5.2 Üstadlardan Acil Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ygttt54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,803

ygttt54

Ana Kamp
Yer
Sakarya
Selamlar, öncelikle herkese selam şöyle bir sorum var bir tanıdığımızda 95 model 5.2 grand cherokee araç var sahibi 72 yaşında ve araç sıfır alınmış... araçta birtakım arızalar varmış il defa yolda kalmış ve satmaya karar vermiş bana al yaptır dağlara gidiyosun bununla git senin olsun aradabir köfte ısmarlarsın dedi :smiley: neyse arıza olarak ufleme falan dedi hiç anlamam, araç gram off road yapmamış ve alındığı günden beri arazi vitesine takılmamış ve bunun açtığı sorunlar varmış araç yürüyor boya orjinal tavanın ucunda azıcık güneş yanığı var ve tüpsüz km mil galiba çünkü çok düşük geldi 103 bin sonuç olarak çok yakınım komşum ama dedem gibidir bana 12 bine bırakıyor ki oda benim verdiğim fiyat yoksa bedavaya verecek alıp hemen sat diye düşündüğünüzü biliyorum ama satamam :smiley: çok ayıp olur alıp kullanıcam değerli üstadlar ben bunun şanzımanını motorunu ve arazilerini yaptırsam maksimum ne kadar masraf çıkar 20 bini geçer mi birde bunları yaptıktan sonra sorunsuz kullanabilirmiyim yolda hiç bırakmasın yeter :smiley: yada bu sevdadan vazmı geçiyim :smiley: bu arada 2012 meganım var bu aracı sadece keyif için kullanıcam hard offroad yapmıcam yakıt 1 lira bile yaksa sorun yok

Etiketler
araç hem çok iyi hem de çok kötü..
bu kadar senedir ellenmemiş olması aklıma bir sürü soru işareti getirdi.
alt takımlar nasıl, yağlar değişmiş mi, difler nasıl, soğutma sistemi hortumları ve radyatör değişmiş mi, arazi şanzımanı zaten sorunlu, motor üflemesi demek sanırım conta yanığı vs bişiler mi, otm şanzıman durumu nasıl vs vs..

aracın bakımlarını yaptırmış mı zamanında bir bilgi var mı?

son olarak iyi bir servise git ve baktır, ama kapalı kutu sonuçta açmadan bişiler belli olmaz, benim tavsiyem herhangi bir fiyat telaffuz etmeden aracı al, çıkacak masrafa göre para ver..

bana göre şu an gözüken minimum masraf 10.000 TL, ki lastikler vs nin durumu da çok önemli.
20.000 TL yi göze aldıysan eğer toplam masraf olarak hiç çekinmeden al derim..

ilk sahibinden araç alınmazmı hiç biraz masraf olur marakın varsa al 10 bin tl yi geçmez bence düşük km araç şanzıman difransiyel istemez sadece bakım ister amerikanla jeeple uğraşan birine aracı götür gösrer onlar çıkarsın masraf listesini ona göre değerlendir

arkadaşın dedği gibi al arızasna baktır eksiklerine çıkan rakama göre para ver 95 model eski kasa olduğu için satacak olsan biraz zorlanırsın zaten onun dışında şanzuman 1500 -2000 tl gider arazi için diğer yağ bakımları şudur budur 2000 de öyle gider motor da bişey yoksa sıra alt takıma geliyor difler istafrozlar bilyalar ne drumda bakmak gerekli haricxidne conta sorunu felan varsa birazda o uğraştırır lastikelrede el atarsan 15000 tl de ekstra gider ama çiçek gibi olur sonra bin sürekli :smiley:

hepinize değerli yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum aracın bakımları aksatılmamış yapan usta biraz sorunları ama her bu yaştaki araçta olan sorunlar dedi... kozmetik olarak baya baya iyi turlama fırsatım oldu sağ ön taraftan ufak çapta lık lık ses geliyor ama direksiyon tok sağa sola çekme yok gittiği servise sordum üfleme olayını, şu sebepten olmuş araç hararet yapmış ve farkedilmemiş öylece kullanılmış ise...araç, motor çok isteksiz 1.6 meganım yanında uçak kalır o derece isteksiz. araziye geçiyor ama sadece geçiyor çekiş yok bence bana servis 20 25 bin masrafı olur ama sonra dünya turuna çık dedi lastikler dişli fakat 11/06 tarifli galiba 12 senelik :smiley: bir hayli çatlak var lastik şart yani kısaca.. birde usta şöyle dedi araç için kısa mesafe heryere git ama uzun yol gitmez.. aşırı kararsız kaldım bir yanım çok istiyor diğer yanım 1.5 yaşında oğlun var onu düşün, ekmek artık aslanın midesinde paranı çarçur etme diyor

Yukarıda "...düşünmeden alın" diye yazmam bu sebeptendi. Düşünürseniz vazgeçersiniz çünkü :smiley:
İşin esprisi bir tarafa; sorunlu araç sadece maliyet demek değildir. Sanayide geçireceğiniz zaman demektir, işini bilen/ daha çok bilmeyen ustalarla uğraşmak demektir, sinir harbi demektir. 1.5 yaşında oğlum var demişsiniz Allah bağışlasın, bu durumda ailenizden çalacağınız zaman da demektir bu anlamda.
Bütün bunları ve maliyeti göze alıyorsanız, neden olmasın.

Yukarıda "...düşünmeden alın" diye yazmam bu sebeptendi. Düşünürseniz vazgeçersiniz çünkü :smiley:
İşin esprisi bir tarafa; sorunlu araç sadece maliyet demek değildir. Sanayide geçireceğiniz zaman demektir, işini bilen/ daha çok bilmeyen ustalarla uğraşmak demektir, sinir harbi demektir. 1.5 yaşında oğlum var demişsiniz Allah bağışlasın, bu durumda ailenizden çalacağınız zaman da demektir bu anlamda.
Bütün bunları ve maliyeti göze alıyorsanız, neden olmasın.

çok teşekkür ederim Allah cümlemizi ailelerine bağışlasın dediğiniz gibi birde bu işi gerçek usta kısmı var çok haklısınız bu iş bana biraz büyük vazgeçmek en mantıklısı

sanayiyi gelin bana sorun bu yıl arabaya 25 bin tl harcadım şuan arabamdaki ekstraları yaptırmaya kalksanız 4 ayınız sanayide geçer araba yatar bildiğin ustalara tarif et tarif et yapamasın olmasın tekrar git gel git gel usta çıktımı çıkmadı usta çıktımı bitiyor çıktı gel al alıyon bi bakıyon arıza gene başlıyor darlanıyon bazen hayattan soğuyon diyorsunki satayım ama bindiğinde yine bunun gibi keyf veren bir araba yok zaten bu arabalar uzun yol arabası değil yorar adamı ama ben hafgtaya bi istanbul gidip gelecem 1800 km aracına güvenen için sıkıntı yok ama kararsızsanız girmeyin kalırsa yapabilecek usta yok anlayan yok

blacklotus'un yorumuna katılıyorum, çok doğru söylemiş. hele birkaç yıl sonra çocuk büyüyünce bugunleri mumla arıcan :smiley: keşke büyümeseydi dicen :smiley: keşke o zamanlar biraz daha fazla zaman geçirseydim dicen :smiley:

ama bir yandan da böyle komşu herkese nasip olmaz be kardeşim :D

yerinde olsam önce bildiğim bi ustaya giderim. aracı bırakırım. bana bi fiyat çıkar kardeşim derim. ve süre garantisi isterim. (malum ustalar 1 haftada bitiririz der, 1 ayda bitiremez). sonra çıkacak fiyata ve zamana göre bi karar veririm.

ha bir de şunu düşün. satmam ayıp olur demişsin ama bugun satmazssın, 4-5 sene sonra satarsın. o zaman ayıp olmaz. şimdi satarsan fırsatçı gibi olursun ama birkaç sene sonra satarsan kimse bişey diyemez.

sen bak işte. duruma göre..

Selamlar, öncelikle herkese selam şöyle bir sorum var bir tanıdığımızda 95 model 5.2 grand cherokee araç var sahibi 72 yaşında ve araç sıfır alınmış... araçta birtakım arızalar varmış il defa yolda kalmış ve satmaya karar vermiş bana al yaptır dağlara gidiyosun bununla git senin olsun aradabir köfte ısmarlarsın dedi :smiley: neyse arıza olarak ufleme falan dedi hiç anlamam, araç gram off road yapmamış ve alındığı günden beri arazi vitesine takılmamış ve bunun açtığı sorunlar varmış araç yürüyor boya orjinal tavanın ucunda azıcık güneş yanığı var ve tüpsüz km mil galiba çünkü çok düşük geldi 103 bin sonuç olarak çok yakınım komşum ama dedem gibidir bana 12 bine bırakıyor ki oda benim verdiğim fiyat yoksa bedavaya verecek alıp hemen sat diye düşündüğünüzü biliyorum ama satamam :smiley: çok ayıp olur alıp kullanıcam değerli üstadlar ben bunun şanzımanını motorunu ve arazilerini yaptırsam maksimum ne kadar masraf çıkar 20 bini geçer mi birde bunları yaptıktan sonra sorunsuz kullanabilirmiyim yolda hiç bırakmasın yeter :smiley: yada bu sevdadan vazmı geçiyim :smiley: bu arada 2012 meganım var bu aracı sadece keyif için kullanıcam hard offroad yapmıcam yakıt 1 lira bile yaksa sorun yok

Merhabalar hayırlı olsun şimdiden Amerikan arabalarının ustası Arif Usta var Ankara Şaşmaz da internetten bulabilirsiniz ben cep numarasını vereyim 05327905533 genel olarak size bir fiyat verecektir. İyi akşamlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

motor komple yapilacaksa 10 bin civari
sanziman 4-5000 civari
arazi sanzimani 3000 civari
on duzen 2000-3000 civari
tum sivilar 1000 civari
lastikler 1500-2000 civari
direksiyon kutusu 1000-1500 civari
tabi ufak tefeklerini bilemeyiz heryerinden ariza cikabilir bu araclarda ona gore alin sizin yerinizde olsam once iyi bir usataya goturur masraf ne ogrenir sonra almaya girisirdim bu masraflar yanisira zaman da onemliyse ve iyi bir usta yoksa bu ise girmek yerine duzgunce bakimlari yapilmis bir arac alip binmek en mantiklisi ki onlarda bile ufak tefek arizalar icin sanayiye ara ara ugrarsiniz

bu arabaların ufak tefek arızası olmaz. yani teknik olarak ufak tefek olabilir ama cep yakar :smiley:

örneğin aracı yıkatırken kapı eşikleri su oluyor diyelim, kapı fitillerini değiştiricen. baktığın zaman ufak tefek bişey dersin. alt tarafı 2 metre lastik kaç para olabilir ki dersin :smiley: servise sor bakalım kaç para dicek :smiley: burdaki servisler 4 bin lira fiyat çekiyor. hadi servisten alma yans sanayi al dışardan gene en az 1000 lira.

yani ufak tefek diyorsun ama bu aracların ufak tefek arızaları cep yakıyor. al bak geçen benim koltukların ileri geri fonksiyonları çalışmıyordu onları yaptırdım 1000 lra gitti.

olur olur ufak tefek arizasida olur misal benim 97 5.2 nin direksiyon takirti gicirtisi vardi kutu aciacak 600 tl dediler benim usta bilyesini yagladi fistik gibi oldu 30 tl aldi sadece ,ustan yoksa zaten bulasmamak lazim bunlara,teyp degistirdik amfi baglantisini yapamadi tesisatcilar en son birbilene denk geldim yarim saatte 20 tl ye halletti,cogu problemini artik ben cozuyorum zaten kimseye elletmem kolay kolay,kapi fitili ufak tefek sorun degil orasi oyle bazi parcalari pahali ama emsal bir aractan pahali degil mesela aynasi 250 tl ye bulunabilir 1000 tl den asagi su an mevcut bineklerden birinin aynasi yok on farlarin takimi 250 tl benim bmw nin 12 bin mesela on-arka fren balata takimi 250 tl vs vs .surpriz pahali arizalar cikabilir sonucta 20 kusur yillik araclar ben olasi en pahali sorunlari yazdim .Ben en temiz araclardan birine sahibim topal arifin topladigi motor sanziman ve onduzeni sifirlanmis boyasiz dusuk km de bir arac ama bende dahi bir suru sorun cikti cc,koltuk isitma,abs sensoru gibi ama onlar dert degil pek.ayni model amerikan versiyon aldik arkadasa onuda ben aldim ankaradan getirdim o aracta motor mekanik olarak dort dortluk ama koltuklar asinmis elektrikli koltuk fonksiyonlari calismiyor ayna hafizalari bozuk vs vs .2. araclarimiz oldugundan pek dert degil arizalari ama tek aracsa usta yoksa o dert.

motor veya şanzıman yapılacaksa, sanayide güveneceğin ustan yok ve hiç anlamıyorsan alma gelirin 4000 tl üzeri değil veya kiradaysan alınmaz ömrüm sanayide eski arabayla geçti (gelir az olunca ikinci el) eskiden yeni olmaz eski her zaman eskidir yukarda yazdığım gibi bakımla yüreyecekse al motor yeni yap şanzıman al olmaz

Merhaba herkese tekrardan teşekkür ederim gönül isterdiki aranıza katılmak ama dün itibari ile vazgeçtim.. saniyede çok güvendiğim bir fiat ustası var (yetkili serviste 40 yıl çalışmış) jeep ustası değil şöyle genel olarak baktı yürüyen taş gibi dedi ama şanzıman ve arazi kapalı kutu, motor zaten üfleme yapıyor ama jeep - fiat yetkili servisteki bir arkadaşına sordu dedi 25 binle kalmaz bu araçlardan anlayan usta sayısı 5 i geçmez onlarında işi başından aşkın ulaşamaz titiz ise hiç bulaşmasın demiş aynen dediğiniz gibi heran bir parçası bozulabilir ve her parçası pahalı.. bana bunlar yetti belki ilerki zamanlarda jeep cherokee 3.7 renagade ile aranıza katılırım nasip :smiley: herkese çok teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR