5,9 Almak İstiyorum Tavsiyeleriniz Nelerdir.?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tarıkkk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,140

tarıkkk

Kamp I
SELAMLAR HERKEZE BENDE ARANIZA YENİ KATILMAKTAYIM.5.9 ÇOK TEMİZ GÜZEL BİR ARAÇ BULDUM VE KISMET OLURSA YAKIN BİR ZAMAN SONRA ALICAĞIM.ARACI HİÇ TANIMADIGIMDAN VE KULLANIMIYLA DETAYLARIYLA İLGİLİ BİLGİ SAHİBİ OLMADIGIMDAN BİLEN ARKADASLARIM BİLDİKLERİNİ PAYLASIRLAR İSE ÇOK MEMNUN OLURUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER HEPİNİZE ...

Etiketler
Ynt: 5,9 Almak İstiyorum Tavsiyeleriniz Nelerdir.?

1998 MODEL 5.9 202000 KM'DE YETKİLİ SERVİS BAKIMLI İLK SAHİBİNDEN SIFIR MASRAF VİZE YENİ BANDUROLÜ YATIRILMIS 10000 KM BAKIMINA YENİ GİRMİŞ BİR ARAC HİÇ TÜP TAKILMAMIŞ,HERSEYİ BASTAN ASAGIYA CALISIR DURUMDA YETKİLİ SERVİSİN GÖZÜNÜ KAPALI ALABİLİRSİN DEDİĞİ BİR ARAÇTIR. SİZCE BÖYLE BİR 5.9 UN PİYASA DEĞERİ NEKADARDIR?? İLK SAHİBİ OLDUGUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAKTAN VE DAHA ÖNCEDEN ARAZİYE ÇIKMAMIS ÇAMUR GÖRMEMİŞ SADECE GEZİLERE KATILMIŞ BİR ARAC TEK MASRAFIM BENZİN ALICAGIM.... TÜP TAKILMASI SİZCE UYGUNMUDUR ?? UYGUN İSE HANGİ MARKAYI ÖNERİRSİNİZ ? YARDIMALRINIZI GÖRÜŞLERİNİZİ SABIRSIKLIKLA BEKKLİYORUM...

sitede çok bilgi var varda....

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15.0;topicseen

önce yukarıya...

daha sonra aşşağıya bi göz atın...

yetmezse yada spesifik sorularınızı cevaplamaya hazırız...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67725.0

Zj ye göre %10-15 fazla yakması sorun değil diyorsanız.Geriye hiçbir soru işareti kalmıyor bence.Yani 5.2 zj ile arasında bana sorarsanız dünya kadar fark var cunku iki versiyonu da 2 şer sene kullandım.5.9 ile devam ediyorum.Kilometresinin 200.000 i geçmiş olması motor ömrü açısından sorun değil.yarı yola bile gelmemiş.Ama eğer alırım uzun seneler kullanırım gibi bir düşünceniz yoksa biner satarım diyorsanız düşük kilometreler önemli.Lpg hiç takılmamıştır diye övünenler oluyor araçları için :smiley: ama ben bunu avantaj değil dezavantaj olarak görüyorum cunku aracınıza uyum sağlayacak lpg kitleri alış fiyatınızın üstüne 3.000 veya fazlasını ekler.
Birde sonuçta 12-13 yaşında araçları alırken ''hiç servis istemez,sıfır hata'' gibi anlatımların iyi niyetlide olsa doğru olamayacağını düşünüyorum.Ben kendi 5.9 umu aldığımda 90.000 km deydi şu an 108.000 km de.Aldığımda bende çok düzgün olduğundan aldım ama para da harcamadım değil yani şanslıysan ufak tefek harcamalarla devam edebilirsin.Su anda eğer değişmemişse ömrünü tamamlamış birkaç parçadan bahsedeyim.5.9 kullanan büyüklerimiz,daha tecrübeli arkadaşlarımızda mutlaka bilirler.
-Elektrikli fan.Yani radyatör soğutucu.11-12 sene içinde ömrünü tamamlayıp göbek bilyasını dağıtır.Parça ben değiştirdiğimde 700 tl idi.
-Müzik sisteminde bulunan 10 adet hoparlor den kapı içlerinde bulunanların körüklerinin iş görmez hale gelip cazır cuzur ötmesi vb...
Hem araçta masraf sıfır ise muayene harcı haricinde bir masrafında olmaz.Dolayısıyla muayeneden geçmiş olması da büyük bi olay değil.Kısacası olaya tek benzin alacağım diye bakma :smiley:Hatta baksanda şehiriçi kullanımda en az 24-25Lt/100 km alacağını hesapla.
Bu arabaya binmek için değer mi? Bence değer ama zevkiyle doyarak binmek için lpg kitini mutlaka düşün.Arabayı görmeden fiyat biçmek olmaz ama anlattıgın gibiyse lpg olmamasını da göz önünde bulundurarak 20-21.000 lira eder diye düşünüyorum.Selamlar..

verdiğiniz bilgiler icin cok tesekkurler.abimde 5.2 var cok düzgün ve 10 üzerinden 10 numara alıcak biraractır .cok begendıgım ıcın abımın arabasını bende almak ıstedım fakat 5.9 denk geldi ve arabaya bakmaya gittigimde araba yetkili servisinde bakımda idi.ordaki 3 usta ilede ayrı ayrı konustum test sürüsüne cıktık otobana cıktık bastık heryerıne sagına soluna bakıldı zaten arac 12 senedır bızde bızım sıfır olarak sattıgımız bir arac denıldı . aldıgımda yapacagım hıcbır masraf olmadıgını soyluyor yetkılı servis ki yetkılı servisin bu alım satımdan hıcbır cıakrı yok. baska araclarda önerdıler hatta kendı ellerınde olan 2 arabayı önermedıler bu daha ıyı hemde 5.9 daha cok zevk alıcagın bır arac dedıler. ben aldıgım an hemen otogaz sistemı taktırmayı dusunuyorum.arastırma sonucunda zavolli veya prins te karar kıldım zannedersem zavolli taktıracagım cunku benzınle bınmek benı bayagı zorluyacaktır gazda abımle kendı 5.2 sini baz alaraktan yaptıgımız hesaplama sonucunda 55-60 kurus yakacagını tahmın edıyoruz.abimdeki 5.2 su anda 50-55 kurus yakmakta sehır ııcnde en fazla 10 kurus fark edecegınden yanayız km basına.siz nekadar yakmaktasınz sehır ıcınde tabı sımdı havalarında soguklugu cok etkılemektedır normal zamanlarda ve soguk havaalrdakı yakıtınızı bıldırırsenız sevınırım.ve eger arac gercekten duzgun ve masraf yapmıyacagım bır arac ıse yapabılcegım seylerı sölersenız memnun olurum.nelere dıkkat etmem lazım 5.2 lere oranla ve otogaz sıstemınde önerecegınız seyler nelerdır marka ne olabılır? bu arada sımdıden cok heyecanlı ve heveslıyım duydugum ses ve test surusundekı hissettiğim güc ve ataklık hıc aklımdan cıkmıyor.bilgiler iicn simdiden tesekkurler

hayır servisın sattıgı arac degıl servıste deng geldık 5.2 yi bakıma goturdugumuzde denk geldı

Daha evvel kullandığım 5.2 de brc marka kit kullanıyordum.Bir sıkıntı yaşamadım şu an ise 5.9 da tartarini marka kit var.Ben gayet memnunum herhangi bi sıkıntı yaşamadım bu güne kadar.Şehiriçi yakıt konusuna gelince galiba şehiriçinden şehiriçine farkediyor.Ben genellikle işyerimin ve ofisimin beşiktaş-nişantaşı civarında olması nedeniyle yoğun trafikte bulunuyorum.Benim lpg tankını soz zamlardan sonra deneme maksatlı tam boşalttıktan sonra 132 tl ye doldurdum.Şehiriçinde 215 km sonra tam olarak bitti.Havanın soğuk olması bence çok çok &5-7 oranında etki etmiştir diye düşünüyorum.

tartariniyle zavolli arasında çok büyük fark yok sanırsam.ben zavolli ile görüstüm 2800 tl fiyat verdiler ama pazarlık yapmadım telefonda görüstüm izmir bölge bayiliğiymiş aradıgım yer.prins e ise 3800 tl söyledi umarım zavolliden memnun kalırım ve sorun yasamam hem yakışta hemde serviste hemde parcada arızada.dediğiniz gibi yakışı havaların soguk olması ile cok etkiliyor bence ½ 10 gibi pazar günü abimin 5.2 si ile çok sıkısık bir trafıkte ve arac dolu halde dur kalk ile 60 kurus civarı yaktık 55 litre gaz deposunu 125 tl ye doldurmakta gittigi km ise 210 km civarındaama bundan 2-3 ay öncesinde uzun yola cıktık saka gibiydi havalar bukadar soguk degıldı 35 kurus civarında 80-90 km sabıt hızla gittik sehir icindede 55 kurus civarındaydı. siz su anda 5.9 dan memnunmusunuz ? önümüzdeki hafta nasıp olursa devrini alacagım 5.9 umun tavsiyeleriniz nelerdir her ıkısınıde kullanan biri olarak?

Hayırlı olsun diyelim.Zaten 5.2 kullanan biri olarak aracı tanıyorsunuz.Farklı olarak tavsiye edeceğim birşey yok.Güle güle kullanın diyelim.Fiyat olarak özel değilse kaça anlaştınız ??

cok tesekkurler...hepimizicin hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız sorunsuz binelim hepbirlikte...arac tüm agır bakımları yapılmıs durumda üstündekı lastık güzel herseyı calısır durumda motoru altı sanzumanı difransiyeli haqrıka durumda kısacası sorunsuz yetkılı servıse goturup gosterdım 3 usta ayrı ayrı baktı test surusunede cıktık gayet ıyı hosuma gıttı tabı ufak tefek masrafları var ama mekanık olarak degıl bu masraflar otogaz sişstemi + bazı yerlerınde tamponlar + kapılar gibi rütuş boya yapılması gereekn yerler mevcut fiyatta ise 21500 e anlastık vergisi yatırılmıs ve vizesi 2013 yılına kadar 1998 den beri ruhsat sahıbınde

Hep olur ya nie bana haber vermedin şurada daha temizi daha ucuzu vardı alırdık sana diyen birileri çıkar aldıktan sonra.Daha önce dediğim gibi araç temizmiş km si biraz yüksek ama pahalı değil.Lpg de fiyatın içinde olsaymış tadından yenmezmiş.Benim sizden ricam arabayı alınca bakıma götürdükten sonra ne çıktı ne yapıldı haber ederseniz seviniriz.Yeniden hayırlı olsun..

ancak 10 km sonra haber verebılırım arac su anda bakımda :smiley: alıcıyla o sekılde anlastık 10 bin km bakımını yaptırdı gıttım bizat servisine arac ordaydı ustalara ne var ne yok degısmesı gerekenı degıstırın dedım abi değistircek bişey yok bu araba 13 yıldır bizde herseyı tam noksansız denildi yanı alıp tüp taktırıp gaza basıcagım inşallah nasipse

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR