ve denetleme de memur arkayı açıp sen bunu karavan yapmışsın der mi acaba? ülkede bunca kanun karmaşalığı var iken doğal olarak kafamız da karışıyor..örneğin kanun metnin de demonte yapılan araçlarda ruhsata işletme zorunluluğu yoktur ibaresi var mı acaba ? bu arada amacım eski bir konuyu hortlatmak değil, gerçekten kafamda cevaplayamadığım konular bunlar, trafik polisi arkadaşım bile bu soruya kem küm etti:smiley: bilen aydınlatır ise sevinirim ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR