4 Runner Tadilatı Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yivlici Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,520

yivlici

Ana Kamp
Yer
istanbul
sevdili dostlar uzun zamandır kafamda bi four runner alıp güçlü bi diesel makina koyma düşüncem vardı.şimdi toyotanın yaptığı D4D tdi makinanın siparişini verdim makina 171 hp ve 410 nm torka sahip.2007 yapımı 45 gün sonra elimde olacak.bunu benzinli 4 runner e koymak istiyorum acaba ne gibi sorunum olur.bu konuda çok tecrübeli usta ve arkadaşların yorum ve yardımlarına ihtiyacım var veya bana bu işler konusunda çok tecrübeli bi usta önerebilirmisiniz.herkese saygılar yardımlarınız için teşekkür ederim.bu arada henüz 4 runneri almadım önce nal alıyorum at nasılsa bulurum diye.ama tabi bi arabada arıyorum. 17 ile 20.arası bütçem var araç için.araç 92 model ve üstü muhakkak sunrooflu olmalı.

Etiketler
Ynt: 4 Runner Tadilatı Hakkında Yardım

Merhaba,
Öncelikle alacağınız 4runner dizel olmalı çünkü motorunu değiştirmeyi planlıyorsunuz ve maalesef benzinli araca dizel motor takılması ve ruhsata işlenmesi yasak.
Toyota konusunda Maslak Sanayinde Vecihi Usta'yı deneyebilirsiniz kendisi pir kabul edilir. Ama ben daha önce oğlu (sanırım) Levent usta ile görüşüp benim 4 litre düz 6 makinayı amerikan 6,2 lt V8 dizeli ile değiştirmeyi önerdiğimde daha önce yapmadığını söyledi. Olaya pek sıcak bakmamıştı. Onun dışında eminim başka iyi ustalarda vardır.
Ayıptır sorması motoru kaça aldınız?

vecih ustayla bende görüştüm banada bu tarz bi iş yapmadığını söyledi.ancak aracı bi incelemek istediyini motor yeni teknoloji olduğu için tanımadığını ve araştırması gerektiyini söyledi.heber bekliyorum..motora bir yerli araba parası ödediyimi bilmenizi isterim ama uzun araştırmalarımdan sonra karar verdimki bugün bundan daha iyisini almak mümkün deyil.tabi toyota motorları için konuşuyorum muhakkak amerikanlarda daha yüksek performanslı makineler vardır ama benim idealim bu makine.selamlar

Arkadşlar 2400 disel 4 runner var ( aracın sahibi araçta iki hava yaztıgı oldugunu idda ediyor ne diyorsunuz bu işe ?? Bildiğim kadarıyla o araçlard abs bile yok.

Sorması ayıp böyle güzel bir hikayenin sonunu merak ediyor insan... ???
Devamı başka bir yerde, ben mi kaçırdım... :'(

Selamlar...

Site ismi vermek istemiyorum ama büyük araba itelerinden birinde.Sanıyorum araca yeni model bir toyotanın direksiyonu takılmıştır ve üzeride "airbag" yazısı vardır. Sebeb bu olsa gerek.

yivlici' Alıntı:
sevdili dostlar uzun zamandır kafamda bi four runner alıp güçlü bi diesel makina koyma düşüncem vardı.şimdi toyotanın yaptığı D4D tdi makinanın siparişini verdim makina 171 hp ve 410 nm torka sahip.2007 yapımı 45 gün sonra elimde olacak.bunu benzinli 4 runner e koymak istiyorum acaba ne gibi sorunum olur.bu konuda çok tecrübeli usta ve arkadaşların yorum ve yardımlarına ihtiyacım var veya bana bu işler konusunda çok tecrübeli bi usta önerebilirmisiniz.herkese saygılar yardımlarınız için teşekkür ederim.bu arada henüz 4 runneri almadım önce nal alıyorum at nasılsa bulurum diye.ama tabi bi arabada arıyorum. 17 ile 20.arası bütçem var araç için.araç 92 model ve üstü muhakkak sunrooflu olmalı.

selamlar.4runner ve sunroof kolay ama motor değişimi bence meşakkatli bir iş.bu varyasyonu yapmış tecrübeli bir usta zordur bence.mergen arkadaşa katılıyorum..

meseregan' Alıntı:
Çağlar Bey siz aracınızı satmayı düşünürmüsünüz? :smiley::smiley::smiley:

siz alın 4runner ben herkonuda yardımcı olmaya çalışırım.15-17 civarında alınsa (temiz olucak tabii) bi 5 de harcansa çok mükellef araç olur..
benimkine gönülden bağlıyım :smiley: çok yer gezdik beraber, çok iyi tanıyorum heryerini en az 10 yıl binerim diye düşünüyorum.. ;D

Selamlar Acar 41 adlı arkadaş bahsettiğim 4 runner i almış . Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin. Artık bizde başka araçlara bakarız :smiley:

Ama 4 runner gönlümde hep bir uhde olarak kalacak :smiley:

Merhabalar,öncelikle herhangi bir araca motor deyişikliği yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı başlıkları belirtmek isterim.Öyle kağıt üstünde ve yurtdışında gördüğümüz sıradışı araçların yapıldığı gibi kolay bir olay deyil.

1)Takılacak motor komple elektrik tesisatı ile birlikte alınmalı.Özellikle motor yeni teknoloji ve araç eski kasa ise.Bu elektrik tesisatıda aracın gösterge panelindeki göstergelere tam adapte edilmeli.
2)Takılacak motora uyacak şanzuman ve o motor gücüyle uyumlu diferansiyel oranları.
3)Takılacak motorun,motor kulakları ve donanımlarının(HAVA FİLTRE SİSTEMİ+ABS+KLİMA SİSTEMİ+RADYATÖR VE PERVANE DÜZENEĞİ VB...) motor yuvasına uyması.
4)Takılacak araçda yeni motora destek olacak,FREN DÜZENEĞİ ve YENİ MOTORUN GÜCÜNÜ güvenli bir şekilde aracı yolda tutacak ön ve arka takım düzeneğinin olması.

Bu yukarıda belirttiğim maddeleri uygulamak öyle araca jant lastik takmak gibi kolay şeyler deyildir.Öncelikle kanunen gerekli izinlerin alınması,deyişiklik yapılacak aracın markasında uzmanlaşmış çok iyi bir usta ve en sonunda tabiki maddiyat.Aracı ve motoru almak kolay.
Hevesinizi kırmak istemem ama bu tarz uygulamalar yaklaşık olarak (işçilik+malzeme+ruhsat ve diğer işlemler) size araç ve motara ödediğiniz para kadar hatta fazlasını bile geçecek masraflar açacaktır.

meseregan' Alıntı:
Site ismi vermek istemiyorum ama büyük araba itelerinden birinde.Sanıyorum araca yeni model bir toyotanın direksiyonu takılmıştır ve üzeride "airbag" yazısı vardır. Sebeb bu olsa gerek.

Aracın şasi numarsını verebilirseniz ben size orjinalde ne var ne yok yazabilirim ;) Amerikan spec KZJ 4Runner'larda airbag dahil tüm lüks donanımlar bulunuyır fakat *L seri motorlu olanında olacağını sanmıyorum.

çağlar' Alıntı:
siz alın 4runner ben herkonuda yardımcı olmaya çalışırım.15-17 civarında alınsa (temiz olucak tabii) bi 5 de harcansa çok mükellef araç olur..
benimkine gönülden bağlıyım :smiley: çok yer gezdik beraber, çok iyi tanıyorum heryerini en az 10 yıl binerim diye düşünüyorum.. ;D

hey gidi hey :D

PrometheusTR' Alıntı:

ya kardeşim hiç sorma..silemiyoruzda kepazelik.. ;D
birde bunu yazdıktan yaklaşık 1 ay sonra almışım şimdikini ayıp benimkide..
yine toyota aldığım için sorun yok ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR