4.2 diesel lc ile vx100 arasındaki fark nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 110tdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,720
image.jpeg
Toyota - Land Cruiser - Technical specifications, Fuel economy (consumption)

Etiketler
2.sıradaki turbo dizel arac 1998 yılından veri aynı motorla çıkmamıştır piyasaya muhtemelen ama düz dizel olacak kadar da eski olmayabilir.
oğuz beyin turbo dizel bir araç sebebi ile bütçe fena bozulduğu için hepsine olumsuz yaklaşıyor, o yüzden konuya olumsuz yaklaşmış. işin içinde bir miktar şanssızlık ta olabilir ama gerçek payı da az değil. mazota su karışsa mazot pompasından enjektörlere kadar komple temizlik mazot pompası ve enjektör değişmi vs. al başına belayı. aracı stop ettirmeden önce 15-20 sn rölantide çalıştırıp yağ sirkülasyonu sağlama konusuna dikkat etmezseniz turbo arızası, uygun olmayan motor yağı kullanırsanız da sonuç aynı olabilir, başınıza gelebilecek şeyler. en yeni turbo dizel araçlarda bunlara bir de partikül filtresi konusu eklendi. onun arıza yapmaması için bile özel motor yağı çıkarttılar. durum bu yani, denk getirip bakımı iyi araç bulmanız lazım ve mazotunu da düzgün bir istasyondan almanız lazım. benim başıma herhangi bir problem gelmedi ama gelebilir de, mazotlu araç kullanmak her zaman için biraz risk biraz şans meselesi.

Merhaba,

Detaya girince 1HD-FTE motor olduğu belirtiliyor. Toyota kolay motor değişmez. Netten kopyala yapıştır oldu ;) anca sormadaki sebep bu. Nadir de olsa 2006 ve 2007 model malum sitede denk gelmişti. Türkiye'ye hiç gelmedi mi acaba kullanıcısı yok mu varsa deneyim paylaşırsa sevinirim diye konuyu hortlatmıştım...

Bahsettiğiniz masrafları yaşattı mı araç vs merak için sordum zaten sorularımı. Zira Toyota düzenli bakım düzgün yakıt 1mio km devirir dizeli diye düşünüyorum.

Ben yıllardır bu forumdaki muhabbetlere bakıyorum bunca zamandır sadece 4-5 tane vx100 kullanıcısı gördüm hemen hepsi de benzinliydi.

:smiley:) Aynen bende okudum okudum bulamadım o yüzden yazdım... Umarım arada kaçırmışımdır.. Genelde o kullanıcılar da 1998-2004 arası araçları kullanıyor. 2005 ve sonrası hiç görmedim.

Aslı'na bakarsanız senede 15000 km ye kadar benzinli dizelden ekonomik çıkıyor. LPG de diyelimki 20000km olsun. Hangimiz böyle araçları ilk ve tek araç olarak kullanırız ki... O nedenle dizel sanki ikinci plana atılmış gibi geldi bana. Sonra da 200 kasa ile bu seferde hep 4.5d4d araçlar getirdiler bu seferde benzinli kalmadı yeni. 2009 sonrası neredeyse hep dizel ama fiyatlar malum:smiley:

Hangimiz böyle araçları ilk ve tek araç olarak kullanırız ki...

Ben 1.6 motor suzukiyi bile 2. araç olarak kullanıyorum, ama benzinle, lpg'yi pek sevmiyor. Zaten 3 kapı neresine tank sığacak. Petrol fiyatlarının aşağı yönlü gidişi devam ederse ve devlet benzine %100 vergi yetmez %200 yapmak lazım demezse durum değişebilir..

Toyota Land Cruiser 4.5 D İkinci El SUV, MPV, Crossover, 4x4 ve jeep'ler, Sıfır Satılık Arazi Araçları sahibinden.com'da

Land Cruiser 4.5 D-4D yeni kasa 200 seri diye geciyor bunların motoru yeni nesil..

satılanlar 100bin <>200bin aralıgııda

diyelimki böyle bi aracınız var motoru catladı patladı 150-200 bin masraf ettiniz..oçagım söndü diye buraya yazarmısınız..?
yazarsanız sonra o aracı satabilirmisiz diyede bişi var..;)

olanda yazıp çizmiyor.. zaten binen kişilerde sanırım makam şöförü ile kullanıyorlar aracları buraya yazıp çizecekleride süpheli..

bunlarda 200binden sonra üzerler..derim..
250 bin tl araca para verip kapının önüne koyabiliyorsam..
mtv 'yi de 10 bin küsür ödeyebiliyorsam..

ne yaktıgına hiç bakmam ..yanim..

1hd-fte injection pump diagram - Google'da Ara

4.2 enjektörlerine ve pompasına bakılınca eski nesil dizel oldugu anlaşılıyor..

Benzinli araca lpg taktırmayı sevmeyenlerdeyim... Bir motorda üretim hatası yoksa bakımla ve dikkatle bir masraf çıkarmaz.

Siz benim yazdıklarımı okumadınız sanırım. Ben 100 kasa 2005-2008 arası deneyimi olan biri varsa paylaşır mı dedim ...

Tekrar nazik bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

Yüksek hacimli motora sahip, aynı marka ve model iki araçtan dizel olanın, lpg uygulanmış benzinliden daha ekonomik olması, şehir içi yada arazi kullanım şartlarında belki (az bir miktar) mümkün olabilir. Zira benzin/lpg kullanan araçlar şehir içi şartlarda uzun yol şartlarına göre %50 fazla yakıt tüketirken bu fark dizellerde daha az. Ancak karma tüketim şartlarında, lpg li araç daha ekonomik olacaktır.
Bence orta ve büyük SUV lerde dizel tercihi, bizim hilkat garibesi MTV sistemimizin yarattığı motor hacimleri yelpazesinde, olabildiğince alt dilimlerde kalabilme gayretinden kaynaklanıyor. Misal benim kullandığım benzinli aracın dizel kardeşi ile arasında 2 MTV basamağı fark var, bu iki basamakta MTV 7.000 TL ye yakın (4-6 yaş araçlar) fark yaratmakta. Aracını sıfır olarak almış iki kullanıcıdan benzinli modeli tercih etmiş olanı 6. yılın sonunda fazladan 45.000 TL vergi ödemiş oluyor. Ancak karşılaştırılan iki araç aynı MTV basamağında değerlendirildiklerinden, böyle bi avantaj söz konusu değil. Özetle ekonomi ve sorunsuzluk odaklı düşünüyorsak eğer ben benzinli tercih ederim.

Tercihe saygılıyım da , kitap değerleri olarak kombine dizel 11.1 benzinli 16.6 yakıyor 100km de. Kabaca dizel benzin yakıt sarfiyatı farkı 45 vs 70 kuruş olur kanımca. 20000km de 5000 lira fark eder. MTV aynı... Kalıyor bakım masraf, dizel benzinli farkı 5000 lira olur mu yılda acaba ? Deneyimliysen bilen birinin yorumu olursa güzel olurdu.

Not: lpg demeyin lütfen

Katılırsınız katılmazsınız bence benzinli arazi aracı iyi olmaz lpgli hic iyi olmaz. Şöyle bir derin su gecişi falan yapsa .. bi de büyük motorlu araç devri tarih olmak üzere bu 4.7 ler 5.2 ler hep arap amerikan pazari icin yapilmis araclar bizdeki mtv sistemi bu aracları komple yok etti baksaniz yilda 50 adet ithal edilmiyordur bu sekil arazi aracı. 2000 cc 140hp 300 tork uzeri common rail dizel motorlar her bakimdan cok basarili kisacasi artik benzinli arac mi kaldi ustadim

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kisacasi artik benzinli arac mi kaldi ustadim

bu cümle yakında gerçek olabilir, ama hiç tahmin etmediğiniz bir şekilde gerçek olacak.
kehanetin o kısmını süprizin tadı kaçmasın diye söylemeyi düşünmüyorum:smiley:

kisacasi artik benzinli arac mi kaldi ustadim

bu cümle yakında gerçek olabilir, ama hiç tahmin etmediğiniz bir şekilde gerçek olacak.
kehanetin o kısmını süprizin tadı kaçmasın diye söylemeyi düşünmüyorum:smiley:
Su karbon bazli sentetik dizelden bahsediyorsunuz buyuk ihtimal

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben şu an 2001 model 4.2dizel Vx100 sahibiyim. Daha önceleri babamın BJ60 aracını da çok uzun yıllar kullandık.
Toyota bakımı düzgün yapılmak kaydıyla emsalsiz sağlamlıkta bir arabadır.
Benim aracım şu an 330.000 km'de ve hiçbir sorunu yok, enjektörlerini yeni değiştirdim ve biraz külfetli oldu ama ömrü dolmuş enjektörlerle devam edip sonra motor yaptırmaktan daha iyidir.
Her kullandıkça başka arabaya biner miyim diye düşünürüm; imkan olmayınca tabi ki binerim, latife yapıyorum...
Konfor, sağlamlık, güven hissi ve parça kalitesinden kaynaklı uzun ömür Toyotaya bağımlılık sebebidir.
Tüm arkadaşların darısı başına, sevgiler
Coşkun

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Bj60 sonrası babam kısa süre başka araba sahibi oldu ama 2006'da Hilux ilk çıktığında 4x4'ünü ilk alanlardandır. 2008 ve 2015 modeller takip etti onun bağımlılığını

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,536
Kaydolan Son Üyemiz
süvariemin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR