4x4 toros olur mu? olur :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,765

Etiketler

Ynt: 4x4 toros olur mu? olur :smiley:

metrekareye en fazla toros düşen memleket olan tarsus mersinde ben hiç rast gelmedim kendimde 4 yıl kullanmışlığım var toroslar aslında 1972 model renault 12 lerdir temcit pilavı misali pişirilip pişirilip yedirimiştir bu millete düğmesinin birinin yerini değiştirip yeni model diye satılmış bir alt model yılında motor devir saati var iken bir üst model yılında sökülerek yeni model diyerek zeka seviyemizle dalga geçilmiştir hem yakıt hem çektiği kahır sebebi ile hiç naz yapmayan çiftçi dostu otomobildir kendisi 320i arabamla arkamda belirirse hürmete binayen saygı ile yol veririm kendilerine...

Aro en dogru tahmindir.Hatta ilk Aro ile jantlar bile ayni uc bijonludur.
Ya bu arac uydurulmustur yada ayni alt yapili ithal bir model olabilir.
Cehalet iste hic rastlamadigimiz ve arastirmadigimiz icin fikir yurutuyoruz.
Bir aralar akslari kaynatip kilitli diferansiyel yapmaya calisanlar vardi.
Benimde otuz sene once sanzimandan cikis alip arka cekis planlarim olmustu.
Zaman zaman Renault 12 hakkinda bazi hain planlarim hala oluyor.

......
1244ly9.jpg

Aslında iş şanzımanda bitiyor.. Gerisi teferruat.

Bende zamanında bayağı araştırmıştım bu modeli. Türkiye'ye nereden gelmiş anlayamadım..

burak mehmet' Alıntı:
acaba eski dacia kamyonetlerin alt yapısıylamı üretilmiş ki ?? çok enteresn...
evet aktılıyorum sıze dacıa reno karısımı olmuş. dacıalarda o sistem yapılmış. benımde 88 reno var bıtane keçi ey mübarek:p

İlginç bir konu, hiç duymamıştım daha önce 4x4 renault 12'yi :smiley:
4x4'ten ve altyapısından pek anlamam, yorum yapmak da bana düşmez o yüzden. Ama benim takıldığım konu şu oldu; araç plakasını önden kartonla kapatmışken, arkadan açık bırakmak? :D

bir adet ön niva diff.. 11.43 ayna maruti daciayla aynı sayı
bir adet dacia arka diff ve ana şanzıman (12 nin pick up versiyonu)
1 adet niva arazi şanzımanı.
1 adet niva ön şaft
buna para harcıyacak bir deli
gözler çakmak çakmak zehir gibi bir usta
biraz sabır ve özveri........
insanoğlu nerdeyse marsa ayak basacak....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR