Subab ayarları 1999-2002 ve 2002-2005 arası turbosuz Forester larda motor inmeden yandan kapaklar açılarak ayar yapılabiliyor..1999-2005 arası Turbolu ve 2005 sonrası foresterlarda ise subap ayarı yapılması için motorun inmesi gerektgını yetkılı servisteki ustalardan öğrenmiştim...benımkınde subap ayarı yetkili serviste 250-300 tl arası tutuyor..İşin içine motorun indirilmesi gerekırse yetkıl servıste bu fıyatlar bıraz daha artıyor..Subap değişiminde ise hepsinde motorun inmesi gerekıyor herhalde...bu ayarında km si yok..kullanıma,kullandıgınız kitin kalıtesine,yakıtın zengın yada fakır karışım olmasına göre km uzayabılıyor yada kısalabılıyor..doğaberk' Alıntı:Esasen sormak istediğim 60 bin km sonra çıkan durum subapların ayarlanmaya ihtiyac duyması nedeniyle mi motor iniyor ve servis işcilik olarak 1000 tl ustu gibi bir tutar çıkartıyor, yoksa zaten 60 binde ayar dediğiniz her halikarda subapların değişmesi gerekiyorda buda parca fiyatı 1000 tl artı 1000 tl ustu motoru indirdi tutarı mı vardır? Sanıyorum pek anlayamadım konuyu. Yinede ilginizden dolayı tekrar teşekkür ederim.
sakyuz' Alıntı:Subap ayari veya subaplarin degisimi ayni sey.
Aynı şey değil sadece sebebi aynı, subaplarla ilgili birşeyler ters gittiği için ayarlanması gerekiyor yeterince kötü bir durumsa değişmesi gerekiyor.
yurtdışısitelere birde subaruclubtr ye bakarsanız bulabilirsiniz..doğaberk' Alıntı:Forester ın yıl yıl teknik detaylarını veren bir katalog var mı bildiğiniz?