Ynt: 4x4'lerde Zincir Öne Mi Arkaya Mı Yoksa Dört Tekere De Mi Takılmalı??
trek71' Alıntı:
Bizim QX4'DE def kilit var mi artık emin değilim. Olması lazım diye biliyorum. geçen gün ağır devirde arka tekerlere zincir takmistim, önler patinaja düştü arkalar kipirdamadi bile. O yüzden bugün ön-arka çapraz zincir denemesi yapmıştım; gene yemedi. Off Road cu değilim, karavan çekme kapsamında kullanıyorum
Orta defransiyelde yani arazi sanzmaninda yani aktarma kutusunda (transfer case) kilit yok...
Arka saft donemeyince tüm tork kolay dönen ön şafta aktarılmış...
Zinciri arkaya taksaydiniz da aynı şey olacaktı...
Sadece onlere tork gidecekti...
Cadillac escalede de aynı
Ne yapılabilirdi..
2 çekiş modda çekiş olan aksın tekerleklerine zincir takilabilirdi... Dolayisi ile diğer aksa torkun kacmasi mümkün olmazdi...
4 tekerlege zincir takilabilirdi...
Traction control var ise, bu lowda iptal oluyor olabilir. (Agresif gaza basmak gerektiği durumlar sebebiyle)
Veya abs low range de iptal ediyor olabilir (land cruiserler gibi) . Abs kapanınca absden bilgi alarak hareket eden tc de iptal olmuş oluyor..
4high range varsa, traction control varsa hangi tekerlekte zincir olursa olsun 4high da yürürdü makina...
Tc patinaj yapan tekerleğe fren yaptırır dolayisi ile mekanik olarak güç diğer tekerlere aktarilirdi...
Esp de aynı işi yapar... Yani espli araçta tek zincir zorda olsa iş yapar...
Siz Lowa aldığınız için elektronik çekiş kontrol sisteminiz kapanmış, orta kilit olmadığı içinde tum tork bostaki tekerlekte aktarılmış...
Aks defransiyellerinde kilit olduğunu anlamak için...
2 tekerlegide liftte veya krikoyla kaldirin... Tek tekerleği elle dondurun. Diğer tekerlek aynı yönde dönerse kilit var, diğer tekerlek ters yönde dönerse kilit yoktur...