4*2 & 4*4 fark nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetboduc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,040

ahmetboduc

Yeni Üye
s.a arkadaşlar öncelikle ben yeni katıldım aranıza biraz incelemeler felan yaptım araçla ilgili de bazı sorularım olacak
4*4 tüm tekerler çekiyo ama 4*2 de sistem nasıldır acaba?
bazı arkadaşlar arabada eps olsa iyi olur demiş amacı nedir eps nin?
2-3 arkadaşımız da arabasının içinin su aldığını söylemiş bu genel bir problem mi yoksa arabadan kaynaklanan bi sıkıntımı ?
1,5 105 bg 4*2 düşünüyoruz kullananlar memnunmu ?

lütfen konuyu saptırmak adına değilde yardımcı olmak adına cevap yazarsanız sevinirim.

Etiketler
Ynt: 4*2 & 4*4 fark nedir?

ahmetboduc' Alıntı:
s.a arkadaşlar öncelikle ben yeni katıldım aranıza biraz incelemeler felan yaptım araçla ilgili de bazı sorularım olacak
4*4 tüm tekerler çekiyo ama 4*2 de sistem nasıldır acaba?
bazı arkadaşlar arabada eps olsa iyi olur demiş amacı nedir eps nin?
2-3 arkadaşımız da arabasının içinin su aldığını söylemiş bu genel bir problem mi yoksa arabadan kaynaklanan bi sıkıntımı ?
1,5 105 bg 4*2 düşünüyoruz kullananlar memnunmu ?

lütfen konuyu saptırmak adına değilde yardımcı olmak adına cevap yazarsanız sevinirim.

Aleykümselam sayın "yeni üye" Ahmet Bey, :smiley:

Önce bi yanlışı düzeltelim; 4x4 de tüm tekerler çekiyor derken, bu aracı tüm tekerlekleri motordan ayrı ayrı güç alan profesyonel arazi araçlarıyla karıştırmamak lazım. 4x4 de güç % 50 ön% 50 arkaya olmak üzere dağıtılır. Bu % 50'nin gerçekleşmesi ise, diferansiyel çalışma prensiplerine göre olur. Yani en kolay dönebilen tekerlek döner.

4x4 araçlarda içerdeki düğme vasıtasıyla 4x2 veya 4x4 modlarından birini seçebilirsiniz. Auto modunda ise 4x4 veya 4x2 ye aracın kendisi karar verir. Yani siz süreki 4x2 modunda da gidebilirsiniz.

4x2 ise, bildiğiniz herhangi bir otomobil gibidir. Onlardan tek farkı, biraz daha yüksek olmasıdır.

ESP= Elekronik denge programı. Yani birden keskin viraja girdiğinizde veya direksiyonu kırdığınızda, aracın savrulmasını otomatik olarak (arka tekerleklerin devrini dengeleyerek) engelleyici düzenek demektir. Amacı sürücü hatalarının veya beklenmeyen yol/trafik koşullarının kazaya yol açmasını önlemektir.

Su alma yaygın bir problem değildir. (En azından benim aracımda yok ve birkaç kişi sışında şikayetçi olan da olmadı)

Şayet çamura kuma girmeyecekseniz, 4x2 araç işinizi görür. Bozuk yol koşullarında da çok başarılıdır. Sadece 4 tekerlekten güç gerektiren yol koşullarında (çamur-kum ve çok bozuk yol) sorun yaşatabilir. Onun dışında, hem daha seri ve daha tasarrufludur.

Bilgine

şimdii.
sayın olguncandan hocam
sizin bu araba ile ilgili görüşlerinizi denemelerinizi felan en son şu an a kadar karlı bi yolda giderken o yazınıza kadar okudum devam edeceğim anlaşılan araçtan memnunsunuz sizin aracınızın özellikleri nedir ? ( dizel / benzin )

ayrıca renault servisinde çalışan birisine sordum duster genellikle arıza veriyo demişti tavsiye etmem dedi sizlerde de böyle bi sorun varmı yok mu bilemiyorum sormak istiyorum

ayrıca inşALLAH bu aracı alırsak bide bu 4SW auto felan bunlar var ben tam anlamadım ama bunlar hep kitapçıkta yazarmı

en önemli husus da yakıt nasıldır çok mu yakıyo dizel düşünüyoruz ama ortamala 5 lt diyo 100 km de doğrumudur.

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
45 derece eğimli bir yamaca çıkmak için yürürken ellerinizle de destek alarak çıkıyorsanız = 4x4, ellerinizi kullanmadan çıkıyorsanız = 4x2 ;)

ilginç bi açıklama ama ben anlamadım :smiley:

ahmetboduc' Alıntı:
şimdii.
sayın olguncandan hocam
sizin bu araba ile ilgili görüşlerinizi denemelerinizi felan en son şu an a kadar karlı bi yolda giderken o yazınıza kadar okudum devam edeceğim anlaşılan araçtan memnunsunuz sizin aracınızın özellikleri nedir ? ( dizel / benzin )

ayrıca renault servisinde çalışan birisine sordum duster genellikle arıza veriyo demişti tavsiye etmem dedi sizlerde de böyle bi sorun varmı yok mu bilemiyorum sormak istiyorum

ayrıca inşALLAH bu aracı alırsak bide bu 4SW auto felan bunlar var ben tam anlamadım ama bunlar hep kitapçıkta yazarmı

en önemli husus da yakıt nasıldır çok mu yakıyo dizel düşünüyoruz ama ortamala 5 lt diyo 100 km de doğrumudur.

Merhaba Ahmet Bey,

O resimdeki karlı yol her aracın gidebileceği bir yol. Sadece güzel görüntü diye koydum. O resimlerden Duster'ı sınır tanımaz araç zannetme. Karadenizci arkadaşımızın benzetmesi güzel... Yani normal sistemle (4x2) çıkarken zorlandığında, daha kolay çıkmanı sağlayacak yardımcı bir hareket kaynağı 4x4.

Aracım 4x4 110 BG. Dizel.

Yakıtı söyleyeyim. Ş. içi 100 km.de 7 litre civarı. 7.3 olur, 6.9 olur, veya kullanıma göre accık daha inebilir. Ama sen 7 litre diye bak... Ş. dışı ise 100 km.de 6 civarı.

4x2 85 BG (şimdi üretilmiyor) ile karşılaştırmıştık; 4x2 % 15 daha tasarruflu idi. 110 BG 4x2 de tahminim odur ki % 10 daha az yakabilir.

Benzinliyi değil dizeli tavsiye ederim...

4WD- auto vs. onlar sorun değil.

Reno servisinde çalışan sana şaka yapmış olmalı. Öyle sürekli veya yaygın bir arıza duymadım. Olsaydı bu forumda mutlaka kunuşulurdu. Dacia firması babamın malı değil ki. Memnun olmasaydım "almayın ey ahali, bu Duster bi işe yaramaz" derdim.

37 bin km.deyim, hiçbir arıza yok, şikayetim de yok. Kullanımdan da şikayetçi değilim. Öyle nazik kullanmam gerekmiyor. Çukurlar tümsekler filan hak getire. Yüksek ve tekerleği büyük arabaların şehir içinde böyle bir güzelliği var.

Ufak/yere yakın arabalar (yani otomobiller) bir kasisten yavaş yavaş geçer, sen gaz bile kesmezsin.

Süspansiyon mükemmel. Hızlı kasis geçişlerinde arkadakiler biraz fazla hopluyor, o da fizik yasaları gereği. ;D

Bilgine.

hocam.
çok sağolun verdiğiniz bilgilerden dolayı inş nasib olursa bi tane aldırmayı düşünüyorum babama kısmetimizde varsa bineriz ama görüntüsü olsun yakıtı olsun( en önemlisi bu zaten babam sağolsun araba kapıda durmaz ) hoşuma giden bi araba işte bu arabanın tek sorunu hatta markanın sorunu kendini etrafa pek çok yayamaması diye düşünüyorum çünkü millet de düşünce şu pejo mu al iyi arabadır halbuki arabaya binmişliği yoktur. bi arkadaşın yorumunda okumuştum marka diye o araçlara yöneliyo millet neden çünkü araba isim yapmış. İnş. bu arabada isim yapar.

ahmetboduc' Alıntı:
hocam.
çok sağolun verdiğiniz bilgilerden dolayı inş nasib olursa bi tane aldırmayı düşünüyorum babama kısmetimizde varsa bineriz ama görüntüsü olsun yakıtı olsun( en önemlisi bu zaten babam sağolsun araba kapıda durmaz ) hoşuma giden bi araba işte bu arabanın tek sorunu hatta markanın sorunu kendini etrafa pek çok yayamaması diye düşünüyorum çünkü millet de düşünce şu pejo mu al iyi arabadır halbuki arabaya binmişliği yoktur. bi arkadaşın yorumunda okumuştum marka diye o araçlara yöneliyo millet neden çünkü araba isim yapmış. İnş. bu arabada isim yapar.
Bence etrafa yeterince yaymış durumda kendini bu araç.
Çünkü aylık satış adetleri Qasqai la başa baş gidiyor. Ben her sokakta en az bir tane görüyorum Duster.

Sayın ahmet bodur,
Şayet "millet ne der" diye düşünürsen ve bu da senin için önemliyse, en iyisi Duster almaman. Sonra canın sıkılır. Milletin ağzı torba değil ki büzesin. "Daciaya bi ton para verilir mi, ikinci eli nasıl, arıza, dacia vs vs vs." der dururlar.

Renault servisindeki arkadaşın söylediklerine katılmıyorum 2 senedir kullanıyorum şeytanın kulağına kurşun tık demedi.Zaten üzerindeki renault megan motoru.

Arkadaşlar aracımın km 13000 oldu yakıt git gide artmaya başladı hava filtlerisini değiştirdim değişmedi yakıt göstergesi 6,5,-6,6-,6,7 olarak gözüküyor

Arkadaşlar,
Duster kullanmayan fakat sıcak bakan biri olarak bizim buralardan biraz haber vereyim istedim.
Aydın/Söke'de oturuyorum, bizim buralar çiftilerin ağırlıkta olduğu bir yer. 10 yıl öncesine kadar reno 12'ler toroslar tabiri caiz ise kıraldı buralarda. daha sonra bir nissan pikap furyası patladı, nissan bayinden bir ayda 55 tane satıldığını bile duydum.
son zamanlarda çevremde yaşayan çiftçiler hep nissanlarını satıp duster almaya başladılar. hep te 4x2 modelini.
bayağı bir duster artışı oldu gördüğüm. çiftçilerimiz pek de dikkat etmezler arabalarına genelde hor kullanırlar.
düşünüyorum ki baya sağlam bir araç demekki bu duster, yoksa sağlam olmasa almazlar burada!
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR