5.25 Çekme Karavan Ile Gezilir Mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mesuduz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,007
Sayın Çelebi, sorumum özüne inmişsiniz, teşekkür ederim; sorum esasında belki de şöyle olmalıydı: Yaşam biçimime uygun, arabamın çekebileceği kadar ufak ama bana konteynır sorunları yaşatmayacak kadar da büyük bir karavan ne olmalı?

Konteynır sorununa gelirsekte, ben Büyük Sahra'dan Osta Asya' ya kadar sıcaklığın uç noktalarda olduğu yerlerde, çoğu zaman Proje Müdürü olarak çalıştım. Buralarda enerji ucuz. Dolayısıyla sorunu kısmen dışarıdaki temiz havayı soğutup veya ısıtıp içeri veren pencere tipi klimaları 7/24 çalıştırarak çözmüştüm. Ama split klimalar inanın ölüm tuzağı bu konuda! Daha sonra tecrübe kazandıkça prefabrike, en sonunda da kendi barakalarımızı kendimiz yapmaya kadar götürdük; bazı şeyler hazır çözümlerle maalesef çözülemiyor.

Diğer temenni ve dileklerinize katılıyorum.
Saygılar.
 

Sayın Yük.Mühendis, kusura bakmayın adınızı bilmediğim için lakabınızla hitap ediyorum.
Sizin bahsettiğiniz sorun esasında benim ilk yazımın içinde de var! Bende konforu evimi aratmayacak gezici bir ev daha sonra arazi, tabii ki en sonunda da yeri çok beğenirsem arazi alıp artık temelli veya temelsiz sabit bir ev yapma düşüncesindeyim.
Amerika'da gördüğünüz bütün yeni ahşap evler kısmen prefabrikedir. Yalnız unutmayın esasında ev işi butik bir iştir yani kişiden kişiye özel yapılır, özellikle iç mimarisi; Amerika'da bir pencerenin bile hazır onbirlerce modeli vardır, gidersiniz tek tek eviniz için beğendiğiniz ürünleri seçersiniz veya eğer bunlarla uğraşmak istemezseniz işin erbabı mimar veya iç mimarlara devredersiniz, onlar sizin yerinize karar verir siz sadece istediğiniz metrekare oda vs gibi belli başlı konuları belirtirsiniz. Bizim burada da kısmen böyle ahşap hazır evler yapanlar var ve betonarmeden m2 olarak neredeyse yarı fiyatına mal oluyorlar, ayrıca çok daha sağlıklılar. Buradaki önemli nokta iç mimarinin kaba mimariden hem uzun sürmesi hemde pahalı olması.
Herhangi bir bölgede genelde imarı olmayan arazilere %5'ten fazla yapı yapılmasına izin verilmez, eğer arazi yol kenarında ise, yol kenarına bakan kısmına gene o yörenin imarına göre genelde bu hak %20 ye kadar çıkabilir. Köy içine tabi arsaların o köyün imar yüzdesine ve şartlarına göre imarı ayrı ve fazla olabilir. Tabii bunları yaparken konut statüsünde değilde tarıma yönelik bina(köy içi harici,geçici konaklama, ahır, tarım araçları garajı vs gibi) statüsünde yapmanız gerekir. Temelsiz genel oranlar ne kadar tam bilmiyorum ama gene bölgeden bölgeye farklılıklar gösterir. Yapacağınız prefabrik binalar teknik olarak temelli veya temelsiz olabilir, eğer mahzen, depo vs istemiyorsanız bu çok sorun teşkil etmez.
Bahsettiğiniz belediyeden temelsiz bina için izin alma, arazinin izin verilen yüzdesi kadar arazide temelli bina varsa veya yoksa,izin verilen temelli bina yapma yüzdesinden daha büyük yüzdede, ekstradan yapabileceğiniz temelsiz bina alanının iznidir. Belki duymuşsunuzdur, işin esası o bölgenin TASK ve KASK olayı!
İlk sorunuza gelirsek: 3x8m desek 24m2 eder, yani sonuçta tek katlı bir baraka, Amerika'yı tekrar keşfetmeye gerek yok, 10x10cm keresteden kolonları ve kirişleri yaparsınız hatta 8x8 bile olur, iç ve dış tarafa OSB kaplayın arasına strafor/strafoam + cam/taş yünü, isteğe bağlı, eğer dışını boyamazsanız kaplama, içine de kartonpiyer, keza çatı da aynı şekilde. hazır satılan çıkma veya yeni kapı pencerelerde etrafta çok var, tuvalet, mutfak, yerler tamami ile maddi, manevi isteğinize kalmış nasıl olacağı; ben bütün malzeme ve ekipmanım olursa sigaramı tütürerek 2-3 ayda karavanımın yanında bunun 3-4 katı büyüklükte bir evi, kısmen biraz yardımda alarak eğer sağlığım yerinde olursa tek başıma yapabileceğimi düşünüyorum, hele ki malzemeler kaba bile olsa önceden kesilmiş ve hazırlanmış ise 1-1,5 ay bile sürmez, yani o kadar zor bir iş değil ev yapmak. Siz mekanı belirleyin, güneş yönü, giriş, temiz ve pis su giriş çıkışları ve elektrik hatları belli olsun, gerisi sadece emek ve maddiyat..., hani derler ya, bu işi yapmak için illa mühendis olmaya gerek yok!
 
Son düzenleme:

Sayın yüksek mühendis bey
Bence nick-name'ini bir kez daha değiştir
Yoksa yüksek olmayan mühendisler seni parçalayacak bu gidişle
Aslında meslek adı ile nickname oluşturmak garip oluyor doğrusu
Ben tıp doktoruyum,uzman hekimim ,akademik kariyerim var ama hiçbir forumda 'kbb uzman dr' diye bir nick almak aklımın ucundan geçmedi
Maazallah aile hekimleri parça pinçik eder

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:

Hoş bir tespit...
Bu güne kadar kariyerim yüzünden, başıma iş gelmemişti...
Sedat Bey den tekrar rica edelim,
bu umumi isteği kırmayalım.
Nikimiz Mühendisten, Yük. Müh. den farklı olsun..
Hitap ismimi de çağrıştıracak şekilde
AKMühendis olsun..
Oy verenler..
Vermeyenler ..
Kabul edildi Akın Bey....
Tebrikler..Tebrikler..
Hayırlı olsun..Hayırlı olsun.. )
Alkışlar..alkışlar.. Çepik ..çepik..

İş artık Sn. YOL/ Sedat Bey adminimizde ...
 

Sayın Erdoğan bu taş bana galiba!? Bizde de evdeki herkes hatta rahmetli validem bile Yük.Müh. bir tek ben mühendis olamadım, gerçi dört tane İTÜ ve YTÜ den lisans diploması var ama yüksek yok işte; hatta 50 yaşında bile hala açık öğretimde tarih bölümünde okuyorum ama "Yük." yok işte napalım, kader!
 
Son düzenleme:



Ziya Paşa foruma üye olsa idi, belki tanınmış beyitini şöyle değiştirdi ?

Âyinesi iştir kişinin titre bakılmaz
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde...


Not
@dafr, bu kadar erken kalktığınıza göre, siz de şu an benim gibi, Türkiye’nin oldukça doğusunda bulunuyor olmalısınız ?
 

Not
@dafr, bu kadar erken kalktığınıza göre, siz de şu an benim gibi, Türkiye’nin oldukça doğusunda bulunuyor olmalısınız ?

Sn. Çelebi Dostum..
Uyanıkların içinde ben de varım...
Hem de Türkiyenin oldukça batısında..

İnternetin zararlarından biri bu..
Bazen saati unutturuyor insana.
Yaşam aküsünün araçtan şarjı konusu bende hala problem.
Randıman alamadım.
3-4 Saattir sitede enerji sayfalarında gezinip durdum.
Ama artık, uyanıklıktan vazgeçme zamanı geldi.
Sizlere iyi günler olsun..
 

Uyanıkların içinde ben de varım...
Hem de Türkiyenin oldukça batısında..


.
Güzeel, “bu durumda forumdan kimse birşey çalamıyacaktır diyecektim ama, hemen aklıma ilaç satmak amacıyla vaktimizi çalan o parazitler geldi.

Bazen, epey de çetin çıkıyor keratalar..
Üstelik akıllılar, herşeyi satıyorlar ama içinde kendilerinin ilacı yok.
 
Son düzenleme: