4x4 Pick-up Seçimi ?..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SNOB Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,951

SNOB

Yaşam doğayla birlikte güzeldir.
Mesajlar
264
Tepkime Puanı
37
Yer
Tokat
Web
snopsnop.spaces.live.com
Arkadaşlar bu konuda ki bilgi ve deneyimlerinizi benimle ve forum müdavimleriyle paylaşmanız benim gibi ilk defa 4*4 bir araç alacaklara büyük bir yarar sağlayacaktır. Ben 4*4 bir Pik-Up almak istiyorum, aldığım araçta hem üst düzey bir SUV'da olması beklenen konfor ve sürüş keyfi, hem bir CJ5''de olan güçlü arazi performansı ve sağlamlığı, hemde şehiriçi kullanımda bir otomobil keyfi sağlayacak maksimum düzeyde faydalı bir araç istiyorum. Bu özelliklerin bir arada bulunabileceği aşağıda ki araçlardan hangilerini önerir ve artı (+), eksi (-) leri ile sıralarsanız çok sevinirim. İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.

Almayı düşündüğüm, hayalini kurduğum araç Navara 4*4 LE ama bu konuda hiçbir deneyim ve tecrübem yok, bu yüzden bu konuda deneyimi olan arkadaşların yorum ve düşünceleri önemli.

1-) Navara 4*4 LE' mi?

2-) Mitsubishi L200 4*4 (Navara düzeyinde teknik ve donanıma sahip modeli) ?

3-) Toyota Hilux 4*4 ( Navara düzeyinde teknik ve donanıma sahip modeli) ?

4-) Isuzu D-Max 4*4 ( Navara düzeyinde teknik ve donanıma sahip modeli) ?
 

Etiketler
Ynt: 4x4 Pick-up Seçimi ?..

Bülent abi hala aracı alamamışsın. 2 ay önce geldim özel idareye senin karavan kampına gittiğini öğrendim. Bizim işimiz bitti ben Gaziantep e döndüm.

Araç konusuna gelirsek, saydığın araçlardan yalnızca Navara ve isuzu ile bir gezimiz oldu. Ama hiç birisi cj nin verdiği performansı vermez arazide. Çok uğraşıp pahalı modfiyelere gitmelisin. Hepsinin arkası çok uzun yaklaşamıyorsun ve uzaklaşamıyorsun. Arka teker hemen askıda kalıyor. İllaki seçecek olursan navara derim..
 

Ynt: 4x4 Pick-up Seçimi ?..

Göktuğ'cuğum seninle görüşemediğimize çok üzüldüm, inşallah Tokat'ta bir daha yolun düştüğünde beklerim. Dediğin gibi Haziranın 29 unda yola çıktım, egeye doğru Marmaris'e kadar inip oradan sahilden Erdeğe kadar çıkıp Bursa-Ankara üzeri dönüş yaptım. Araç hala alamadım, alamayışımın sebebi de çok sık eleyip ince düşünmemizden, biliyorsun bu tip araçlar ha deyince satılamıyorlar. Ciddi yüksek fiyatları var (en azından bana göre) o yüzden de en doğru kararı verip en az 5-6 yıl kullanacağım bir araç almak. Eminim ki bu araçların hiçbiri CJ 5 performansı vermez hatta hiçbir aracı veremez. Bende 1985-93 arası bir arkadaşımın 1977 model CJ 5'i ile herhafta ava giderek bu performansı bizat her türlü hava koşulunda denemiş biri olarak söylemeliyim. Ben off-road amaçlı kullanmayacağım ama bir kamp alanına rahatça çıkabilecek, beni yolda bırakmayacak hem güçlü hem konforlu yani otomobil-jeep-pik-up bileşimi bir araç istiyorum. Benimde gönlüm Navara'dan yana :smiley: ama doğru ve objektif kararı verebilmek için yardıma ihtiyacım var. Görüşmek üzere, Tokat yakınlarına gelsen bile haberim olsun görüşelim.
 

Ynt: 4*4 PICK-UP SEÇİMİ

merhaba bulent abı ben ılkay l200 kullanıcısıyım arcımdan cok memnunum navarada kullanmıstım ama navara sadece asfalt aracı yere cok yakın altını en ufak tasta surtuyorsun dıreksıyon donus acısı l200 e gore daha kısıtlı sadece kabını luks ve oturma acısı dar navaranın guc olarakta yenı ınstyle modelı cıktı 178bg ben tavsıye ederım hatta gecen gunlerde arcımı ıst buyukcekmecede muayne ıstasyonuna goturdugumde yan tarafta navara kullanıcısı vardı domuz avına gıdıyorlarmıs devamlı. yolda guzel araba ama arazıde cok kotu dedı devamlı altını vuruyormus ve arazıde aracı dondurmekte zorlandıklarını soyledıler sahıbı satıp l200 alcagını soyledı ama bunu soylememın nedenı nıssanı kotulemek degıl yanlızca sıze fıkır vermek tabııkı aracı alacak olan sızsınız bence l200 sımdıden yenı alacagınız araba hayırlı olsun
 

Ynt: 4x4 Pick-up Seçimi ?..

L 200 ile Hilux araştırırdım yerinizde olsam toyota'nın dezavantajı 2500 dizelin biraz daha zayıf olmasıdır bence 3000 dizel de vergi sebebiyle rahatsız eder
marka nissan olacaksa model pick-up skystar 4X4 sss olmalıdır, navaradan çok daha fazla fonksiyonel bence arazide, aksi istikamette tasarım ve asfalt performansına yatırım yapmak isterseniz navara
 



Ynt: 4x4 Pick-up Seçimi ?..

İlkay Bey ve Doğan Bey ilginize çok teşekkür ederim. Deneyimleriniz sonucunda verdiğiniz bilgiler benim açımdan çok faydalı oluyor. Sizlerin tecrübe deneyimlerini paylaşmanız araç seçimimde daha objektif davranabilmemi sağlayacak. Diğer kullanıcılarında deneyimlerini ve tecrübeleriini bizlerlerle paylaşmasını beklerim. İyi akşamlar.
 

Ynt: 4x4 Pick-up Seçimi ?..

Arkadaşlar gezenbilirdeki kullanıcıların deneyimleri ve bu deneyimleri burada paylaşmaları sayesinde alacağım araç hakkında fikirlerim nettleşti. Bende L200 kullanıcıları arasına katılmaya karar verdim. Bu konuda da yarımlarınızı bekliyorum. Benim 2003 model Fiat Stilo 1.6 Dynamic model 5K hatchback aracım var, aracımı 2008 ve üzeri arazide kullanılmamış maksimumu derecede km. az orjinal L200 4*4 Magnum model araçla takas etmek istiyorum. Tokat'ta ikamet ediyorum ve burada neredeyse hiç bu tip araç bulma şansım yok, bende internet ilanlarına bakarak şansımı deniyorum ama bunlardan da pek fazla sağlıklı birşey çıkmıyor. İçinizde bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Şimdiden ilgilerinize teşekkür ediyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst