4*4 90 HP DUSTER

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kayhan_5268 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,059

kayhan_5268

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar; Allah nasip ederse birkaç aya kadar 4x4 90 HP DUSTER almayı planlıyorum. Şu an elimde Lada Vega 1.5 16V 2004 model aracım var. Onu da zamanında 0 km olarak almıştım. Karadenizin yaylalarında köy yollarında verdiğim her kuruşu, sonuna kadar helal ettirerek kullandım ladamı. İnanın çok memnundum sağlamlığı gücü ve ekonomisinden. Şimdi artık ladama veda zamanı geldi bunu hiç istemesem de artan ihtiyaç durumları beni DUSTER'a yönlendirdi. Önceliğim her türlü yol şartlarına gelebilecek bir araç. Karda, çamurda, derede, tepede gidebilecek yetiye sahip bir araç. Bütçemizde memur işi olduğundan DUSTER tek yol olarak görünüyor. 0 km olarak 4x4 90 HP Duster hakkında kullanıcılarından veya bilgi sahibi olan arkadaşlardan yorumlarını duymak artı ve eksilerini enine boyuna öğrenmek istiyorum. Netten yaklaşık 20 gündür araştırma yapıyorum. Kararım kesin gibi ama genede kullanıcı yorumları hepsinden önemli. Şimdiden ilgi gösterip zaman ayıracak arkadaşlara çok teşekkürler. Saygılarımla.

Etiketler
Ynt: 4*4 90 HP DUSTER

Bazı bayilerin elinde 4x4 110 hp 2011 model olarak araçlar var. 2012 4x4 90 beygir fiyatına alabilirsiniz bahsettiğim aracı.
Bi araştırın derim. 45000 TL ye geçen hafta alan tanıdığım var. Sadece Look paket var 110 DCI 4X4. Ekstra paketsiz.

off road gibi bir düşüncem yok. sadece zorlu yol şartlarında gidebilecek bir araç. yaylada evim var, köyde evim var. bu yollar malum karadeniz yolu. karı var çamuru var. 110 hp ile 90 hp arasında 6 bin tl fiyat farkı oluşuyor donanım ekleyince. Kredi de kullanacağımıza göre 6 bin tl 10 bin tl ye çıkar buda maliyeti artırır. bu nedenle 110 hp düşünmüyorum gibi.

kayhan_5268' Alıntı:
off road gibi bir düşüncem yok. sadece zorlu yol şartlarında gidebilecek bir araç. yaylada evim var, köyde evim var. bu yollar malum karadeniz yolu. karı var çamuru var. 110 hp ile 90 hp arasında 6 bin tl fiyat farkı oluşuyor donanım ekleyince. Kredi de kullanacağımıza göre 6 bin tl 10 bin tl ye çıkar buda maliyeti artırır. bu nedenle 110 hp düşünmüyorum gibi.
Ben zaten 6000 TL fazla verin demedim ki.
Aynı fiyata bayilerin elinde kalan 110 DCI 2011 var araştırın dedim.

Yüreğinin estiği yere git felsefesiyle hareket edeceğim gibi görünüyor. Yüreğim 4*4 90 Hp Duster diyor. Ama form susuyor. Bakalım hayırlısı.

kayhan_5268' Alıntı:
Yüreğinin estiği yere git felsefesiyle hareket edeceğim gibi görünüyor. Yüreğim 4*4 90 Hp Duster diyor. Ama form susuyor. Bakalım hayırlısı.
4x4 110 HP alın, o olamazsa 4x4 90 HP alın. 4x4 alınca zaten 4x2 bi aracınız oluyor. isterseniz fazladan 2 çekeriniz daha oluyor. + Arkada bağımsız süspansyonunuz oluyor. falan filan ;D ;D ;D zaten tüm Dusterlar çok yavaş araçlar. 2 çeker alıp hızlı gitcem diye düşünmeyin. ;)

Monti' Alıntı:
4x4 110 HP alın, o olamazsa 4x4 90 HP alın. 4x4 alınca zaten 4x2 bi aracınız oluyor. isterseniz fazladan 2 çekeriniz daha oluyor. + Arkada bağımsız süspansyonunuz oluyor. falan filan ;D ;D ;D zaten tüm Dusterlar çok yavaş araçlar. 2 çeker alıp hızlı gitcem diye düşünmeyin. ;)
zaten tüm Dusterlar çok yavaş araçlar.

ne demek istediniz an lamadım

Ben sadece 90 Hp 4*4 aracın arazi performansını merak ettiğimden sordum. Sadece zorlu yol şartlarında nasıldır diye sorayım dedim ama her zamanki gibi konu gene başka yerlere doğru sapmış gidiyor.

Sevgili Olgun, Mimar arkadaşa nasıl ulaşırım bilmiyorum. Bu yüzden bende form üzerinden görüş alayım dedim. Kendi arabamı web de satılığa koydum üç beş arayan oluyor. İllaki biriyle anlaşacaz. Ama hala karar verebilmiş değilim. Duster olacağı kesni de. Bütçeme göre hemen hemen eş değer sayılan 90 hp 4*4 ambiance mi yoksa 110 hp 4*2 Laruette mi. Mesele burada. Off road olmasa bile bizim memleketin şartları gereği çamurda, rampada, karda yani kısaca az zorlu yol şartlarında sorunsuz olsun diye tüm çabalarım. Mimar arkadaş da henüz bir aktarım yapmadı. Bende öylece debelenip :D duruyom işte. Test sürüşü yapma imkanım olmadı zira bayinin elinde yok bu 90 hp 4*4 peşinatı verip getirtecez haliyle nasıl bir makineye binecez bilmiyorum. Bakalım hayırlısı olsun diyelim.

kayhan, 20 mesaj yazmadan özel mesaj yazamıyorsun. Bu nedenle, mimar-ankara rumuzlu arkadaşımıza mesaj yazamazsın.

ben ona özelden mesaj yazıp bu sayfanın linkini verip sana cevap vermesini saplamaya çalışayım. (Mimar bu sayfayı dikkatten kaçırmış olmalı. Yoksa bir cevap yazardı.)

Kayhan bey,uzun süredir iş yoğunluğundan foruma gelemedim. 7_8 aylık 4×4 90bg kullanıcısıyım. Sadece kullanıcı olarak sorularınızı yanıtlayabilirim, ağır arazi amaçlı teknik modifikasyonlar konusunda çok bilgili değilim.
yıllardır sedan ve hb araç kullanıp dustera geçmemdeki amaclar şöyleydi:
-ay boyunca hergün işe gdip geleyim, az yaksın,
-ayda bir uzun yola gidince kullanımı sedan gibi rahat olsun ve az yaksın
-ayda bir iki toprak orman yollarına girsin, bagaji büyük olsun

-servisi parçası bol olsun, vergisi düsük olsun.
duster bu beklentilerimi karşılıyor. 110 bg den%10 gibi az yakıyor, uzun yol çekişi de çok iyi, ani hızlanmalar ile araçları rahat sollayabiliyosunuz.
Başka sorunuz olursa yanıtlayabilirim. Bir de izmirden create arkadaşimiz 90 bg kullanıyor.ondan da yorum alabilrsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,643
Kaydolan Son Üyemiz
ekstırimsever22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR