4. Kez Likya Yolu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,229

huseyinyilmaz

One Life Dedik Gittik Aldık
Yer
BURSA
arkadaşlar daha önce 3 bölümde likya yolunu 19 gün ve iki kez de 7 gün yürümüştük. bugun bayram tatilinde yine likya yeniden likya dedik ve hazırlıklara başladık. 6 kişilik bir ekip ile çıkıyoruz yola. rotayı ve diğer bütün ayrıntıları götürülecek malzemeler dahil buradan sizlerle paylaşacağım. gitmek isteyen arkadaşlara belki rehberlik eder. tecrübeli arkadaşlar ise yeniden o heyecanı yaşarlar.

Etiketler
Ynt: 4. Kez Likya Yolu

Her ne kadar programladığınız zamanda gidememiş olsamda, malzeme ve rota bilgilerinizi paylaşırmısınız. Ayrıca geledinyo feneri adrasan parkuru zorluk derecesi nedir.

Teşekkür ederim

öncelikle sorunuzu yanıtlayayayım gelidonya feneri adrasan parkuru orta zorlukta bir rota diyebilirim. ancak su sııntısı olduğu için bu rotayı olduğundan daha da zorlaştırıyor. rotaya adrasandan girerseniz rotaya başlangıcınızın 2.km sinde deve çiftliğinin ordaki pınarda suyunuzu doldurabilirsiniz. gelidonya fenerinde de su yok. dolayısı ile en yakın suya 4 km daha yolunuz var ama gelidonyadan sonrası ağırlıklı olarak iniş ve sonrasında orman içi düz yol.
eğer rotaya gelidonyadan değil de bizim gibi korsan koyundan başlarsanız yine gelidonyaya çıkmadan önce bol miktarda su taşımanız lazım gelidonyada kalacak olsanız da devam etseniz de.ama her ihtimalde yola erken çıkmanızı tavsiye ederim.
2008 yılındaki yuruyuşumüzde adrasan gelidonya feneri arasını su sıkıntısı da çekmeden ve zorlanmadan rahatlıkla tamamlamıştık ama iki kişiydik. bu yıl o rotada birçok grupla karşılaştık ve birçoğu havanın kararması ile birlikte adrasana vardı.tabi onların çantaları yoktu.

biz 7 kişilik bir ekiptik ve eşlerimiz de yanımızdaydı. rotaya korsan koyundan başladık ve deve çiftliğine 1 km kala hava iyice karardı ve bir damla bile suyumuz kalmadı. dolayısı ile insanlar panik yaptı. gelidonyadan adrasana kadar iki çkış iki iniş var. biz son inişte kamp atmaya karar verdik. babam ve bir arkadaşım karanlıkta adrasana inip su alıp getirdiler geri.

ertesi gün kaldığımız yerden adrasana indik. biralarımızı içtik denize girdik. biraz kuruduktan sonra çavuşköye kadar 6-7 km daha yürüdük ve oradan olympos a otostop ile geçtik.
olympos çok soğuktu. kişi başı 5tl den çadırlarımızı kurduk . ertesi gün olmpostan çıralıya kadar sahili takip edip yürüdük. çıralıda biralarımızı içtikten sonra yürüyüşümüze devam ettik. boncuk koyunda denize girdikten sonra yine beni dinlemeyen ekibim yanartaşa gitmek istedi ve boncuk koyunda kalan bir amcaya yol sordu. bu likya yolunun ilk kuralıdır aslında. asla yol tarifine güvenme... boncuk koyunda zaten yuzerek yeterince vakit kaybettikten sonra maden koyuna geçtik ve oradan anayola bağlanıyor o yol diyen dayıyıya inanan ekibimle beraber yukarı doğru tırmanmaya başladık. yaklaşık 12 km boyunca sürekli tırmandık.gpsimiz yoktu ama telefonun gps inden anladığımız kadarıyla beydağlarına tırmanıyorduk. yaklaşık 4 saatlik bir tırmanışın ardından aşağı inmeye başladık.yanımızda ekmeğimizden suyumuza herşeyimiz olduğu için ekibin morali yerindeydi yorulmuştuk ama kamp atmaya gerek yoktu gidebildiğimiz kadar gidecektik.
en sonunda 1 saat kadar aşağı indikten sonra fethiye antalya yoluna geldik. herkes çok yorgundu ama moraller yerindeydi. yanartaşa gidecektik o gece sucuk yapmaya :smiley:
taksi çağırdık. bizi yanartaşa çıkılan örenyerine bıraktı. çantalarımızı oraya bırakıp sucuklarıız ve şaraplarımızla yanartaşa çıktık. gece 01:00 e kadar orada kaldık.
ertesi gün olympos yol kavşağına kadar çıkıp faaliyetimizi bitirdik.

Hüseyin Bey

Yürüyüşünüzün zevkli olduğu anlatmanızdan belli . Likya yolunda yürümeyi çok istiyorum. Ancak buralarda yürüyüş arkadaşı bulmak zor . Vakit ise kısıtlı. Ancak. Cuma gününden başlayıp pazar gününe kadar ne yapabilirsem diye düşünüyorum. Bu aylarda da orası uygun sanırım. Sizden öğrenmek istediğim .
1- Yürüyüşe Nereden başlamalı.
2- Kate Clow un Türkçe Likya yolunda yürümek kitabı ne kadar işe yarar ?
3- Aralık ve Şubat ayları arası yürümek için uygunmudur ?
4- Yürüyüş arkadaşı nasıl bulabilirim ? ( BU siteden olabilir belki ) Fethiyede mutlaka birileri vardır diyorlar . Bu da onlara yamanmak anlamına gelir diye düşünüyorum. Ne derece sağlıklı olur bilemem.
Eğer işleri halledip yoluna koyarsam sizden ayrıntıları alabilrmiyim .
Teşekkür ederim.

yürüyüşe istediğiniz yerden başlayabilirsiniz
cate clowun Türkçe kitabı yeterli ama ingilizce olan çok daha detaylı
aralık ve şubat bence en uygun zaman.
trekkinginturkey.com da arkadaş bulabilirsiniz burada da bulabilirsiniz Toros dağcılık klübünden çok daha rahat bulabilirsin.

likya yolu ile ilgili her konuda yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım

Ben Likya Yolunu tamamen yürüyeceğim kısmetse,
Fakat Mayıs Ayı olarak düşünüyorum bana artı yada eksisi ne olur en çok Mayıs Ayının?
ve parkurun en yoğun olduğu aylar sizce hangi aylar?

mayıs ayının bence en buyuk olumsuzluğu sıcak olacaktır. parkurun en yoğun olduğu aylar uabt sonu mart başı ve eylul sonu ekim başıdır.

cranberries666' Alıntı:
mrb likya yolunu tamamen yürümeyi düşünüyorum ancak fethiyeden değilde antalyadan başlasam ters mi olur acaba tabelalar yine yardımcı olurmu bana ?

tabelalarda yön, yer ve uzaklık bilgileri mevcut, tabiiki yardımcı olur. yol her iki taraftan da yürünebilir terslik bir durumu yok bence. forumda yolu her iki taraftan yürüyenlere ait notlar mevcut. önemli olan, yürüyeceğiniz kısma ilişkin pafta, harita, gps v.s. gibi ihtiyaçların temin edilmiş olması.

gps e hiç gerek yok elinizde herhangi bir olumsuzlukta yerinizi tarif edebileceğiniz bir harita olsun yeter.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR