4. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Duyurusu (02-03 Temmuz 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 133
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,538
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 4. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Duyurusu (02-03 Temmuz 2011)

Paşam akşam konuştuğumuz üzre bu sefer yaklaşık 10 kişilik bir gurup olarak geliyoruz. aramıza yeni katılan 2 arkadaşımız ise pansiyonda kalacak rezervasyonu yapabilirmisin?

Etiketler
Ynt: 4. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Duyurusu (02-03 Temmuz 2011)

mayıstosböce' Alıntı:
Ayrıca portatif kamp sandalyesi ve masası yapan arkadaşım eğer şartlar uygun olursa kamyonetin arkasına malzeme koyup getirmeyi planlıyor.Yerde oturmak istemeyenler için uygun olabilir.

Bülent Hocam,

Arkadaşınız tok satıcı herhalde.?
;D

Ne yapıp edip mutlaka gelmeli bu festivale.
Satış olsun ya da olmasın bedava reklamını (ya da yol masrafına ) yapmış olacaktır.
İstanbul da olsam Metro Hipermarketi yağmalar tezgah kurarım Festival alanına.
;D

İzmir'den Selamlar.

BOBO' Alıntı:
Çağrı Biz Cuma akşam üstü yola çıkıyoruz.
Sanırım 22:00 gibi orda oluruz.
Yer ayırıyormusun bize :smiley:
4-5 Araç geliyoruz.

İstersen 50 araç gel abicim ;) Bende orda olurum cuma akşamından :smiley:

Arkadaşlar bizde Kırklareli nden cuma sabahı binek aracımızla yola çıkacağız. Kısmet olursa ilk kampımız olucak. Aydınlatma ve yiyecekleri muhafaza etme gibi soru işaretleri var kafamızda. Kamp alanında elektrik var denmiş ama her çadırın yanına kadar da yoktur sanırım. Bu durumda aydınlatma için şarjlı ışıldak gibi bir şey işimizi görür sanırım. Yiyecekleri nasıl muhafaza edeceğiz ? Elektrikli buzdolabı için geç kaldık. Elektriksiz bir dolabımız var, bunun zeminine mavi soğutma kutularından buz donduurp koysak pazar öğlene kadar idare etmez sanırım. Eski alan için dereden akan soğuk sudan istifade ederiz diyorduk ama, şimdiki yerde o şansımız var mı bilemiyoruz ?

takip ;)

TezzMertek' Alıntı:
Bülent Hocam,

Arkadaşınız tok satıcı herhalde.?
;D

Ne yapıp edip mutlaka gelmeli bu festivale.
Satış olsun ya da olmasın bedava reklamını (ya da yol masrafına ) yapmış olacaktır.
İstanbul da olsam Metro Hipermarketi yağmalar tezgah kurarım Festival alanına.
;D

İzmir'den Selamlar.

Murat cım Gezenbilir e de faydası olmalı böyle bir eylemin,yeni gezenbilir evinin sandalyeleri mesela,yani her ikisininde faydalanacağı bir oluşum olmalı.

Ya koca Kadıköy ün 3 te 1 kadarız katılımcısayımıza bakın tebrikler Sakarya.

mersoy' Alıntı:
Elektriksiz bir dolabımız var, bunun zeminine mavi soğutma kutularından buz donduurp koysak pazar öğlene kadar idare etmez sanırım.

Yarım litrelik pet şişeleri dondurcuda dondurun. Bu pet şişeleri buzluğun tabanına dizin.
Çok daha kaliteli yalıtım sağlamış olursunuz.
Ayrıca sular eridikçe soğuk su ihtiyacınız da giderilmiş olur.
Düz buz kutularını açma imkanımız olmadığı için pek işlevsel gelmiyor bana.

cumayı sabırsızlıkla bekliyorum.festival alanının değişmesi iyi olacak bence de.Dışardan gelen arkadaşların Bolu nun farklı yerlerini de görmüş olcaklar.

ben güneydoğuya gittiğim zamanlar yaptığım ilkel ama çok işe yarayan bir soğutma sistemimi anlatayım size .
hani şu sanayi tipi buyuk buzlar vardır alttaki resimde görüldüğü gibi . bu buzlardan 3 tane alıyorum soğutulacak malzemeyi içecekler vs önce bir şeker çuvalına koyuyorum .

ikinci bir bildiğimiz bir şeker çuvalının içine içeceklerin bulunduğu çuvalı koyuyorum . akabinde ikinci çuvalın içine buzları kırıp veya kırmadan dolduruyorum . ve en son olarakta bir marangoza uğrayıp bir çuval talaş alıyorum buzların etrafına dolduruyorum .

bu yaklaşık olarak 28 ve 30 derecelik hava sıcaklığında 3 gün içeceklerinizi suğuk tutmanıza ve içmenize yardımcı olur . ha eğer çuvalı biraz toprağa gömerseniz buzları ve içecekleri 5 gün kadar soğuk kullanabilirsiniz.

NOT: benim aracım transporter minibüs ve zemin kauçuk döşeme olduğundan eriyen buz sol ve arka kapıdan kendiliğinden akıyordu . bu sistemi binek araçlar için uygulaycaklar altına poşet yada leğen tarzı bir uygulmaya gitmelidirler . aksi taktirde eriyen buzdan iç döşeme rutubet ,koku yapması yanısıra aracın elektirik aksamı zarar görebilir.

selamlar .

Block Ice Machine Compressing Unit Small Pixel (5).jpg

bu z alabileceğiniz adreslerden birkaçı .

http://www.buzzistanbul.com/istanbul-buzz.html

http://www.buzpar.com/?gclid=COaTuPeB26kCFQol3wods3HnYA

Büyükçe bir buz kutusunun içine bu sanayi tipi buzlardan koyarakda uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz..

Sakarya Müthiş hzılı çıktı ve İzmit grubu ile tatlı bir rekabetolur aralarında izmit geçerdi

Sakarya istanbulu bile zorlar durumda

Bolu da uyuyor nasıl olsa ordayız diye

Ankara da kendini hep son gün gösteririr

Hepimize güzel, eğlenceli bir kamp olmasını temenni ederim

Saygı ve Sevgilerimle

Ender

Ufak bir detay da ben aktarayım;
Mavi buz akülerini ve/veya dondurulmuş şişeleri dolabınızın iiçindeki malzemelerin en üstüne koymanız daha doğru olacaktır.
Zira soğuk hava aşağıya çökecektir. Böylelikle daha uzun süre ve en önemlisi efektif olarak aküleri kullanabilirsiniz.
Selamlar
Burak

Önerileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Oldukça fazla malzeme olunca arka koltuğu da ufaklığın konfor alanını etkilemeyecek şekilde doldurucaz. Bu nedenle bagaja leğen ya da çuval koymak pek mümkün gözükmüyor. Buz aküleri ve buzlandırılmış buz şişeleri ile idare edeceğiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri