Ynt: 4*2 & 4*4 fark nedir?
ahmetboduc' Alıntı:
şimdii.
sayın olguncandan hocam
sizin bu araba ile ilgili görüşlerinizi denemelerinizi felan en son şu an a kadar karlı bi yolda giderken o yazınıza kadar okudum devam edeceğim anlaşılan araçtan memnunsunuz sizin aracınızın özellikleri nedir ? ( dizel / benzin )
ayrıca renault servisinde çalışan birisine sordum duster genellikle arıza veriyo demişti tavsiye etmem dedi sizlerde de böyle bi sorun varmı yok mu bilemiyorum sormak istiyorum
ayrıca inşALLAH bu aracı alırsak bide bu 4SW auto felan bunlar var ben tam anlamadım ama bunlar hep kitapçıkta yazarmı
en önemli husus da yakıt nasıldır çok mu yakıyo dizel düşünüyoruz ama ortamala 5 lt diyo 100 km de doğrumudur.
Merhaba Ahmet Bey,
O resimdeki karlı yol her aracın gidebileceği bir yol. Sadece güzel görüntü diye koydum. O resimlerden Duster'ı sınır tanımaz araç zannetme. Karadenizci arkadaşımızın benzetmesi güzel... Yani normal sistemle (4x2) çıkarken zorlandığında, daha kolay çıkmanı sağlayacak yardımcı bir hareket kaynağı 4x4.
Aracım 4x4 110 BG. Dizel.
Yakıtı söyleyeyim. Ş. içi 100 km.de 7 litre civarı. 7.3 olur, 6.9 olur, veya kullanıma göre accık daha inebilir. Ama sen 7 litre diye bak... Ş. dışı ise 100 km.de 6 civarı.
4x2 85 BG (şimdi üretilmiyor) ile karşılaştırmıştık; 4x2 % 15 daha tasarruflu idi. 110 BG 4x2 de tahminim odur ki % 10 daha az yakabilir.
Benzinliyi değil dizeli tavsiye ederim...
4WD- auto vs. onlar sorun değil.
Reno servisinde çalışan sana şaka yapmış olmalı. Öyle sürekli veya yaygın bir arıza duymadım. Olsaydı bu forumda mutlaka kunuşulurdu. Dacia firması babamın malı değil ki. Memnun olmasaydım "almayın ey ahali, bu Duster bi işe yaramaz" derdim.
37 bin km.deyim, hiçbir arıza yok, şikayetim de yok. Kullanımdan da şikayetçi değilim. Öyle nazik kullanmam gerekmiyor. Çukurlar tümsekler filan hak getire. Yüksek ve tekerleği büyük arabaların şehir içinde böyle bir güzelliği var.
Ufak/yere yakın arabalar (yani otomobiller) bir kasisten yavaş yavaş geçer, sen gaz bile kesmezsin.
Süspansiyon mükemmel. Hızlı kasis geçişlerinde arkadakiler biraz fazla hopluyor, o da fizik yasaları gereği. ;D
Bilgine.